Campanie de Advertising - Teatrul Ludic

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 2634
Mărime: 17.38KB (arhivat)
Publicat de: Noris Toth
Puncte necesare: 5

Extras din referat

Teatrul Ludic a fost înfiinţat în anul 1978 de către profesorul Aurel Luca, actualul regizor, iar în prezent reprezintă formaţia reprezentativă a studenţilor din Centrul Univeristari Iaşi. De-a lungul timpului, Teatrul Studenţesc Ludic a obţinut numeroase premii pe plan naţional şi internaţional.

Principalele branduri concurente sunt “Teatrul Luceafarul” şi “Teatrul Bon Ton”. În cadrul Teatrului Luceafărul, mijloacele de expresie artistică sunt reprezentate prin animaţii ( marionete, Karaghioz, păpuşi, umbre chinezeşti, măşti ), dans şi muzică şi se adresează tuturor categoriilor de public, de la cei mici la adolescenţi şi tineri.

La Teatrul Bon Ton, criteriul de bază este profesionalismul, toţi membrii trupei fiind actori profesionişti, pisele adresându-se tuturor categoriilor de public, de la cei mici, prin spectacole cu păpuşi sau măşti, până la cei mari, cu texte de marcă ale dramaturgiei româneşti şi universale.

Publicul-ţintă al Teatrului Ludic sunt tinerii şi adolescenţii cu vârste cuprinse între 15 şi 25 de ani, de sex masculin şi feminin, cu educaţie medie şi peste medie. O mare parte dintre aceştia nu sunt adepţii Teatrului Ludic, nu sunt interesaţi de teatru, iar unii nici nu deţin prea multe informaţii sau chiar nici nu au auzit de el. Însăşi denumirea de “ludic” duce cu gândul la joacă, la copilărie, la tinereţe.

În general, majoritatea tinerilor au o anumită reticenţă şi o atitudine defensivă cu privire la teatru; li se pare învechit şi nefiind atraşi de el, ei preferă să facă lucruri mai facile precum să stea în faţa calculatorului, navigând pe internet sau să îşi petreacă timpul cu prietenii în cluburi sau cafenele. De cele mai multe ori, ei au o părere greşită despre teatru şi despre ceea ce presupune acesta. Din păcate, acest fenomen este tot mai frecvent în ultimii ani.

De aceea, Teatrul Ludic a ales tinerii drept publicul căruia i se adresează în primul rând-pentru a le arăta frumuseţea artei şi pentru a le reaminti valorile culturale. În plus, personajele care prind viaţă în piesele de la Teatrul Ludic sunt jucate de asemenea de tineri, majoritatea studenţi având vârsta apropiată de cea a publicului-ţintă. Mergând la Teatrul Ludic, tinerii au şansa să îi cunoască mai îndeaproape pe aceşti actori amatori, să le observe şi să le aprecieze talentul şi munca depusă. Mai mult decât atât, dacă sunt interesaţi şi au talent, pot ei înşişi să joace în piese de teatru, ca amatori sau viitori profesionişti.

Teatrul Ludic îşi propune să atragă publicul-ţintă spre această lume a artei, demonstrând că nu e nevoie neapărată de profesionişti pentru a realiza ceva frumos, e nevoie doar de talent, bunăvoinţă şi pasiune. Regizorul şi actorii îmbină într-un mod ingenuu lumea contemporană, ilustrând în piesele de teatru adevăruri şi realităţi care au loc în zilele noastre, dar aduc în prim plan şi întâmplări de acum câteva decenii sau secole, scrise de marii autori români sau străini.

Brandul promite realizarea unui altfel de teatru: publicul-ţintă îşi poate petrece zilele de duminică în natură, împreună cu colegii sau prietenii, delectându-se cu o piesă de teatru, întrucât timp de şase luni, în fiecare duminică după-amiază, actorii de la Teatrul Ludic vor avea reprezentaţii în cele mai importante parcuri din Iaşi.

Astfel, nu e nevoie să stai în incinta unei clădiri pentru a privi o piesă de teatru, e mult mai simplu şi mai plăcut să stai în natură. Piesele hazlii şi uşoare, actorii veseli şi deschişi vor relaxa publicul-ţintă, oferindu-le bună-dispoziţie, precum şi aminitirea unei duminici frumoase, petrecute în mijlocul naturii. Acest beneficiu principal pe care Teatrul Ludic îl promite, îl diferenţiază în raport cu brandurile concurente, el nu promite doar o piesă de teatru, ci o piesă de teatru altfel: jucată în natură; se ştie că natura este “izvor de energie”, iar petrecerea timpului în aer liber este preferat de tineri, aşadar, de ce ar refuza să privească o piesă de teatru atunci când se odihnesc pe o bancă în parc?

Preview document

Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 1
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 2
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 3
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 4
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 5
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 6
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 7
Campanie de Advertising - Teatrul Ludic - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Campanie de Advertising - Teatrul Ludic.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Campanie de advertising - Teatrul Ludic Iași

Campania pe care dorim sa o defasuram se axeaza in principal pe atragerea unui numar mai mare de public la spectacolele Teatrului Ludic(Studentesc)...

Ai nevoie de altceva?