Analiza unei Situatii de Criza

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Analiza unei Situatii de Criza.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Conf. univ. dr. Ioana-Narcisa CREŢU

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Falimentul unor fonduri sau jocuri piramidale (Mondragon, SAFI, FNI, Caritas), falimente sau crize de lichiditati ale unor banci (Dacia Felix, Bancorex, Banca Internationala a Religiilor, CreditBanc, Banca Turco-Romana), prabusiri de avioane (cele ale companiei Tarom la Balotesti si la Baia Mare, cele ale aviatiei romane militare in diferite zone ale tarii), inundatii catastrofale si repetate, incendii (in mediul forestier, in intreprinderi sau zone locuite), poluari ale unor ape (Somes, Siret, Olt, Jiu), greve si manifestatii (cu forme violente), atacuri si asasinate asupra unor personalitati, epidemii succesive, scandalul diplomelor false sau al inscrierii la licee etc., etc., etc. iata numai cateva exemple, dintre sute de cazuri traite de societatea romana, care arata ca aceasta perioada este una zguduita de numeroase crize. In zilele noastre criza (economiei, culturii, valorii, invatamantului, societatii etc.) a devenit o stare cotidiana, iar cuvantul a intrat in vocabularul curent al conducatorilor de institutii, al jurnalistilor si al publicului larg."(Cristina Coman, "Relatiile publice. Principii si strategii", Editura Polirom, 2001, pg. 117).

Dar iata cum definesc criza Catalin Zamfir si Lazar Vlasceanu in "Dictionarul de sociologie": "o perioada, in dinamica unui sistem, caracterizata prin acumularea accentuata a dificultatilor, izbucnirea conflictuala a tensiunilor, fapt care face dificila functionarea sa normala, declansandu-se puternice presiuni spre schimbare".

Smithfield Romania

Compania americana Smithfield este cel mai mare producator de carne de porc din lume. Smithfield Ferme este membru al Smithfield Foods, cel mai mare procesator si producator de carne de porc din lume, cu venituri de peste 12 miliarde de dolari in anul fiscal 2007. In afara Statelor Unite, Smithfield este prezent in Anglia, Franta si Polonia si detine joint-ventures in Mexic, China si Spania, avand peste 53.000 de angajati. In Romania Smithfield Ferme si-a inceput activitatea in anul 2004, principalul sau obiect de activitate fiind productia si cresterea suinelor. Fermele sunt situate astfel:

1. 29 ferme de crestere a porcilor (27 in judetul Timis, una in Bihor si una in Arad).

2. 2 abatoare in judetul Timis

3.alte 12 puncte de lucru in judetul Timis (depozite, unitati de producere de nutreturi etc.)

4.cate un depozit in judetele Tulcea si Mures.

Sursa: Registrul Comertului

Pre-criza Inainte de izbucnirea crizei pestei porcine, Smithfield a intuit ca are probleme. Atunci, compania a incercat o miscare care i-a surprins pe retaileri, lansand o oferta atipica pentru piata: a oferit pentru vanzare in iulie porci de greutate medie, ceea ce, spun procesatorii, nu avea un precedent. S-a incercat astfel prevenirea crizei. O miscare gresita insa. Retailerii au intuit ca de fapt, sunt oferta tentanta a companiei se ascunde ceva putred. Astfel, prin aceasta oferta, Smithfield lasa impresia ca vrea sa scape cat mai repede de porcii sub greutatea de taiere. O luna mai tarziu de la lansarea acestei oferte, devenea public faptul ca in fermele companiei americane porcii au pesta, denumire generica data unui grup de boli grave, contagioase, care se caracterizeaza printr-o evolutie acuta si o raspandire rapida.

Fisiere in arhiva (1):

  • Analiza unei Situatii de Criza.doc