Analiza Site Muzeu

Referat
6.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2449
Mărime: 31.07KB (arhivat)
Puncte necesare: 8
Academia de Studii Economice Facultatea de Comerț

Cuprins

  1. 1. Rezumat pag 3
  2. 2. Introducere pag 4
  3. 3. Descrierea criteriilor de evaluare . pag 5
  4. 4. Evaluarea propriu-zisă a site-ului pag 7
  5. 5. Concluzii . pag 9
  6. 6. Propuneri / recomandări pentru îmbunătăţirea site-ului pag 10
  7. 7. Bibliografie pag 11

Extras din referat

I. REZUMAT:

Proiectul realizat de echipa noastră a avut în vedere întocmirea unui raport de evaluare al site-ului www.mnar.arts.ro , site aferent Muzeului Național de Artă al României. Acesta a fost realizat utilizând patru tipuri de criterii , după cum urmează: design , conținut informațional , nivelul de actualizare al infomațiilor și gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului.

Pentru a analiza eficient calitatea site-ului și a putea aduce ulterioare propuneri pentru a îmbunătății diverse aspecte regăsite în site, am utilizat o scară de punctaj, cu valori cuprinse în intervalul 0 pct – 10 pct , dupa care am calculat punctajul total obținut per criteriu de evaluare și am interpretat rezultatul final.

S-au obținut următoarele date privind cele patru criterii de evaluare:

• Desing 40 pct / 50 pct

• Conținut informațional 49 pct / 50 pct

• Nivelul de actualizare al informațiilor 44 pct / 50 pct

• Gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului 50 pct / 50 pct

Cumulând punctajele obținute pentru fiecare dintre cele patru criterii de evaluare s-a observat faptul că site-ul analizat este unul de calitate, ce emană seriozitate și profesionalism prin faptul că oferă informații clare,concise, la obiect , are o organizare bine definită si orientată spre utilizator , este actualizat și oferă informații cu acoperire .

Nu am putem omite totuși faptul că nu are tocmai un aspect atragător , nu prezintă suficient de detaliat anumite aspecte ce fac parte din tema sa ( are un număr limitat de imagini , deși reprezintă site-ul unui muzeu de artă ) și că există anumite secțiuni ce nu au mai suferit modificări de ceva vreme.

Datorită acestor minusuri, am propus și câteva modalități prin care site-ul își poate îmbunătăți calitatea, printre care amintim: îmbunătățirea aspectului site-ului , prin alegerea unui font mai plastic ,plăcut ochiului , care să fie în concordanță cu tema site-ului , creearea unei secțiuni speciale, dedicată expozițiilor ce urmează să aibe loc ,unde să fie realizat un colaj de imagini ,care să ilustreze viitoare opere de artă ce vor fi expuse în cadrul evenimentelor pentru a stârni interesul vizitatorilor și realizarea unei pagini dedicate recenziilor și a expunerii părerilor personale ale vizitatorilor Muzeului , pentru a crește numărul vizitatorilor.

II. INTRODUCERE:

Prin realizarea acestui raport s-a urmărit identificarea , evidențierea și interpretarea punctelor slabe și a celor forte, ce corespund criteriilor de evaluare a unui site , spre a putea aduce, ulterior, îmbunătății sau de a reduce din posibilele deficiențe pe care site-ul le prezintă.

Site-ul ales de echipa noastra aparține unei instituții publice ,mai exact a Muzeului Național de Artă al României și se intituleaza www.mnar.arts.ro.

Pentru ca raportul să fie realizat eficient și într-o manieră obiectivă ,vom selecta un număr de patru criterii de evaluare , pe care le vom analiza și le vom compara cu standardul în care trebuie să se încadreze un site ce se dorește a fi cartea de vizită a deținătorului și care sa reușească să iși dovedească eficiența în a stârni interesul vizitatorilor săi.

Aceste patru criterii sunt : design-ul , conținutul informațional , nivelul de actualizare al informațiilor și gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului.

Pentru a putea concluziona mai ușor asupra nivelului calității site-ului , vor fi acordate punctaje , cuprinse în intervalul 0 – 10 pentru fiecare dintre cele patru criterii de evaluare.

Astfel vom putea aduce eventuale recomandări ce pot conduce la îmbunătățirea calității site-ului.

Raportul efectuat are în vedere determinarea manierei în care site-ul oferă informații vitale amatorilor de bun gust , de artă ,tradiție și nu numai. Astfel , se pot evita eventuale neplăceri sau confuzii ce pot apărea în cazul în care site-ul nu furnizeaza suficiente date concise.

Totodata ,este o bună metodă de captare a informațiilor ,ce trebuiesc dobândite în cazul în care vom dori la un moment dat să deținem un site prin care dorim să ne facem cunoscută oferta de servicii oferite .

III. DESCRIEREA CRITERIILOR DE EVALUARE:

Criteriile de evaluare avute în vedere în analiza site-ului sunt : design-ul , conținutul informațional , nivelul de actualizare al informațiilor și gradul de accesibilitate în utilizarea site-ului.

1. DESIGNUL - designul unui site web se realizează urmând mai multe reguli, însă trebuie să conțină și o componentă de creativitate pentru ca impactul vizual să fie cât mai puternic pentru vizitator. Un design eficient și echilibrat trebuie să răspundă afirmativ următoarelor întrebări:

• este informația bine prezentată si pusă în valoare?

• sunt fonturile caracterelor bine alese și ușor lizibile ?

• sunt imaginile representative pentru conținutul site-ului ?

• este pus în valoare conținutul prin grafica utilizată?

• elementele vizuale contribuie la atenţionarea utilizatorului, navigarea în sit, regăsirea informaţiei şi nu sunt doar un scop în sine?

Preview document

Analiza Site Muzeu - Pagina 1
Analiza Site Muzeu - Pagina 2
Analiza Site Muzeu - Pagina 3
Analiza Site Muzeu - Pagina 4
Analiza Site Muzeu - Pagina 5
Analiza Site Muzeu - Pagina 6
Analiza Site Muzeu - Pagina 7
Analiza Site Muzeu - Pagina 8
Analiza Site Muzeu - Pagina 9
Analiza Site Muzeu - Pagina 10
Analiza Site Muzeu - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Analiza Site Muzeu.docx

Alții au mai descărcat și

Specificul comunicării în Administrația Publică Locală - studiu de caz - Primăria Comunei Munteni, Judetul Galați

INTRODUCERE Fascinantă şi omniprezentă, comunicarea este o dimensiune fundamentală a existenţei şi dezvoltării umane din cele mai vechi timpuri....

Comunicarea - Instrument Fundamental în Organizarea Administrației Publice Locale

Introducere Activitatea cu o deosebită importanta în cadrul organizaţiilor o reprezintă comunicarea.Comunicarea este fundamentală pentru...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicarea în administrația publică

CAPITOLUL I NOȚIUNI INTRODUCTIVE GENERALE PRIVIND COMUNICARE ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ 1.1. Definiții . Definită în modul cel mai simplu,...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Turism Cultural în Munții Apuseni

INTRODUCERE În perioada actuală, când turismul a devenit o activitate de mare importanţă socială, economică şi, chiar politică, atât pe plan...

Africa de Nord

I.1 Localizare Africa este al doilea continent ca mărime de pe Terra şi cel mai populat după Asia, avand o suprafata de aproximativ 30 milioane...

Marketing Social - Politic Marketing Cultural - Muzeul Național Peleș

1. Prezentarea Castelului Peleș 1.1. Descriere Castelul Peleș este unul dintre cele mai importante edificii de tip istoric din România, având...

Muzeul Skansen din Suedia - Un Model de Succes

Caracteristicile organizației Scurt istoric Skansen, situat într-o locație superbă pe insula Djurgarden, este una dintre cele mai populare...

Ai nevoie de altceva?