Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu

Referat
6.7/10 (3 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 2433
Mărime: 2.88MB (arhivat)
Publicat de: Gina Palade
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriela Rusu Pasarin

Extras din referat

Motivatia in fata electoratului

Urmatorul discurs a fost preluat in totalitate de pe site-ul presedintelui Romaniei, Traian Basescu (www.basescu.ro)

Viziunea mea

Candidez din nou la funcţia de Preşedinte al României. Îmi doresc să obţin votul cetăţenilor pentru a fi Preşedintele României şi în perioada 2009-2014.

Prin programul meu propun un trai mai bun, cu mai multă democraţie şi eficienţă, într-o Românie modernă!

În esenţă, propun ceea ce fiecare dintre noi ştie că este necesar şi posibil în Romania – propun modernizarea României, reducerea decalajelor faţă de Uniunea Europeană şi creşterea veniturilor ca urmare a creşterii mai rapide a productivităţii muncii !

Romania este Stat Membru al Uniunii Europene. Am ajuns aici prin muncă, printr-un efort al tuturor. Un effort susţinut mai bine de 15 ani pentru a reforma ţara din temelii. Am făcut reforme în toate domeniile – în economie, în viaţa socială şi politică, în relaţiile internaţionale.

Trebuie să vedem, însă, România de azi, în mod realist, aşa cum este ea. România are încă multe vulnerabilităţi care diminuează poziţia competitivă a ţării pe plan mondial, în diverse domenii. Fără aceste vulnerabilităţi traiul de zi cu zi ar fi fost mai bun. Am fi putut să facem faţă mai uşor crizei economice mondiale – fără împrumuturi de la Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială. Am fi avut o voce mai puternică pe plan internaţional.

Avem încă de definitivat reforme ale tranziţiei de la eneficia la democraţie şi la economia de piaţă precum şi reforme specifice perioadei de pre-aderare la Uniunea Europeană. Astăzi, ne lipseşte încrederea unuia în celălalt şi a investitorilor străini în economia noastră. Nu avem suficientă democraţie şi nici suficientă eficienţă. Lipsesc instituţiile care să administreze eneficia problemele enefic. Avem o incapacitate cronică de a gestiona procese ample de reformă. Pe de altă parte, reformele trebuie să aibă rezultate mai clare iar cetăţeanul trebuie să beneficieze de acestea.

În ceea ce priveşte mandatul meu din perioada 2004-2009, unii ar putea fi mulţumiţi. Alţii, însă, sunt nemulţumiţi. Tuturor doresc să le spun că eu nu sunt mulţumit. Nici de starea actuală a României, nici de câte s-au facut în perioada în care am fost Preşedinte. La fel ca şi alţi cetăţeni, aş fi vrut şi eu să se fi făcut mai mult.

Eu nu sunt însă un resemnat. Eu sunt un optimist şi un luptător. Vreau să fac mai mult pentru binele României. Ca şi acum 5 ani, sunt cu bună credinţă la fel de încrezător că obiectivele pe care le propun vor fi realizate.

Vreau mandatul de Preşedinte al României, în perioada 2009-2014, tocmai în scopul de a promova reforme necesare pentru eliminarea vulnerabilităţilor României şi accelerarea modernizării acesteia, în următorii 15 ani. Propun să devenim o societate modernă formată din indivizi enefi şi creativi – bazată pe valori, aspiraţii, atitudini, motivaţii şi comportamente ce conduc la creşterea democraţiei şi a eficienţei – o societate în cadrul căreia funcţionează un stat aflat în slujba cetăţeanului. Un stat care este responsabil, eneficia, prietenos şi capabil să asigure prin bună guvernare creşterea semnificativă a nivelului de trai şi a calităţii vieţii individului şi a comunităţilor, în condiţiile reducerii decalajelor faţă de media înregistrată în UE.

1. Încredere şi valori comune

2. Consolidarea clasei mijlocii

3. Solidaritate pentru cei aflaţi în nevoie

4. Eficienţă în economie

5. Mai multă competitivitate

6. Beneficii de la UE

7. Modernizarea agriculturii şi a satului

Am convingerea că validarea de către români la alegerile prezidenţiale a acestor 7 linii strategice ale viziunii mele privind viitorul României va duce la modernizarea accelerată a ţării, în eneficial cetăţeanului.

Agenda politica a candidatului Traian Basescu

Mitingul electoral

Data Orasul

31 octombrie

CONSTANTA

01 noiembrie

IASI

01 noiembrie

BACAU

04 noiembrie

ALEXANDRIA, TELEORMAN

7 noiembrie

TIMISOARA

8 noiembrie

CRAIOVA

8 noiembrie

PITESTI

14 noiembrie

CLUJ

15 noiembrie

SIBIU

29 noiembrie

PETROSANI

4 decembrie

BUCURESTI

DEZBATEREA

TRAIAN BASESCU – CRIN ANTONESCU

Traian Basescu si Crin Antonescu, candidati la alegerile prezidentiale, au participat in data de 14 noiembrie, in Cluj-Napoca la o dezbatere publica, moderata de ziaristul Mihnea Maruta.

Teme de discutie

• depolitizarea institutiilor statului,

• educatie,

• economie,

• modelul de femeie promovat in politica romaneasca.

• agricultura

La finalul dezbaterii, punctata de atacuri personale din partea ambilor candidati, cei doi au transmis mesaje alegatorilor. Traian Basescu a anuntat ca va continua reforma statului, in timp ce Antonescu le-a spus romanilor "sa aiba incredere si sa mearga la vot" pentru ca "jocurile nu sunt facute!".

DEZBATEREA

TRAIAN BASESCU – CRIN ANTONESCU – MIRCEA GEOANA

Marea confruntare dintre primii trei candidaţi la preşedinţie a fost presărată cu atacuri, lovituri sub centură, dar şi momente de relaxare, ce-i drept puţine. Traian Băsescu şi-a axat discursul pe bilanţul de mandat, Crin Antonescu pe atacuri vehemente la adresa ambilor contracandidaţi, în timp ce Mircea Geoană şi-a îndreptat criticile cu predilecţie către actualul preşedinte.

Teme de discutie

• criza economica

• guvernul

• modelul presidential

• agricultura

• politica externa

• sanatate

• criza morala

• educatie

• reforma statului

DEZBATEREA

TRAIAN BASESCU – MIRCEA GEOANA

Al doilea tur de scrutin

La aceasta dezbatere Basescu si-a facut bine temele si nu a mai venit nepregatit ca la confrunarea dintre el si Antonescu. Acesta a punctat decisiv de mai multe ori.

a. Traian Basescu s-a folosit de varsta de aur pentru a arata diferenta de experienta dintre el si Mircea Geoana. Doua secvente amintesc: claritatea prin care Traian Basescu si-a exprimat ideile, vorbea clar, rar si apasat precum un batran; a doua secventa o reprezinta momentul in care Traian Basescu ii dadea lectii lui Mircea Geoana cum trebuie sa fie un presedinte: un presedinte trebuie sa fie puternic, trebuie sa lupte cu rechinii din economie, trebuie sa lupte chiar si cu o majoritate parlamentara pentru poporul sau.

b. Episodu Vantu. Intalnirea pe ascuns a lui MirceaGeoana cu Vantu ne duce cu gandul la conspiratie.

MirceaGeoana se putea duce la Vantu noaptea, pentru a se “relaxa”. Candidatul Mircea Geoana, nu putea sa faca asta.

Preview document

Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 1
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 2
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 3
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 4
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 5
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 6
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 7
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 8
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 9
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 10
Campania electorală 2009. monitorizarea candidatului Traian Băsescu - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Campania Electorala 2009. Monitorizarea Candidatului Traian Basescu.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Comunicarea în Campania Electorală

Argument Sfârşitul anului 2009 a fost marcat de alegerile prezidenţiale din România. Acestea au fost primele alegeri prezidenţiale din România...

Ai nevoie de altceva?