Campania de Relatii Publice

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Campania de Relatii Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

“Campania de relatii publice este un efort sustinut al unei organizatii pentru a construi relatii sociale demne de incredere, cu scopul de a atinge anumite obiective (determinate in urma unor cercetari), efort bazat pe aplicarea unor strategii de comunicare si evaluarea rezultatelor obtinute.” (R. Kendall)

In mai toate definitiile campaniei de relatii publice sunt prezente concepte precum obiective, scopuri si declaratie de principii. Pentru a nu face confuzia intre acestea este necasara definirea lor.

• Scopurile reprezinta rezultatele globale pe care spera sa le obtina organizatia prin activitatea sa.

• Obiectivele sunt actiunile si etapele care ajuta la aprecierea progresului facut in atingerea scopurilor; ele trebuie sa fie concrete, masurabile si sa aiba termene de executie.

• Declaratia de principii este un text scurt care prezinta valorile majore ale unei organizatii, scopurile, locul si responsabilitatea ei intre cecelalte organizatii si in societate.

Campaniile de relatii publice pot fi clasificate dupa mai multe criterii. Dupa durata pot fi cu bataie lunga sau cu bataie scurta;dupa continut , pot fi cu teme de mare amploare sau cu teme limitate; dupa publicul lor, pot fi restranse la publicul intern al organizatiei sau extinse la nivelul unor mari categorii de publicuri; dupa obiective, strategice sau tactice.

Din punct de vedere al obiectivelor, Patrick Jackson considera ca exista sase tipuri de obiective pe care le pot avea campaniile de relatii publice:

- constientizarea unei probleme: se urmareste aducerea in atentia publicului a unor situatii, teme de dezbatere, atitudini etc.

- informarea publicului: in urma constientizarii problemei se urmareste imbogatirea informatiilor referitoare la specificul acelei probleme;

- educarea publicului: se urmareste instruirea, pregatirea publicului pentru a actiona, bazandu-se pe informatiile primite si in conformitate cu obiectivele campaniei;

- intarirea atitudinilor: vizeaza publicurile care sustin valorile organizatiei si se bazeaza pe reactualizarea normelor, valorilor si comportamentelor lor;

- schimbarea atitudinilor: spre deosebire de obiectivul anterior, in acest caz sunt vizate publicurile care nu impartasesc valorile organizatiei;

- schimbarea comportamentului: se urmareste inducerea de noi modele de actiune;

Obiectivele urmarite de ultimele doua tipuri de campanii sunt dificil de atins, deoarece nu este usor sa schimbi atitudini sau moduri de comportament, aceste campanii derulandu-se, de obicei, pe perioade lungi de timp.

Caracteristici ale campaniilor de relatii publice

Principalele caracteristici ale unei campanii de relatii publice sunt:

• definirea nevoilor, a obiectivelor si a resurselor publicului sau publicurilor-tinta;

• planificarea sistematica a campaniilor; o planificare buna reprezinta o schema care arata unde vrei sa ajungi si prin ce mijloace poti realiza respectivele obiective, facilitand analiza punctelor tari si slabe.

• monitorizarea si evaluarea continua a campaniei;

• selectarea unor media adevcate pentru fiecare categorie de public;

Fisiere in arhiva (1):

  • Campania de Relatii Publice.doc