Diferente Culturale Internationale in Negociere

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Diferente Culturale Internationale in Negociere.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 17 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ruxanda Rascanu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domenii: Comunicare, Marketing, Stiintele Comunicarii

Extras din document

Germanii. Stilul de negociere german aratã cu totul diferit. În special pregãtirea pentru negocieri a germanilor este absolut superbã. Negociatorul german identificã întelegerea pe care sperã sã o facã. El identificã forma exactã a acelei întelegeri. Identificã problemele care considerã cã ar trebui sã fie cuprinse în negociere. Apoi pregãteste o ofertã rezonabilã acoperind cu grijã fiecare chestiune a întelegerii.

În timpul negocierii, el va arãta elementele si oferta clar, ferm si afirmativ. Nu este deschis compromisului în mod semnificativ. Tiparul negocierii este surprinzãtor de asemãnãtor cu anumite interpretãri ale caracterului german: direct, sistematic, bine pregãtit, inflexibil si nedispus sã facã compromisuri.

Este un stil de negociere foarte puternic atunci când este practicat de negociatori priceputi. Fortele lui ies la ivealã în special în faza de ofertã a negocierii. Odatã enuntate, ofertele par sã capete un grad de sfintenie, asa cã partea de tocmealã este micsoratã.

Cum se poate face fatã? Din punct de vedere al procedurii este de preferat ca cealaltã parte sã se asigure ca explorarea si declaratiile proprii sã aibã loc în faza premergãtoare înaintãrii acestor oferte. Ei pot astfel sã-si prezinte perspectivele, dar trebuie sã facã acest lucru transant, având în vedere cã negociatorului german este atât de bun la a se pregãti si se miscã cu atâta naturalete si vitezã în faza de ofertare.

Fisiere in arhiva (1):

  • Diferente Culturale Internationale in Negociere.doc

Alte informatii

REI, Negociere comerciala internationala.