Cunoasterea de Sine si Comunicarea

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Cunoasterea de Sine si Comunicarea.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comunicare, Psihologie

Cuprins

1. Climat general
2. Tratare
a. Comunicarea
b. Cunoasterea de sine
c. Legatura dintre Comunicare si Cunosterea de sine
3. Concluzii
4. Bibliografie

Extras din document

1. Climat general

Societatea, ca forma de organizare, reprezinta un anumit numar de persoane grupate intr-un spatiu bine delimitat si care isi desfasoara activitatea ghidati de anumite legi si principii. Convietuirea intr-o societate presupune, pe langa altele, comunicarea intre membrii ei. In relatiile dintre oameni mereu au aparut probleme, probleme pe care specialisti au incercat sa le rezolve prin studierea comportamentului unam ca mai apoi sa poata dezvolta modalitati de comunicare interpersonale, modalitati menite sa rezolve problemele dintre membrii societatii.

Pentru realizarea unei bune comunicari, conform cu spusele specialistilor, trebuie sa ne cunoastem pe noi insine ca abia mai apoi sa putem dezvolta relatii cu cei din jur.

Lucrarea aceasta isi propune sa faca o scurta prezentare a ceea ce inseamna comunicare, cunoasterea de sine si bineinteles legatura dintre acestea, neavand insa pretentia a fi una exhaustiva subiectul fiind foarte vast si putand fi privit din mai multe perspective.

2. Tratare

a. Comunicarea

“Ştiinţa vieţii se bazează pe principiul comunicării” - Bernard Dagenais.

Fenomen complex si persuasiv, comunicarea se preteaza utilizarii mai multor modele, din perspective teoretice diferite. Sociologii o considera factor decisiv de socializare, antropologii o vad ca pe un instrument de constituire si raspandire a culturii, sau, ca tip aparte de comportament prin care individul isi satisface un set de nevoi: fizice/biologice, de identitate, de afectiune si sociale (nevoia de cuprindere/includere si dorinta de autoritate). Se poate spune ca “nevoia de comunicare este una de manifestare, in dorinta de a se face observat si observabil” . Indiferent de ce atitudine adopta o persoana, aceasta inseamna comunicare. Tot ceea ce fac oamenii si tot ceea ce sunt, comunica ceva despre ei; deoarece comportamentul are valoare comunicativa. Prin modul in care vorbim, actionam, ne imbracam , prin mimica nu facem altceva decat sa transmitem mesaje.

Fisiere in arhiva (1):

  • Cunoasterea de Sine si Comunicarea.doc

Alte informatii

Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iasi Facultatea de Teologie Ortodoxa “Dumitru Staniloae”