Campanie de relatii publice

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Campanie de relatii publice.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

INTRODUCERE 2
CAPITOLUL I 3
1.1. Aspecte conceptuale privind campaniile de relații publice 3
1.2. Prezentarea „Asociației Filantropia Ortodoxă” din Alba Iulia 4
CAPITOLUL II: Campania „2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani” 7
2.1. Definirea problemei și analiza situației 7
2.2. Stabilirea obiectivelor 8
2.3. Identificarea diferitelor categorii de public 9
2.4. Stabilirea strategiilor 9
2.5. Stabilirea tacticilor 10
2.6. Fixarea calendarului de lucru 11
2.7. Stabilirea procedurilor de evaluare 12
CAPITOLUL III: Concluzii și propuneri 13
BIBLIOGRAFIE: 14

Extras din document

INTRODUCERE

Din ce în ce mai mult, relaţiile publice se dovedesc a fi un instrument original şi eficace pentru a răspunde provocărilor cu care ne confruntăm. Relațiile publice sunt cele care pot ajuta la rezolvarea unor probleme, lansarea unei idei sau evitarea unor catastrofe. Ele se alătură altor perspective - juridică, financiară, umană şi chiar spirituală - în efortul de a depăşi problemele de zi cu zi.

Deoarece o organizaţie depinde de cantitatea de produse vândute sau de numărul de susţinători pe care îi are, relaţiile publice nu sunt doar o unealtă de control, ci devin un instrument de supravieţuire, devenind un element indispensabil unei civilizații moderne aflată în plină dezvoltare.

Pentru că majoritatea oamenilor cred că o campanie de relații publice înseamnă o serie de pliante, broșuri, întâlniri cu publicul, comunicate și conferințe de presă și alte asemenea activități, am ales să demonstrez prin prezentarea etapelor campaniei ‚‚2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani” că acest punct de vedere pune accentul pe produsul finit și nu pe activitatea de concepție, pe etapele de pregătire și, ulterior, evaluare. Astfel, se prezintă etapele de realizare a unei campanii de relații publice cu aplicarea practică a campaniei studiate.

Am ales această temă deoarece consider că și oamenii care trăiesc în centrele sociale au dreptul la o viață normală și la integrare în societate. Am considerat ca un bun exemplu campania ‚‚2% pentru Filantropia = 100% pentru sărmani”, un studiu de caz complex care apelează la comunicarea prin toate mijloacele, se folosește de multe instrumente specifice activității de relații publice și are obiective clare și rezultate cuantificabile.

CAPITOLUL I

1.1. Aspecte conceptuale privind campaniile de relații publice

Campania de relaţii publice reprezintă totalitatea operaţiilor coordonate de comunicare, derulate într-o perioadă de timp determinată, într-un anumit areal, pentru îndeplinirea unor scopuri şi obiective ale organizaţiilor în raport cu anumite ţinte ale comunicării. O campanie trebuie construită în jurul unei declarații de poziționare: o declarație a organizației care are la bază un anumit scop.

Campania de relații publice nu este o activitate desfăşurată la întâmplare şi sporadic. Ea este o activitate planificată, structurată şi coordonată, prin care o organizaţie urmăreşte să-şi atingă obiectivele specifice de relaţii publice. În aceste condiţii planificarea unui program presupune parcurgerea unor etape bine definite, ce se succed într-o progresie logică. Se evită astfel risipa de resurse, timp şi bani. Etapele se condiţionează şi se determină reciproc. Fiecare etapă rezultă din pasul făcut înaintea ei, şi determină pasul ce va fi executat.

Întocmirea unei campanii de relaţii publice nu este altceva decât pregătirea unei schiţe cu tot ceea ce trebuie făcut şi cum va fi realizat. Prin pregătirea unui astfel de plan, fie ca un document detaliat, fie ca o schiţă scurtă, specialistul se poate asigura că toate elementele au fost luate în considerare în mod corespunzător şi că toate persoanele implicate cunosc care este procedura. Astfel, etapele de parcurs în planificarea unei campanii de relații publice sunt:

- definirea problemei;

- analiza situației;

- stabilirea obiectivelor;

- identificarea diferitelor categorii de public;

- stabilirea strategiilor;

- stabilirea tacticilor;

- fixarea calendarului de lucru;

- stabilirea bugetului;

- stabilirea procedurilor de evaluare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Campanie de relatii publice.docx

Bibliografie

Epuran Gheorghe, Comunicare și relații publice – suport de curs, 2015
http://ziarullumina.ro/campania-2-pentru-filantropia-si-100-pentru-sarmani-17020.html
http://lacasuriortodoxe.over-blog.com/article-27838032.html
http://www.parohiasfana.ro/actualitate-si-evenimente/detalii-eveniment/article/2-pentru-filantropia-100-pentru-sarmani.html?tx_ttnews%5BbackPid%5D=56&cHash=d6f1cd57ea
http://www.filantropiaortodoxa.ro/
http://www.abilitatideviata.ro/asociatia-filantropia-ortodoxa-alba-iulia
http://www.slideshare.net/andreeabiancadanila/campanii-de-relatii-publice
http://alba24.ro