Tendinte ale Distributiei pe Plan International

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Tendinte ale Distributiei pe Plan International.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 27 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domeniu: Comert

Cuprins

1. Introducere
2. Factori care influenteaza evolutia comertului international
3. Factori de influenta a comertului cu amanuntul pe plan mondial
4. Tipologia tendintelor conturate cu privire la viitoarele evolutii ale comertului cu amanuntul
5. Factori de influenta a evolutiei comertului cu amanuntul pe plan mondial
6. Mutatii in structura distributiei pe plan international
7. Tendinte de crestere a activitatii din comertul cu amanuntul
8. Hipermarketul CORA
9. Tendinte cu privire la comertul cu amanuntul
10. Internationalizarea comertului cu amanuntul
11. Operationalizarea modificarilor structurale ce vor interveni in cadrul comertului cu amanuntul
12. Tendinte in comertul modern european
13. Bibliografie

Extras din document

TENDINTE IN EVOLUTIA COMERTULUI PE PLAN MONDIAL, FACTORII DE INFLUENTA, TIPOLOGIA TENDINTELOR

TENDINTE IN EVOLUTIA COMERTULUI CU AMANUNTUL PE PLAN MONDIAL

1. INTRODUCERE

Evolutia de ansamblu a economiei mondiale, scoate in evidenta ca, peste tot in lume, comertul, in general, si comertul cu amanuntul, in special, a devenit, in mod progresiv, un sector economic foarte dinamic, aparatul comercial cunoscand profunde mutatii pe toate planurile: metode de vanzare, forme de distributie, repartitie geografica a managementului intreprinderilor. De asemenea, se constata ca respectiva activitate – comertul cu amanuntul – ca ultima veriga a lantului care duce pe producator spre consumatori, este foarte sensibil si vulnerabil la evolutia mediului ambiant, dovedind insa o mare capacitate de a se adapta la noile conditii ale pietei.

In cadrul circuitului comercial al produselor, un rol important revine comertului cu amanuntul, ca veriga intermediara in fluxul relatiilor producator – consumator. Cunoasterea multiplelor aspecte pe care le ridica ansamblul proceselor ce dau profilul acestei activitati, ofera atat orientarea , cat si instrumentul de actiune de care au nevoie intreprinderile din domeniul circulatiei marfurilor.

Comertul cu amanuntul reprezinta o forma a circulatiei marfurilor a carei functie consta in a cumpara marfuri pentru a le revinde consumatorilor sau utilizatorilor finali, in cantitati mici si in stare de a fi intrebuintate.

Economia moderna a generat insa noi exigente fata de comertul cu amanuntul, determinandu-l ca fata si alaturi de vanzarea propriu-zisa, sa includa in preocuparile sale ti realizarea unor servicii care sa conduca la imbunatatirea sistemului de satisfacere a nevoilor consumatorilor sau utilizatorilor finali si implicit la cresterea gradului de satisfactie a acestora. Este vorba atat de servicii pe care le pot realiza insasi comerciantii cu amanuntul, cum ar fi cele de consulting, ajustajul unor produse, cat si de o serie de servicii ce sunt asigurate impreuna cu alte unitati de specialitate cum sunt cele privind asigurarea transportului marfurilor la domiciliul consumatorului, instalarea si garantie postcumparare, asistenta sociala, diverse servicii personale.

2. FACTORII CARE INFLUENTEAZA EVOLUTIA COMERTULUI INTERNATIONAL

Evolutia impresionanta sub aspectul volumului valoric inregistrata de fluxul comercial cu bunuri poarta amprenta unui panel variat de factori a caror actiune separate sau sinergica va fi analizata succinct in continuare.

2.1. Redefinirea constanta a raportului de forte in plan comerial

Comertul international continua sa creasca intr-un ritm accelerat chiar, daca, in anumite perioade alterneaza ritmuri dinamice cu altele mai lente. Ideile economice maturizate in tarile dezvoltate sunt tot mai mult impartasite in regiunile in curs de dezvoltare sau aflate in tranzitie. In anii urmatori, devine tot mai clar ca productivitatea muncii va atinge un nivel care va redesena tabloul polilor de putere in plan commercial. Se lanseaza tot mai evident a treia revolutie industriala care face ca lumea sa trebuiasca privita multipolar. Si America si Europa trebuie sa-si assume provocarile lansate in alte zone ale globului sis a caute solutii la acestea. Economiile nationale se reorganizeaza intr-o maniera mai flexibila sub impactul redefinirii scalei avantajelor comparative si competitive.

Lumea se afla in continuare captive intr-un cerc vicios: slabite de unele probleme economice interne, puterile regionale se dovedesc in mare masura incapabile sa contureze o filozofie semnificativ noua la nivelul sistemului economic global si al exponentilor institutionali ai acestuia ceea ce inrautateste climatul economic si politic international si alimenteaza tensiunile interne. In acest context Secretarul General al O.N.U. spunea “traim intr-o situatie istorica in care un echilibru instabil pare capabil sa duca la pierderea acumularilor din ultimii 1000 de ani”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Tendinte ale Distributiei pe Plan International.doc

Alte informatii

Universitatea Valahia Targoviste Facultatea de Stiinte Economice