Chatul si Internetul

Imagine preview
(8/10 din 5 voturi)

Acest referat descrie Chatul si Internetul.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Aparitia internetului a produs schimbari importante in viata oamenilor. Este una dintre activitatile care a inceput sa ocupe din ce in ce mai mult timp liber. Cu ajutorul internetului reusim sa comunicam cu persoane aflate peste mari si tari, sa aflam tot felul de informatii diverse in doar cateva minute. Motoarele de cautare "muncesc" pentru noi dandu-ne in cateva secunde pagini intregi cu adrese unde putem gasi ceea ce cautam si, chiar, ce nu cautam sau nici nu stiam ca exista. In plus camera web, alte accesorii si programele care permit comunicarea in direct in timp real (chat, comunicare verbala, vanzari online) au dus la transformari ale relatiilor noastre cu ceilalti. Azi ne putem vedea prietena care locuieste la 5000 km, putem sa-i auzim glasul, putem cumpara orice de oriunde, putem vorbi deoadata cu oameni aflati la mii de km distanta unii de altii.

Aceste succese tehnologice au eliminate comunicarea calsica in care era nevoie sa ne intalnim pentru a ne vedea, pentru a vorbi, era nevoie sa mergem la magazin pentru a cumpara produsul de care aveam nevoie, era nevoie sa cumparam din librarie cartea de care aveam nevoie, sa mergem la cinema pentru a vedea un film.

Au inceput sa apara si sa se dezvolte tot mai mult comunitatile online.O comunitate virtuala sau comunitate online este formata dintr-un grup de persoane care comunica sau interactioneaza mai mult prin intermediul internetului decat fata in fata. Comunitatile online au devenit si o forma de comunicare suplimentara pentru persoanele care se cunosc in viata de zi cu zi. O comunitate mediata pe calculator utilizeaza programe speciale pentru a controla activitatile participantilor. Nivelul de interactiune si participare al membrilor variaza in functie de comunitate, de la adaugarea de comentarii la un mesaj dintr-un blog sau forum pana la a concura unul impotriva altuia intr-un joc video online. La fel ca si grupurile sociale traditionale comunitatile virtuale se divid adesea in grupuri mai mici cu scopul de a forma o noua comunitate. In prezent comunitatile virtuale sau online pot fi folosite de o varietate mare de grupuri sociale pentru a interactiona prin intermediul internetului. Aceasta nu inseamna neaparat ca exista o apropriere mare intre membrii. O lista de e-mail poate avea sute de membrii iar comunicarea intre acestia poate fi doar de tip informational, membrii ramanand straini unii de altii. Comunitatile virtuale depind de interactiunile sociale si schimburile dintre utilizatorii online. Aceasta pune accentul pe elementul de reciprocitate din contractul social nescris dintre membrii comunitatii. Abilitatea de a interactiona cu alte persoane cu un mod de gandire asemanator aflate oriunde pe glob are beneficii considerabile, dar comunitatile virtuale au dat nastere la frica si critici. Comunitatile virtuale pot servii ca mediu de actiune pentru criminalii online, cum sunt hotii de identitate si urmaritorii, punand în special in pericol copiii.

Altii se tem ca daca petrec prea mult timp in comunitati virtual ar putea avea un impact negativ asupra interactiunilor din lumea reala. Indivizii isi incep viata de membrii ai unei comunitati simplii vizitatori sau membrii tacuti care doar urmaresc activitatea desfasurata fara a participa in mod direct. In momentul in care incep sa interactioneze sunt incepatori, iar dupa o perioada de timp in care au contribuit serios la viata comunitatii devin membrii obisnuiti.

S-au realizat numeroase studii care au investigat motivatia si dorinta utilizatorilor de a face parte din comunităţi virtuale. Ele au aratat ca dupa perioade indelungate de timp membrii capata multe cunostinte referitoare la subiectele discutate şi de asemenea un sens de conexiune cu lumea intreaga. Mai exista insa si o alta motivatie, aceea de a simti ca apartinem unei comunitati.

Membrii pot sa participe la comunitatile online in unul din modurile: fie ca ei insisi, fie jucand un rol. In unele comunitati nu este greu de aflat identitatea reala a membrilor, in altele insa este imposibil de descoperit. Membrii pot juca un anumit rol pretinzand ca sunt altcineva, in special in comunitatile dedicate jocurilor.

Comunitatile orientate pe jocuri afecteaza emotional membrii dar nu se integreaza ca parte a vietii reale. Comunitatile fantastice au ca scop evadarea din cotidian si posibilitatea de a pretinde ca suntem altcineva.

Nu trebuie uitat faptul ca in multe cazuri comunitatile online sunt un alt canal de comunicare, asa cum este telefonul pentru viata reala. Aceste tendinte vor continua sa existe in viitor devenind mai mult integrate in viata oamenilor, un alt mijloc de comunicare si intalnire a oamenilor cu interese comune.

Foarte multe persoane au inceput sa caute compania altor persoane pe internet pentru ca aici au gasit mai mult comfort decat in viata reala. Pe internet toate persoanele seama unele cu altele, toate intra on line cu aceeasi dorinta de comunicare sau vor sa afle raspunsuri pe care se tem sa le caute printre oamenii din realitate pentru a nu fi judecati gresit. Si cu toate astea viata oamenilor isi urmeaza cursul normal sau anormal, si mai este influentata din cand in cand de intercatiunile virtuale.

Fisiere in arhiva (1):

  • Chatul si Internetul.doc