Curierul Zilei

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Curierul Zilei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

“Curierul Zilei” foloseste pe prima pagină în special rosu, galben, albastru și negru. De asemenea nu lipsesc casetele publicitare, poziționate de regulă în dreapta jos. Tot în josul primei pagini se află și informațiile valutare, dar și cursul gramului de aur.

In cadrul publicației - Argesul - , titlul este mare, scris cu rosu și subliniat, iar deasupra titlului este scris - cotidian de informatie, analiza sociala si afaceri - .titlul este asezat in partea de sus a ziarului, in centru.Instanga titlului este prezentat cursul valutar ( euro, dolar), iar in dreapta anul cand este fondat cotidianu ;l, numarul, ziua, data si anul in care apare, pretul. Imediat sub titlu sunt prezentate trei titluri ale unora dintre cele mai importante stiri care se reghasesc in paginile de social, politic sau monden.In stanga paginii de obicei se afla editorialul semnat de fostul redactorul-sef, actualmente pensionar și colaborator al publicației ( Traian Ulmeanu) sau de directorul ziarului ( Mihai Golescu ).

In dreapta paginii se afla titlul insotit de fotografie al celei mai importante stiri din cotidian. Literele titlului sunt mari, scrise cu galben pe fond negru. Sub prezentarea acestei stiri se mai afla si alte titluri de stiri, uneori insotite de fotografie.

In pagina 14 intitulata - magazin - se afla horoscopul, programele de radio si TV, agenda zilei care cuprinde - evenimente la zi - si - cugetarile zilei -

In pagina 15-- calendar. diverse - sunt prezentate diverse stiri mondene si internationale precum si evenimente care s-au intamplat in tara si in lume. - Dobanzi bancare - si - Rasdaq - sunt prezentate in aceeasi pagina, iar in josul paginii se afla caseta redactionala.

Ultima pagina este de obicei rezervata concursurilor, stirilor mondene, reportajelor, publicitatii. In pagina 2 a - Curierului Zilei - , cea de politic predomina stirile si doar rareori, in cazul unor evenimente speciale, sunt publicate articole de dimensiuni mai mari.Tot aici este inserata caseta redactionala si datele de contact ale publicatiei.

De remarcat este faptul ca in - Curierul Zilei - apar mult mai multe imagini tipografice decat in - Argesul - , care apare in totalitate alb-negru.

PUBLICATIA IMAGINI FOTOGRAFICE COLOR ALB-NEGRU

Argesul 584 247 (27,59%-color)

Curierul 895 648(72,41%-alb-negru)

- Argesul - , - Curierul Zilei - ,

In “Curierul Zilei” ( 10, 11, 12) se utilizeaza foarte mult fotografiile decupate.Numai in editia din 29 ianuarie 2007 sunt 9 astfel de imagini fotografice, iar textul curge pe langa aceste poze, urmand lectura si valorificand foarte bine spatiul tipografic.

PUBLICATIA NR.TOTAL DE TITLURI TITLU SIMPLU SUPRATITLU

TITLU TITLU

SUBTITLU

Curierul Zilei 647 98( 15,14%) 349( 53,94% ) 200(30,91%)

Argesul 409 117 124 168

“ Curierul Zilei”, “Argesul”

Observam din datele de mai sus, ca la - Curierul Zilei - predomina formula supratitlu-titlu, 349, adica 53,94% din totalul titlurilor ,urmata de subtitlu si titlu 200, adica 30,91% din titlurile analizate, si titluri simple 98, adica 15,14% din totalul titlurilor.

In cazul “Argesului”, din 409 titluri analizate 117, adica 28,60% sunt simple, 124, respectiv 30,31% sunt supratitluri-titluri, iar restul, 168, adica 41,07% sunt titluri-subtitluri, aceasta ultima categorie fiind predominanta.

Cum pagina de politic de la “Curierul Zilei” este realizata deo singura persoana, Andreea Dinescu, de regula numele ei apre o singura data, la finalul unui articol de dimensiuni mai mari, si in rest, prescurtarea A.D.

Rareori se trece la final, pagina realizata de Andreea Dinescu.

Situatia este similara la - Argesul - , dar aici numele redactorului, Aurora Ghita apare la finalul paginii sau deloc, fiind trecut in caseta redactionala la departamentul politic.

De asemenea, unele pagini, exemplu : - Curierul Zilei - , pagina 7 sunt mixte, avand si texte dar si machete publicitare, de dimensiuni mari, plasate de regula in josul paginii.( 15)

Fisiere in arhiva (1):

  • Curierul Zilei.doc