Emigrarea

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Emigrarea.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 26 de pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

CE ESTE EMIGRAREA?

Emigraţia este actul sau fenomenul părăsirii ţării sau regiunii natale de către un individ sau grup de indivizi pentru a se stabili în alta.

Emigrarea poate avea diferite motive, unele politice, altele economice, sau chiar personale (precum căsătoria cu un cetăţean al unui alt stat). În alte cazuri, oameni în vârstă din ţări bogate, dar cu o climă rece, aleg să se mute în alte ţări cu o climă mai caldă, după ce ies la pensie.

Cei mai mulţi emigranţi politici sau economici se mută în noile regiuni sau ţări însoţiţi de toţi membrii familiilor lor, sperând să găsească condiţii mai bune de muncă, o piaţă a muncii mai dezvoltată sau pur şi simplu un climat de pace. De-a lungul istoriei, numeroşi emigranţi s-au reîntors în patriile lor, după ce au reuşit să strângă suficienţi bani în ţările de adopţie. În unele cazuri, emigranţii se mută în ţări care se deosebesc profund de ţările de origine prin tradiţiile culturale, economice sau religioase. În astfel de cazuri, emigranţii încearcă de cele mai multe ori să-şi păstreze cultura, tradiţiile sau limba, pe care de cele mai multe ori le transmit urmaşilor.

CONFLICTUL DINTRE CULTURA NATIVĂ ŞI CEA A ŢĂRII DE ADOPŢIE POATE CREA CONTRASTE SOCIALE, CARE POT DUCE LA NEÎNŢELEGEREA DE CĂTRE NOII VENIŢI A UNOR SISTEME SOCIALE SAU LEGALE PE CARE LE GĂSESC CIUDATE

Pentru a mai uşoară integrare în ţara de adopţie, dar şi pentru a ajuta la păstrarea tradiţiilor, emigranţii se organizează în comunităţi şi asociaţii.

Emigraţia a avut o influenţă profundă în lumea secolelor al XIX-lea şi al XX-lea, în special în ţări precum Statele Unite ale Americii, Canada, Brazilia, Argentina, Australia sau Noua Zeelanda.

Fisiere in arhiva (1):

  • Emigrarea.ppt