Campanie Corporate Social Responsability

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Campanie Corporate Social Responsability.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Campanie de tip Corporate Social Responsibility privind replantarea de paduri in anumite zone defrisate excesiv din Romania.

Cercetarea:

- Compania care organizeaza campania: Telekom Romania Comunications.

Telekom Romania Communications este o companie de telecomunicații din România, care s-a lansat in anul 2014. Compania, este o subsidiara a Deutsche Telekom, și operează în România sub acest nume din septembrie 2014 atunci cand prin comasarea clientilor Cosmote si Romtelecom a ajuns pe primul loc ca numar de clienti pe piata romaneasca de telecomunicatii.

Principalele domenii de activitate sub brand-ul cu numele Telekom sunt: telefonia mobila, telefonia fixa, furnizarea de acces la internet și televiziune digitala prin satelit, IPTV și WebTV, noul brand concentrandu-se asupra serviciilor integrate. Singurul concurent care ofera pachete similare de servicii este RCS-RDS .Concurentii pe celelalte domenii de activitate sunt : UPC, Vodafone si Orange.

Viziunea companiei: “Ne propunem să devenim operatorul integrat numărul 1 de pe piața românească, cu o poziție sustenabilă în toate segmentele și zonele geografice, capitalizând pe sinergiile fix-mobil de-a lungul lanțului valoric, pentru a avea un model operațional foarte eficient și concentrat - totul pentru a oferi excelență clienților noștri.”

Valorile companiei: “Valorile reprezintă cadrul în care ne desfășurăm activitatea, iar scopul tuturor angajaților Telekom este să le pună în practică în munca de zi cu zi pentru realizarea viziunii companiei “.

Cultura organizationala:

1. “Satisfacția clienților și simplitatea ne conduc activitatea”;

2. “Respectul și integritatea ne ghidează comportamentul”;

3. “Toți pentru unul - Unul pentru toți”;

4. “Cel mai bun loc pentru performanță și dezvoltare”;

5. “Sunt Telekom - Poți conta pe mine!”;

Slogan: “Experiente impreuna.”

- Organizatia non-guvernamentala care sprijina campania: Greenpeace Romania.

Greenpeace este o organizație non-guvernamentală, care militează pentru protecția mediului, cu sediul central la Amsterdam. Aceasta a fost fondată în 1970, în Canada.

În România, Greenpeace este prezentă din anul 2007, sediul lor aflandu-se în Bucuresti.

Misiunea organizatiei:

“Greenpeace este o organizație internațională independentă care folosește confruntarea creativă, non-violentă pentru a expune probleme de mediu globale și pentru a forța adoptarea unor soluții care sunt esențiale pentru un viitor verde și pașnic. Scopul Greenpeace este de a asigura capacitatea planetei Pământ de a perpetua viața în toată diversitatea ei.”

Valorile si principiile organizatiei:

1. “Facem cunoscute problemele de mediu într-un mod pașnic, non-violent”;

2. “Folosim confruntarea non-violentă pentru a crește nivelul și calitatea dezbaterilor public”;

3. “În expunerea amenințărilor la adresa mediului înconjurător și în găsirea soluțiilor nu avem aliați sau adversari permanenți”;

4. “Ne asigurăm independența financiară față de interesele politice sau comerciale”;

5. “Căutăm soluții și promovăm dezbaterile deschise, informate, despre alegerile societății cu privire la mediul înconjurător”.

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie Corporate Social Responsability.docx