Campanie electorală - Iliescu Dumitru

Referat
9/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 11 în total
Cuvinte : 1782
Mărime: 3.40MB (arhivat)
Publicat de: Romi Enache
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Gabriela Rusu Pasarin

Extras din referat

Campania electoralã încadreazã un context aparte de manifestare a puterii politice. Proiectarea, conducerea, gestionarea şi controlul campaniei electorale trebuie să urmărească îndeaproape obiectivele generale şi specifice ale campaniei şi contextul politic şi electoral al momentului.

Din punctul de vedere al ofertei politice, o campanie electorală poate fi:

- pur politică, fiind axată pe ideologia şi doctrina partidului;

- puternic personalizată, concentrându-se asupra calităţilor candidatului.

Conform legii 67/2004 pentru alegerea autoritãţilor administraţiei publice locale, publicatã în Monitorul Oficial Nr. 271 din 29 martie 2004, ,,au dreptul de a fi aleşi consilieri sau primari cetãţenii cu drept de vot care au împlinit, pânã în ziua alegerilor inclusiv, vârsta de cel puţin 23 de ani, dacã nu le este interzisã asocierea în partide politice, potrivit art.40 alin. (3) din Constituţia României, republicatã. Pot candida numai persoanele care au domiciliul pe teritoriul unitãţii administrative - teritoriale în care urmeazã sã fie alese.”

O persoanã poate candida ca fiind:

- reprezentant al unui partid situaţie în care toate demersurile sunt reglementate şi derulate de partidul respectiv;

- independent situaţie în care candidaţii independenţi trebuie sã prezinte o listã de susţinãtori care sã cuprindã minimum 2% din numãrul total al alegãtorilor înscrisi în listele electorale permanente din circumscripţia pentru care candideazã, dar nu mai puţin de 200 în cazul comunelor.

Fiecare comunã, oraş şi municipiu are un primar ales prin vot exprimat pe baza scrutinului uninominal pe o duratã de 4 ani. Propunerile de candidaţi pentru consilierii locali, consilierii judeţeni şi pentru primari se fac pe circumscripţii electorale şi se depun la birourile electorale de circumscripţie cel mai târziu cu 30 de zile înainte de data alegerilor.

Ȋn desfãşurarea studiului de caz am optat pentru analiza campaniei electorale a candidatului Iliescu Dumitru realizatã în comuna Dioşti, judeţul Dolj şi în a cãrei componenţa se afla satele Dioşti, Radomir şi Ciocãneşti. Candidatul este reprezentantul Partidului Naţional Țãrãnesc Creştin Democrat (PNȚCD) şi se aflã în derularea campaniei electorale pentru deţinerea celui de-al patrulea mandat electoral. Anunţarea candidaturii pentru alegerile locale se situează, ca moment, între nominalizarea candidatului de către partid (pentru candidaţii susţinuţi de un partid politic) şi depunerea oficială a candidaturii la Birourile Electorale. Scopul lansării înainte de depunerea oficială este evident: candidatul doreşte să fie remarcat, să acorde un timp electoratului pentru a se familiariza cu el.

Lansarea oficialã a campaniei a avut loc în data de 07.05.2012 şi a avut la bazã urmãtoarele acţiuni politice:

- instituirea unui sistem de obiective care să coboare până la nivelul executanţilor;

- participarea întregului personal la stabilirea obiectivelor în a căror rezolvare este implicat;

- individualizarea bugetelor de cheltuieli pe principalele subdiviziuni organizatorice;

- instituirea unui sistem de control continuu;

- corelarea strânsă a recompenselor şi sancţiunilor cu rezultatele efectiv obţinute.

Programul politic al domnului Iliescu Dumitru are la bazã viziunea şi misiunea partidului PNŢCD ce are o serie de propuneri benefice pentru societate:

- Sănătatea populaţiei este un deziderat naţional şi nu sectorial, este o ţintă permanentă şi comportă luarea unor măsuri pe termen scurt, mediu şi lung, care trebuie să fie respectate de orice formaţiune politică, atunci când participă la administrarea ţării;

Preview document

Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 1
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 2
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 3
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 4
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 5
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 6
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 7
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 8
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 9
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 10
Campanie electorală - Iliescu Dumitru - Pagina 11

Conținut arhivă zip

  • Campanie Electorala - Iliescu Dumitru.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?