Anliză reclamă Lavazza

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 4 în total
Cuvinte : 1651
Mărime: 9.82KB (arhivat)
Publicat de: George-Caius Barbu
Puncte necesare: 5
Facultatea de Jurnalism si Stiintele Comunicarii

Extras din referat

Am ales pentru aceasta un print. Este vorba despre o reclama pentru cafeaua Lavazza. Respectivul print a aparut in numarul din aprilie 2008 al revistei Natinal Geographic. Suportul anuntului, saptamanalul National Geographic, se adreseaza unui anumit tip de ctitori, vizeaza un public cu ample interese intelectuale. Este o revista de vulgarizare culturala.

Imaginea se intinde pe o singura pagina, insa o ocupa pe aceasta in intregime. Este o imagine dominata de tonuri de maroniu (cafeniu) si argintiu. In centru este plasat un personaj feminin. Soarbe dintr-o ceasca alba, pe care apare logo-ul firmei, cafeaua Lavazza si are o privire foarte hotarata, oarecum provocatoare Aceasta poarta un costum futuristic a carui culoare respecta tema de maro. Hainele ei fac trimitere la celebrii eroi Batman, Superman, Catwoman. Pe cap poarta o casca metalica din care ies niste urechi ascutite. Acest lucru sugereaza asemanarea ei cu o felina si deci agilitate, gratie, putere si, in acelasi timp fragilitate, dar o fragilitate oarecum mincinoasa, caci dincolo de ea, personajul debordeaza putere. Pozitia ei o face sa para foarte determinata, gata oricand sa intreprinda o actiune. Cu pelerina alba si manusi in forma destul de neobisnuita, pare ca tocmai s-a oprit din misiunea ei pentru a savura o ceasca de cafea. Are parul blond, lung ce se evidentiaza chiar daca pe cap poarta ceva, si o silueta perfecta ceea ce o face sa se incadreze, fara nicio problema, in tiparul femeii ideale. Pe masa nu se mai gaseste nimic altceva, in afara de farfurioara de la ceasca. Pe aceasta este asezata o lingurita. Toate lucrurile de pe masa graviteaza insa in jurul cafelei, care pare un lucru unic, a carei savurare nu mai are nevoie de nimic altceva, singura activitate ce conteaza si care are importanta.

In partea de jos a paginii se gaseste un text „The Most Incredible Esspreso Experientce”. Pentru acesta a fost utilizat un font „metalic”, ce nu creeaza dezechilibru

si se pastreaza in deplina concordanta cu caracterul imaginii, facand corespondenta intre casca si centura personajului. Accentul cade pe cuvantul „incredible”, pentru scrierea acestuia folosindu-se caractere de dimensiuni mai mari. Si mai jos, centrata, apare marca produsului Lavazza si, dedesupt, cu litere mai mici, „Italy`s favourite coffe” . in dreapta paginii se gaseste site-ul oficial al firmei www.lavazza2007.com.

Trei tipuri de mesaje alcatuiesc acest mesaj vizual: un mesaj plastic, un mesaj iconic si un mesaj lingvistic.

Mesajul plastic

„Diferenta teoretica dintre semnele plastice si semnele iconice dateaza din anii 1980 cand grupul Mu a reusit sa demonstreze ca elementele plastice ale imaginii: culori, forme, compozitie, textura, erau semne pline si formate, care alcatuiesc un intreg, dintr-o parte intreaga, nefiind doar simpla matrie de expresie a semnelor iconice.” Atfel o „buna parte a semnificatiei mesajului vizual este determinata de optiunile plastice si nu numai de semnele iconice analogice, desi functionarea celor doua tipuri de semne este circulara si complementara.”

Suportul

Respectivul print este distribuit pe hartie lucioasa, format de revista si se intinde pe o pagina intreaga. Toate aceste elemente sunt specifice presei lunare, care are o caliate superioara.

Punerea in pagina a anuntului, dimensiunea acestuia, tipul si marimea caracterelor folosite, aparitia unei firme, a unui brand, toate acestea indica faptul ca acest mesaj vizual este o reclama. „Exista un fel de respect fata de traditia publicitara care cere ca reclama sa se dea drept ceea ce este.”

Cadrul

„Orice imagine are limite fizice care, in functie de epoca si stiluri, sunt mai mult sau mai putin materializate intr-un cadru. Cadrul, chiar daca nu a existat intotdeauna, este adesea resimtit ca o constrangere si din acel moment apre dorinta de a-l estompa si de a-l face uitat.”

Fotografia respectiva nu este inconjurata de cadru, ci pare taiata, intrerupta de marginile paginii. Aceasta da impresia ca nu vedem mai mult din imagine deoarece pagina este prea mica.

Preview document

Anliză reclamă Lavazza - Pagina 1
Anliză reclamă Lavazza - Pagina 2
Anliză reclamă Lavazza - Pagina 3
Anliză reclamă Lavazza - Pagina 4

Conținut arhivă zip

  • Anliza Reclama Lavazza.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?