Despre educatie

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Despre educatie.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Părinții au obligația de a proteja și întreține copilul din punct de vedere material până când acesta poate să o facă singur. În acel moment părinții trebuie sa lase copilul sa facă singur ceea ce poate el să facă. Sa mănânce singur, să se spele singur, să aibă grijă de tot ce ține de el. Toată îngrijirea corpului trebuie să treacă treptat, etapă cu etapă din mâinile părinților în cele ale copilului.

În această îngrijire a părții materiale intră și îngrijirea intelectului. Aceasta este ceea ce se înțelege prin termenul de educație. Intelectul trebuie sa deprindă obiceiuri sănătoase și să se călească din orice punct de vedere ca atunci când vine timpul ca spiritul să preia în întregime corpul la vârsta maturității, intelectul să fie o unealtă șlefuită și ascultătoare.

Intelectul este un mecanism care trebuie permanent ținut sub control și aplicate măsurile corecte de ajustare și întărire pentru a deveni util. De acest lucru trebuie sa aibă grijă părinții, până când spiritul copilului o va putea face el însuși. De aceea fiecare greșeală sau comportament nepotrivit trebuie imediat corectat pentru a nu se agrava și pentru a păstra acest instrument util. Rigoarea, iubirea severă este de nelipsit.

În tot ceea ce fac părinții pentru copil, aceștia trebuie sa aibă în vedere în primul rând păstrarea învelișului pământesc, care include și intelectul, în cea mai bună stare posibilă. Tot restul trebuie considerat un dar din partea părinților. Datoria acestora se rezumă la învelișul pământesc. Când spiritul a intrat în materialitate a primit prima dată un înveliș mai fin, sufletul. Și acesta a necesitat la început protecție și îngrijire. Când mai târziu a intrat în materia densă și a primit un nou înveliș, corpul uman, sufletul acestuia era deja destul de matur pentru aceasta. Noul înveliș material dens are nevoie de asemenea pentru început de protecție până ajunge la maturitate în această lume. Atunci asupra spiritului cade responsabilitatea completă de a-și îngriji și acest nou înveliș. De aceea obligația părinților se rezumă doar la corpul pământesc care la început necesită protecție. Sufletul acestuia este destul de matur iar protecția corpului pământesc îi oferă și acestuia protecția necesară până când învelișul pământesc ajunge la maturitate. Însă de acestă obligație ține și îngrijirea celui mai fin lucru material dens, produsul creierului uman, intelectul. Sentimentul de iubire (iubirea pământească), care doar conlucrează cu adevărata iubire și nu sunt una, ține însă tot de intelect ca orice sentiment și arată cât de delicată este educația deși ține doar de materialitate.

Fisiere in arhiva (1):

  • Despre educatie.docx