Criza de Imagine a Companiei Danone

Imagine preview
(7/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Criza de Imagine a Companiei Danone.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 10 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Vesa Elena

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si cuprins iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comunicare, Marketing

Cuprins

1. Despre compania Danone
1.1. Prezentarea firmei
1.2. Istoria Danone in Romania
2. Prezentarea crizei cazului
2.1. Prezentarea gumei de guar
2.2. Prezentarea dioxinei
2.3. Articole consumatori
3. Gestionarea crizei de catre organizatie
4. Masuri si communicate pentru diminuarea crizei
5. Parerea mea

Extras din document

Compania Danone face parte din grupul Danone prezent in 120 de tari detinand locul I in lume in industria produselor lactate proaspete.

Directorul general al companiei este Jacques Ponty, iar compania a fost fondata in anul 1966 iar primele iaurturi au fost fondate in 1999( Natural, Delicios, Natural de Baut).

In prezent are 88.124 angajati situandu-se pe locul 93 in topul celor mai valoroase companii din Romania.

In ziua de azi fiecare om stie care alimente sunt bune pentru sanatatea organismului si care sunt mai putin bune. Foarte multi oameni mananca iaurturi si datorita faptului ca mass media ii atrage cu diferite reclame cum ar fi cea in care se spune ca lactobacilus ajuta la refacerea intestinului.

Au aparut supozitii cum ca in iaurturi ar fi un aditiv toxic si anume guma de guar (E 412) contaminat cu dioxina folosit in prepararea produselor lactate.

Cea mai recenta criza care a intrat in vizorul presei si a starnit valuri printre consumatori a fost incidentul dioxinei din iaurtul Danone. Luna trecuta, in urma unei alerte europene, au fost retrase de pe piata 700 de kilograme de iaurt Danone, suspect de infestare cu dioxina. Stirea a facut turul cotidienelor si a produs oarecare panica, mai ales ca o parte din iaurturile suspecte fusesera deja consumate. Rezultatele analizelor au aratat ca procentul de dioxina din iaurt era mult sub limita admisa de lege.

- dioxina este o substanta deosebit de toxica ce se depoziteaza in tesuturile grase din organism si in creier. Este o substanta cancerigena ce blocheaza functionarea unor enzime din organism si afecteaza ficatul, neuronii si glandele endocrine. Trasatura caracteristica a intoxicatiei cu dioxina o reprezinta acneea

-guma de guar este o polizaharida naturala formata din zaharul galactoza manoza. Este un preparat natural obtinut dintr-o tufa de fasole indiana care se cultiva in India. Acesta este utilizat ca aditiv cu functii de agent de ingrosare.

2 loturi de Danone au fost scoase de pe piata, sub suspiciunea ca ar contine multa dioxina iar in urma analizelor de laborator, se constata ca iaurtul contine putina dioxina, adica sub limitele admise;

In tot acest tipm Danone a dat un comunicat sec prin care informeaza ca asteapta rezultatul analizelor de la Budapesta toate celelalte solicitari ale presei s-au lovit de zid. Acestia au tratat cu indiferenta problema iar singura strategie de communicare este cea de directionare a bugetelor de publicitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Criza de Imagine a Companiei Danone.ppt