Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 9 în total
Cuvinte : 1607
Mărime: 12.84KB (arhivat)
Publicat de: Leana Oancea
Puncte necesare: 5
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Rosemarie Haines
Documentul prezinta o strategie de imbunatatire a modului in care Agentia Municipala de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti este perceputa in randul cetatenilor.

Extras din referat

Motivarea campaniei:

Situat in partea de sud-vest a Bucureştiului , cu prelungiri in zona judeţului Ilfov, care conduc spre oraşele Giurgiu si Alexandria, Sectorul 5 se invecinează la Est cu Sectorul 4, la Nord cu Sectoarele 1 şi 3 , şi la Vest cu Sectorul 6. Pornind ca şi celelalte sectoare exact din centrul capitalei, respectiv Piaţa Unirii, sectorul 5 conturează şi el o parte din desenul unei flori cu şase petale care se deschid spre toate punctele cardinale. Relieful plat de câmpie este străbătut in zona nordică de o porţiune a râului Dâmboviţa , care avea pe malul ei drept Dealul Mihai Vodă ( cunoscut sub numele de Dealul Spirei sau Dealul Arsenalului ) unde işi avea sălaşul zona istorică a capitalei dominată de străvechea Mânastire Mihai Voda , monument emblematic al Bucureştiului .Tot in partea nordică a Sectorului 5 se află Dealul Cotrocenilor, odinioară acoperit de intinsele păduri ale Vlăsiei, de livezi şi de culturi de vită de vie care se prelungeau pană spre Dealul Patriarhiei Radu Vodă, Dealul Vacărestilor si actuala Şosea a Viilor, alcătuind renumita „ Podgorie a Bucureştiului „ .

In ceea ce priveste localizarea Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca, aceasta este situata pe Strada Spataru Preda nr. 12, in sectorul 5, Bucuresti .

Conducerea executiva a agentiei este asigurata de catre Domnul Director Executiv, Dumitru Pelican, Doamna Director Executiv Adjunct, Mariana Bucalet si Domnul Director Executiv Adjunct, Dan Stanciu.

A.M.O.F.M. Bucuresti, fiinteaza in subordinea Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, ca unitate cu personalitate juridica, ca serviciu public deconcentrat constituit la nivelul municipiului Bucuresti. In ceea ce priveste atributiile acesteia, A.M.O.F.M. Bucuresti asigura, potrivit legii, implementarea masurilor de prevenire a somajului, a masurilor de stimulare a ocuparii fortei de munca, protectia sociala a persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca, organizeaza si realizeaza activitatea de ocupare si de formare profesionala a fortei de munca.

Campania de fată işi propune să îmbunătăţească imaginea acestei institutii ale carei misiuni si activitati sunt indispensabile pentru mentinerea unui echilibru in cadrul societatii, institutie care in momentul de fata prezinta multe neajunsuri si deficiente in realizarea atributiilor sale.

1. Analiza situaţiei şi diagnosticul

Imaginea actuala a A.M.O.F.M. este afectata de urmatoarele aspecte:

- o dimensionare a personalului necorespunzatoare in raport cu numarul de clienti deserviti- beneficiari ai serviciilor

- o lipsa a personalului pentru deservirea beneficiarilor din toate comunitatile, in unele comunitati, nivelul mic al somerilor, precum si disponibilizarile masive de personal au dus la nejustificarea infiintarii unor noi puncte de lucru in cadrul agentiilor judetene

- lipsa unei consilieri personalizata pentru clientii apartinand unor grupuri tinta: someri de lunga durata, persoane cu handicap, persoane peste 45 de ani, persoane de etnie rroma

- capacitate limitata de a elabora analize si prognoze privind piata muncii pe termen mediu si lung

- spatiile detinute de agentie nu sunt, in toate cazurile, corespunzatoare activitatii specifice lucrului cu clientii si nici nu exista pe termen scurt, resurse financiare suficiente pentru achizitionarea sau inchirierea de spatii adecvate, desfasurandu-si activitatea in spatii inchiriate sau in spatii care apartin autoritatilor locale, iar pentru altele se platesc chirii foarte mari si presupun cheltuieli de intretinere ridicate.

- Sunt insuficient dezvoltate serviciile de tip auto-servire

- Serviciile oferite se concentreaza pe someri in detrimentul celor oferite angajatilor

- Pregatire insuficienta si inegala a personalului propriu pentru implementarea cerintelor rezultate din procesul de integrare in UE

- Nu exista structuri ale agentiilor de ocupare in toate comunitatile

- Fluctuatie mare de personal

- Motivare insuficienta a personalului

Avand in vedere existenta unui numar considerabil de lipsuri si deficiente ale imaginii actuale a A.M.O.F.M devine necesara trasarea unor directii clare de actiune , in acest moment activitatea institutiei desfasuransu-se pe baza unui cadru juridic instabil determinat de frecventele schimbari din mediul economic si social; a unor proceduri birocratice de accesare a serviciilor de formare profesionala; a unei lipse de flexibilitate a sistemului bugetar care nu permite redistribuirea operativa a resurselor financiare in functie de schimbarile de pe piata fortei de munca.

Totusi, exista posibilitatea imbunatatirii imaginii agentiei printr-o mai mare implicare a acesteia in organizarea de diferite activitati privind specificul acesteia, printr- o promovare mai intensa si o informare corespunzatoare a cetatenilor cu privire la activitatea pe care aceasta o desfasoara.

Preview document

Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 1
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 2
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 3
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 4
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 5
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 6
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 7
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 8
Campanie privind îmbunătățirea imaginii Agenției Municipale pentru Ocuparea Forței de Muncă, București - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Campanie privind Imbunatatirea Imaginii Agentiei Municipale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Bucuresti.doc

Ai nevoie de altceva?