Comunicarea in ULBS

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Comunicarea in ULBS.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Abraham A. Moles propune o definire a comunicarii ce se doreste a fi „într-o maniera precisa” aceasta fiind „actiunea prin care un individ sau sistem situat întru-un punct dat este facut sa participe la stimuli si la experiente ale mediului de catre un alt individ sau sistem situat într-un alt loc sau epoca, utilizând elemente ale cunoasterii pe care le poseda deopotriva ambii parteneri”.

COMUNICAREA ÎNTRE COLEGI Caracteristicile unui grup (colegi) Când vorbim despre ,,colegi” ne referim la un grup mic, format din 3 pâna la 35 de membrii Relatiile dintre membri grupului sunt directe, de tipul "face to face", aceasta însemnând ca fiecare poate comunica si efectua schimb de informatii cu toti ceilalti. Prin urmare grupul apare ca un sistem de interactiune sociala, prin care subiectii îsi coordoneaza reciproc intentiile si preocuparile, modelându-se unii pe altii.

Predarea nu se confundă niciodată cu o şedinţă de organizare în care se pune accent pe transmiterea de informaţii - predarea înseamnă modelare reciprocă a mesajului şi receptării, iar feed-back-ul studentului are un rol esenţial. Metodele de comunicare trebuie adaptate publicului ţintă: a) informaţia trebuie organizată într-o formă instrumentală, aplicativă, să fie evidentă posibilitatea de a o folosi în activitate; b) teoriile trebuie să fie selectate şi reinterpretate într-un mod accesibil fără a ajunge la modul “popular” - şi fără a le deforma, totuşi - iar selecţia să fie realizată de profesor, altfel studenţii nu vor avea răbdarea să le selecteze ei; c) în cercetare studenţii trebuie să fie orientaţi spre instrumente accesibile şi consacrate, sau spre construirea unor instrumente care sa nu fie neaparat de cel mai inalt nivel, insa sa fie construite corect d.p.d.v.metodologic cu scopul de a le deschide totusi o perspectiva pentru cercetare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Comunicarea in ULBS.ppt