Analiză imagine personală - Elena Udrea

Referat
8/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 5103
Mărime: 803.36KB (arhivat)
Publicat de: Silviu Dincă
Puncte necesare: 8

Extras din referat

Introducere

In Dictionarul enciclopedic, imaginea de sine apare ca „expresia concretizata a modului in care se vede o persoana oarecare sau se reprezinta pe sine, ca trairea aspectului unificator de coeziune a personalitatii”. Imaginea de sine este contaminata de dorinte dar si de modul in care evalueaza ceilalti persoana respectiva si de identitatea traita.Este vorba cu alte cuvinte de „felul cum se percepe individul, ce crede el despre sine, ce loc isi atribuie in raporturile cu ceilalti”. Adica, imagine de sine este rezultatul unui proces de autoevaluare a personalitatii si reprezinta „totalitatea cerintelor, reprezentarilor, ideilor individului despre propria sa personalitate”

Trăim sub imperiul imaginii, acest concept se impune din ce în ce mai mult în viaţa noastră şi nu doar ca imagine concretă, intuitivă, ci şi ca imagine mentală, reprezentare despre ceva sau cineva.

Imaginea personala, putem spune, sta la temelia intregii noastre personalitati. in raport cu ea, experientele noastre tind sa se adevereasca si sa intareasca propria imagine, ducand astfel la un cerc vicios.

Toate actiunile si sentimentele noastre sunt in concordanta cu imaginea noastra personala desi in ultimii ani oamenii si in principal personalitatile,incearca sa-si creeze o alta imagine,una pozitiva pentru a atrage simpatia publicului,considerand ca mult mai importanta este,,interfaţa’’ cu lumea, ceea ce arătăm în afara noastră şi nu cea ce există cu adevărat, conţinutul, substratul.

În aceste condiţii, succesul este dat de gradul de vizibilitate al imaginii intenţionate, fie că aceasta este susţinută de un background real (cazul fericit), fie că nu. Trebuie stiut totusi ca, daca aceasta imagine proiectata este prea indepartata de personalitatea reala a individului, va exista in mod inevitabil o fisura. Ori imaginea va fi ridiculizata si persoana va suporta efecte negative,ori persoana va trebui sa-si orienteze comportamentul in functie de imaginea pe care vrea sa sa o proiectze despre ea insasi si va fi respectata.

Personalitatile politice fac sondaje pentru a sti ce gandesc oamenii despre ele si isi modifica imaginea si comportamentul in functie de aceste informatii. Daca publicul crede ca un politician nu inspira incredere, acesta din urma va apela la consiliere pentru a afla care sunt motivele si isi va modifica comportamentul pentru a inlatura aceasta perceptie negative.

Din randul acestor personalitati politice, despre care, majoritatea publicului are o parere negativa, se numara si Eena Udrea, supranumita si” blonda sexy de la Cotroceni”, considerate de multi doar un model de femeie frumoasa, careia rolul de politician ii este total nepotrivit.

Explozia de popularitate de care se bucura Udrea prin prisma "personajului controversat"se explica prin faptul ca "Publicul este interesat de persoana ei din doua puncte de vedere: femeile, pentru ca o invidiaza si o admira, iar barbatii, pentru ca isi valideaza masculinitatea in raport cu o asa o femeie naiva",inteligenta acesteia fiind contestata,deoarece in numeroase aparitiile televizate s-a pus in ipostaze penibile facand greseli gramaticale sau de cultura generala.De asemenea numeroasele scandaluri in care a fost implicate au facut sa-i sporeasca imagine negativa in fata publicului. Johann Wolfgang von Goethe spunea: „Comportamentul este oglinda in care fiecare isi arata imaginea“.

Cu toate acestea este considerata o femeie elegantă,pragmatică, care profesional, a ştiut să îşi atingă ţinta deoarece a avut parte de o incredibila ascensiune politica. Ascensiune pusa pe seama unei presupuse relatii cu presedintele Traian Basescu.Desi a avut de castigat din prisma acestei relatii, posibil doar profesionale,acest lucru i-a scazut credibilitatea , fiind considerate o persoana imorala si lipsita de experienta in domeniul politic.

Elena Udrea-Scurta Biografie

Elena Gabriela Udrea s-a născut pe 26 decembrie 1973 la Buzau.Între 1988 şi 1992 a urmat liceul teoretic "Bogdan Petriceicu Haşdeu" din Buzău, secţia Filologie - limbi străine, iar între 1992 şi 1996, Facultatea de Ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti. De asemenea, a urmat cursurile Colegiului Naţional de Apărare, pe care le-a terminat cu o lucrare pe tema intereselor NATO în zona Mării Negre şi Caucaz.

Elena Udrea si-a inceput ascensiunea in 1997 cand a devenit avocat titular al cabinetului individual de avocatura "Udrea Elena Gabriela" din Bucuresti. A lucrat la acest cabinet de avocatura pana in 2002 cand si-a facut intrarea pe scena politica romaneasca prin aderarea la Partidul National Liberal.

S-a casatorit civil pe 26 decembrie 2003, la Consulatul roman din New York, cu Dorin Cocos iar in iunie 2004 a devenit consilier municipal din partea PNL pana pe 21 octombrie 2005 cand a demisionat din PNL. Elena Udrea a fost consilier de stat la Administratia prezidentiala si sef al Cancelariei prezidentiale.Tot in 2004, a fondat Fundatia "PROEUROPA"

A revenit in politica, inscriindu-se in PD in 2006.

În decembrie 2008 a fost investită în funcţia de Ministru al Turismului, la scurt timp după ce şi-a luat în primire mandatul de deputat din partea Partidului Democrat-Liberal, în urma câştigării alegerilor din 30 noiembrie 2008 în Colegiul 25 circumscripţia 42 Bucureşti. În februarie 2009 a iniţiat o Hotărâre de Guvern privind acordarea de tichete de vacanţă, iar în martie 2009 lansat procedura de achiziţie a brandului turistic al României.

A publicat urmatoarele lucrari: "Geopolitica Spatiului Marea Neagra- Caucaz", "Mediul International si Uniune Europeana" , "Profilul Geopolitic al Bazinului Marii Negre si Caucazului", "Globalizarea-concept, dimensiuni si procese", la toate fiind coautor.A scris singura si publicat: "Perspectivele Strategice ale regiunii Marii Negre in viziunea S.U.A.Interesele romanesti si miza resurselor energetice din regiune".

Preview document

Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 1
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 2
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 3
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 4
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 5
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 6
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 7
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 8
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 9
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 10
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 11
Analiză imagine personală - Elena Udrea - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Analiza Imagine Personala - Elena Udrea.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?