Comunicare Organizationala - Obstacole ale Comunicarii si Optimizarea Comunicarii

Imagine preview
(9/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comunicare Organizationala - Obstacole ale Comunicarii si Optimizarea Comunicarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 6 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

,,Comunicarea reprezintă unul dintre cele mai dificile aspecte ale muncii unui manager. Sursa majorităţii problemelor de comunicare o constituie diferenţa dintre conţinutul mesajului său impactul pe care managerul intenţionează să-l transmită şi modul în care ceilalţi membri ai organizaţiei recepţionează mesajul” (Magdalena Platis, Sica Stânciu – “Management de la teorie la practică”, Editura Universităţii, Bucureşti, 2004, capitolul 11).

În cadrul unei organizaţii, comunicarea se defineşte ca “procesul prin care are loc schimbul de mesaje în vederea realizării obiectivelor individuale şi comune ale membrilor ei” (Tiberiu Zorleţan, Eugen Burduş, Gheorghiţă Căprărescu – “Managementul organizaţiei”, Editua Economică, Bucureşti, 1998, capitolul 13). Complexitatea comunicării aduce în planul practicii o cerinţă specială faţă de manager: abilitatatea de a fi un bun comunicator, iar această abilitate se dezvolta doar în momentul în care managerul în cauză înţelege rolul comunicării organizaţionale.

Într-o organizaţie, fundamentul coordonării activităţilor umane este reprezentat de comunicarea privită că schimb de idei, opinii şi informaţii cu ajutorul cuvintelor, gesturilor şi atitudinilor. Dat fiind faptul că fiecare om are propria personalitate, pregătire şi experienţa – elemente care influenţează înţelegerea mesajelor, un cuvânt, un gest sau o expresie pot avea sensuri diferite pentru persoane diferite. Pentru un manager al unei organizaţii, înţelegerea corectă reprezintă o problemă esenţială în bună desfăşurare a activităţii.

Compania Top Factoring ) a fost înfiinţată la începutul anului 2006, respectând următoarele principii:

- personal şi management cu mare experienţă şi profesionalism;

- cele mai noi şi performante instrumente de lucru;

- maniera corectă de abordare a debitorilor;

- grijă permanenta faţă de client şi faţă de imaginea acestuia pe piaţă;

Compania a reuşit într-un timp scurt să se impună pe piaţa colectorilor de creanţe neîncasate, asigurându-şi un portofoliu important de clienţi din telecomunicaţii, bănci, utilităţi, cosmetice, petrol etc. Din luna mai 2007, Top Factoring are ca principal acţionar Fondul de Investiţii RC2 (Reconstruction Capital 2).

Nouă strategie a companiei Top Factoring abordează în egală măsură promovarea serviciilor de management al creanţelor neîncasate cât şi cumpărarea de portofolii importante de creanţe.

Compania Top Factoring oferă clienţilor săi servicii financiare de înaltă calitate. Top Factoring asigura un management inteligent al creanţelor neîncasate, prin colectarea de o manieră corectă a debitelor atât de la persoane fizice, cât şi de la companii, atât din ţara cât şi din afara ţării.

Calitatea serviciilor Top Factoring are la baza următoarele principii:

- Soluţii adaptate nevoilor clientului;

- Grijă faţă de client, problemele şi necesităţile sale;

- Personal specializat şi instrumente performante.

- Maniera de abordare corectă şi cinstită a debitorilor;

Misiunea firmei este oferirea de suport clienţilor existenţi, pentru a-şi gestiona fluxul de numerar într-o manieră mai uşoară, prin protejarea relaţiilor cu partenerii acestora.

Toţi angajaţii Top Factoring sunt recrutaţi în urma unui proces de selecţie foarte riguros. Echipele sunt dedicate clientului, fiind formate din absolvenţi de drept sau economie cu experienţă în domeniul recuperării debitelor. Angajaţii beneficiază de training-uri permanente şi sunt evaluaţi şi monitorizaţi constant. Toţi sunt motivaţi pentru atingerea planurilor de colectare şi a target-urilor de lucru. Din momentul infintarii organizaţiei şi până în prezent, organizaţia a înregistrat o creştere semnificativă a personalului (de la 9 angajaţi în 2006 – la aproximativ 200 angajaţi la sfârşitul anului 2010).

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicare Organizationala - Obstacole ale Comunicarii si Optimizarea Comunicarii.doc