Comunicare in Domeniul Turismului

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comunicare in Domeniul Turismului.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 19 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 6 puncte.

Domenii: Comunicare, Transporturi

Extras din document

INTRODUCERE

Având în vedere ca pâna la începutul secolului XX se calatorea cu un scop precis, deplasarile cu tema si vacantele active, solicitate de turisti în prezent, sunt forme vechi de turism (pelerinaje, învatarea unei limbi straine, perfectionarea educatiei culturale, sociale, profesionale, politice, practicarea sportului etc.).

Noile stiluri de viata însa au influentat noile tipuri de vacanta, fiind impuse pe plan international de dinamica si particularitatile demografice, ideologia si filosofia individuala sau de grup, progresele în domeniul transporturilor si comunicatiilor, de noile conceptii privind folosirea timpului liber, ca si de ratiuni pentru sanatate si conditie fizica.

Noutatea pe care o prezinta agentia de turism Go Travel consta în faptul ca, pe lânga componentele de baza ale programului turistic (cazare, transport, masa, etc.), se adauga „animatia”, elementul care permite îmbogatirea experientei turistice prin integrarea turistilor în mediul locului de vizitat si o participare concreta la viata sociala si culturala a mediului respectiv.

În mod obiectiv, produsul turistic este inima marketingului turistic. El reprezinta de fapt acele avantaje pe care potentialii consumatori le asteapta.

Cel mai important lucru este de fapt întâmpinarea cererii consumatorilor cu oferta promovata de agentia Go Travel. Rolul determinant în atragerea consumatorilor îl are patrimoniul turistic al unei zone sau tari, care include resursele turistice naturale, culturale, religioase, istorice si umane ale acesteia, concentrate sub forma obiectivelor turistice.

Serviciile care dau continut produsului turistic (denumite servicii turistice) se constituie intr-un conglomerat sau o combinatie de cel putin patru tipuri de baza. Este vorba despre serviciile de transport, de cazare, de alimentatie si de agrement.

Fara discutie ca produsul turistic nu presupune prestarea tuturor celor patru tipuri de servicii în acelasi timp. Sunt frecvente situatiile în care turistul solicita numai servicii de agrement si de transport, numai servicii de agrement si de alimentatie etc.

La crearea produsului participa deci mai multe întreprinderi de turism. În vederea prevenirii eventualelor stari conflictuale intre firmele participante la crearea produsului turistic, integrarea cât mai armonioasa a elementelor sale componente este esentiala, ceea ce impune cooperarea între toate firmele si organismele implicate. In ultima perioada tot mai multi specialisti din lumea turismului acorda o atentie din ce în ce mai mare motivatiilor de cumparare ale consumatorilor. Acestea sunt în buna parte subiective, depinzând de imaginea pe care acestia si-au creat-o despre produs prin publicitate, utilizari anterioare sau descrieri ale unor utilizatori. Un loc din ce în ce mai important în preocuparile de lansare, promovare si comercializare a produselor – în general si a celor turistice îl ocupa studierea si cunoasterea comportamentului consumatorului.

Actiunile promotionale în domeniul turismului vizeaza atât atragerea unor noi clienti cât si pastrarea celor vechi adresându-se direct sau prin retele de intermediari, fie întregului public, fie unor categorii bine identificate de clienti tinta.

În industria ospitalitatii, datorita ponderii dominante a elementelor intangibile în alcatuirea produsului turistic, imaginea ofertei turistice care le coroboreaza pe cele ale firmei, ale serviciilor si produselor ca si ale destinatiilor turistice influenteaza în mod hotarâtor decizia de cumparare a consumatorilor. Imaginea pe care acestia si-o formeaza cu privire la locurile, obiectivele sau comunitatile umane ce urmeaza a fi vizitate la nivelul calitativ si diversitatea serviciilor, contribuie la cresterea sau diminuarea gradului de atractivitate a unui areal turistic.

Programele turistice tematice cuprind pachete de servicii specializate, canalizate spre o anumita tema. Existenta lor pe piata întâmpina nevoia clientilor de a beneficia de pachete cu servicii cât mai complete si necesare pentru o vacanta reusita la un pret forfetar.

Prezenta lucrare abordeaza în primul sau capitol caracteristicile produsului turistic si a serviciilor turistice, precum si clasificarea acestora.

În al doilea capitol este prezentata detaliat agentia de turism Go Travel – istoria, organigrama si metodele de promovare a ofertelor adoptate de catre aceasta, pentru ca în al treilea capitol sa fie prezentata oferta agentiei pentru vara anului curent. Aceasta oferta este structurata pe mai multe capitole–concepte, la care sunt prezentate câteva exemple practice.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare in Domeniul Turismului.doc