Comunicare în instituții - compania ANLO

Referat
8/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3928
Mărime: 27.27KB (arhivat)
Publicat de: Claudiu Kiss
Puncte necesare: 5
Academia de Studii Economice Facultatea de Economie

Extras din referat

Prezentarea Companiei: ANLO

Firma se ocupa cu comercializarea a trei tipuri de cafea:

- cafea instant (espresso) - este preparata amestecand cafea uscata si cafea prajita cu apa fierbinte, la final lasand doar pudra de cafea;

- cafea clasica

- cafea frantuzeasca - boabele sunt foarte bine prajite si capata o culoare ciocolatie profunda si intunecata, in ele se face o cafea tare.

Produsul ANLO nu este o simplă cafea. Este un moment special de relaxare, socializare, un moment dedicat sufletului care te învăluie în parfum de fericire. Boabele de cea mai bună calitate sunt atent selecţionate şi prelucrate pentru a ajunge într-o formă perfectă transformându-se în porţia ta zilnică de plăcere. Gustul inconfundabil obţinut prin procedeele exclusive îţi învăluie papilele gustative prin savoarea sa unică.

Compania ANLO cumpara boabele de cafea din tari precum Brazilia si Franta, pe baza unui contract le ambalam in pachete proprii si le comercializeazam sub nume propriu. Boabele de cafea, cultivate şi alese cu grijă de pe plantaţii braziliene renumite se transformă cu ajutorul proceselor noastre de producţie în licoarea magică ANLO. Cafeaua este mai mult decât un moment de plăcere mult-aşteptat, este o sursă de sănătate pentru o stare generală de invidiat.

Compania noastra isi desfasoara activitatea de macinare, pregatire si amabalare a cafelei intr-o fabrica la marginea Bucurestiului, dispunand de cele mai sophisticate sisteme de pregatire a cafelei, astfel incat savoarea ei sa se pastreze. La aceasta locatie dispunem de spatiul de productie, birouri administrative si spatiul de comercializare.

Structura organizatorica a firmei este împartita pe trei nivele:

- Nivelul 1: Directorul General

- Nivelul 2: Directorul de productie si Director Vânzari

- Nivelul 3: Compartimentul functional.

Obiective SMART

Pe terment scurt :

- Relansarea produselor pana la mijlocul lunii Noiembrie

- Cresterea awarenesului (un mod de a masura gradul de constientizare a existentei unui brand si/sau a publicitatii sale. Poate fi masurata spontan: exemplu: “Ce marci de cafea va vin in minte?” sau la obiect – “Dintre aceste marci de cafea, de care ati mai auzit?”.) in randul a 50 % din targetul de consumatori de pe toate subsegmentele pana la sfarsitul anului 2011

- Cresterea productiei de cafea cu 50 % pana la mijlocul anului 2012

- Cresterea cifrei de afaceri cu 30 % in anul 2011

Pe termen lung :

- Urcarea pana la sfarsitul anului 2012 pe pozitia a 3-a a producatorilor din domeniul cafelei, din punctul de vedere al vanzarilor

- Extindera companiei, crearea de noi fabrici pentru prelucrarea cafelei , pana la sfarsitul anului 2013.

- Cele trei tipuri de cafea ANLO sa fie top of mind pana cel tarziu sfarsitul anului 2014

- Implementarea sistemului Six Sigma* pana la finele anului 2014

- Extinderea gamei de produse ANLO pana la sfarsitul anului 2012

* Six Sigma este cea mai nouă si eficace metodă pentru îmbunătatirea calitătii, bazată pe utilizarea instrumentelor statistice si a metodelor modern de îmbunătătire continuă pentru reducerea pierderilor si cresterea perfomantei proceselor. Această metodă permite descoperirea si izolarea factorilor vitali care afectează calitatea si performantele companiei.

Six Sigma este o metodă de îmbunătăŃire radicală a performantelor companiei care transformă cunostintele în oportunităti de crestere a afacerii

Cultura organizationala

Misiunea noastra este de a oferi produse superioare, cu impact minim asupra mediului. Pentru noi este important să acordăm o atenţie deosebită clienţilor, consumatorilor şi comunitaţii în care operăm.

Valorile dupa care ne ghidam activitatea sunt grija pentru mediu, etica, profesionalismul, team work, proactivitate.

Echipa noastră este ca şi o familie, unde încrederea şi respectul reciproc sunt prioritare. Aceasta este calea către îndeplinirea obiectivelor comune, către dobândirea abilităţii de a trece de orice încercare şi de a învinge.

In ceea ce-i priveste pe angajatii nostri la anumite intervale (6 luni) organizam team-buildinguri in diverse locatii. In acest mod ei se cunosc mai bine, invatand sa colaboreze ca o adevarata echipa. Pe langa experienta pe care o acumuleaza, ei raman si cu o amintire placuta, iar locul de munca devine mai atractiv pentru acestia.

In functie de rezultatele obtinute pe parcursul unui an, angajatii au posibilitatea de a beneficia de un schimb de experienta cu firma straina colaboratoare In acest fel angajatii sunt motivati sa aiba rezultate din ce in ce mai bune si sa se remarce. Experienta acumulata de-a lungul perioadei il va ajuta sa aduca idei noi si benefice companiei, luand contact cu alt mediu de lucru si cu alte elemente de cultura organizationala.

La sfarsitul fiecarui an organizam o mare petrecere unde desemnam angajatul anului care va avea ocazia ca pentru o perioada de o luna sa isi desfasoare activitatea la unele din cele mai mari companii producatoare de cafea.

Preview document

Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 1
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 2
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 3
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 4
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 5
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 6
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 7
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 8
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 9
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 10
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 11
Comunicare în instituții - compania ANLO - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Comunicare in Institutii - Compania ANLO.doc

Ai nevoie de altceva?