Arta de a comunica in vederea atingerii obectivelor si dezvoltarii personale si profesionale

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Arta de a comunica in vederea atingerii obectivelor si dezvoltarii personale si profesionale.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Introducere
1.1. Scopul si obiectul comunicarii
1.2. Rolul comunicarii in vederea atingerii obiectivelor
1.3. Comunicarea si efectele pe plan personal
1.4. Comunicarea organizationala si managementul organizatiei
1.5. Concluzii
Bibliografie

Extras din document

Introducere

Interacţiunea umană are la bază procesele de comunicare ca şi condiţie esenţială de realizare. Comunicarea devine astfel elementul care realizează legăturile interumane, asigurând funcţionalitatea socială, transmiterea între indivizi de mesaje care ascund sensuri complexe necesare susţinerii activităţilor şi existenţei în general. Importanţa comunicării este evidentă, mai ales într-un cadru organizaţional, în care se pune accentul pe eficienţă, urmărindu-se asigurarea acesteia prin toate mijloacele disponibile.

De asemenea, comunicarea este o cerinta esentiala in vederea atingerii obiectivelor stabilite, o conditie indispensabila a functionarii sale eficiente, a stabilirii celor mai elementare relatii interumane.

Ca esenţă a legăturilor umane, comunicarea reprezintă “ansamblul proceselor fizice şi psihice prin care se efectuează operaţia de punere în relaţie cu una sau mai multe persoane în vederea atingerii anumitor obiective”. Restrângând sensul acestei definiţii, comunicarea are în vedere transmiterea de mesaje orale, scrise sau de orice altă natură, ca instrumente de realizare a schimburilor informaţionale între un emiţător şi un receptor. Acest schimb are loc sub forma unui mesaj, transmis printr-un canal de comunicare, într-un anumit context, primindu-se totodată şi un răspuns (feed-back). Toate elementele acestei scheme a comunicării intervin cu caracteristicile specifice, particularizând fiecare act de comunicare. Se poate spune că se desfăşoară o adevărată tranzacţie, în care actanţii, emiţătorul şi receptorul sunt implicaţi în egală măsură, rolurile fiind interşanjabile. Comunicarea este privită ca un fenomen global pentru că tot ceea ce este exprimat de individ face parte din comunicarea sa. Sunt integrate astfel vorbele, comportamentele, atitudinile şi limbajul nonverbal.

1.1. Scopul şi obiectul comunicării

Orice act de comunicare este definit prin existenţa unui scop bine precizat. Clarificarea acestuia sporeşte eficienţa comunicării prin transmiterea unui mesaj clar, precis, uşor de înţeles de către destinatar, în aceeaşi măsură în care contribuie la elaborarea obectivelor şi a tehnicilor, tacticilor adecvate, ceea ce îmbunătăţeşte relaţia de comunicare. Scopul comunicării se formulează sub formă de afirmaţii generale legate de ceea ce se doreşte a se obţine de la destinatar (ce să afle sau înţeleagă, ce să facă), de problema ce trebuie rezolvată, în general de ceea ce se urmăreşte. Din scop se desprind obiectivele comunicării, pornind de la general spre specific, determinând creionarea pasului următor, şi anume, abordarea acelor tehnici si tactici potrivite pentru îndeplinirea scopului general, având în vedere totodată şi caracteristicile destinatarului şi mediul comunicării.

Comunicarea interpersonala este caracteristica cea mai importanta a omenirii si, în acelasi timp, cea mai mare realizare a sa. Este abilitatea oamenilor de a transforma spusele fara noima în cuvinte vorbite si scrise, prin care ei sunt capabili sa îsi faca cunoscute nevoile, dorintele, ideile si sentimentele.

1.2. Rolul comunicarii in vederea atingerii obiectivelor

Comunicarea se defineste ca procesul prin care are loc schimbul de mesaje in vederea realizarii obiectivelor individuale si comune(organizationale).

Inca de la nastere, fiecare persoana recurge la transpunerea in practica a unor comportamente, in vederea atingerii scopurilor si/sau a obiectivelor propuse, precum si a solutionarii aspectelor (problemelor) cu care se confrunta.

In ceea ce privesc obiectivele individuale, trebuie sa tinem cont de un aspect important si anume, faptul ca fiecare dintre noi are propriile aspiratii si dorinte, fie ca vorbim despre situatia materiala, dezvoltarea profesionala sau recunoasterea valorii.

Pentru o comunicare eficienta, o importanţă deosebită o are maniera de adresare, de a transmite mesajul astfel încât acesta să fie convingător, clar, scurt şi precis pentru a-şi atinge ţinta. Este evident ca persoanele care reusesc in ceea ce intreprind au o trasatura comuna: sunt capabile sa isi defineasca precis scopul si obiectivele. Asadar, cu cat scopul si obiectivele sunt mai clar exprimate, cu atat sansele de a le realiza sunt substantial majorate.

De asemenea, pentru atingerea obiectivelor, trebuie sa ne asiguram ca intretinem o comunicare deschisa si precisa, tinand cont de o serie de conditii:

- Formularea concisa si precisa a mesajului pentru a fi inteles usor si integral

- Transmiterea rapida a mesajului

- Asigurarea fluentei comunicarii

- Utilizarea unui limbaj comun de catre emitator si receptor

Fisiere in arhiva (1):

  • Arta de a comunica in vederea atingerii obectivelor si dezvoltarii personale si profesionale.docx

Bibliografie

Ratiu, M., Tehnici de comunicare in turism
Rosemarie, Haines, Tipuri si tehnici de comunicare in organizatii, Bucuresti, Editura Universitara, 2008
Popescu, Dan, Arta de a comunica, Editura Economica, Bucuresti, 1998
Cândea, Rodica, Comunicarea managerială, Bucureşti, Editura Expert, 1996
Agabrian, Mircea, Strategii de comunicare eficienta, Iasi, Ed. Inst. European, 2008
Chiru, I., Comunicarea interpersonală, Editura Tritonic, Bucureşti, 2003.
Mucchielli, A., Arta de a comunica, Editura Polirom, Iaşi, 2005.
Cândea, R., Cândea, D., Comunicarea managerială, concepte, deprinderi, strategie, Editura Expert, Bucureşti, 1996
http://euromentor.ucdc.ro/2012/vol3n22012/ro/9_comunicarea-interpersonala-in-cadrul-companiei.pdf

Alte informatii

UNIVERSITATEA ROMANO-AMERICANA FACULTATEA DE ECONOMIA TURISMULUI INTERN SI INTERNATIONAL