Etica si Relatiile Publice

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Etica si Relatiile Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Magda Pricop

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

În afaceri şi în societate,morala specialiştilor în relaţii publice este pusă la îndoiala, iar standardul etic este din ce în ce mai scăzut.

Dacă etica specialiştilor în relaţii publice este pusă sub semnul întrebării, nu se poate presupune că acest lucru s-a întâmplat peste noapte sau că a fost realizat exclusiv din cauza disperării unora. Totuşi, reflecta foarte mult timpurile in care trăim.

Relaţiile publice au fost descrise ca întruchiparea „ generaţiei eu", pentru că există o vădită preocupare pentru aprecierea de sine, auto-conştientizare şi egocentrism. În anii '90, principiile relaţiilor publice se puteau observa din publicaţiile dedicate stilurilor de viaţă şi din profilurile celor din lumea afacerilor - promotorii din diverse domenii, directori generali celebri, modele pentru viitorii directori executivi.

A fost o perioadă deosebită pentru specialiştii în relaţii publice. Mai mult ca niciodată, au fost lansate companii noi, majoritatea prin oferte publice iniţiale. lar noua tehnologie a adus schimbări rapide. Tineri directori, preşedinţi şi fondatori ai celor mai ,,tari" companii purtau tricouri, blugi şi adidaşi, aveau ultima generaţie de maşini sport sau de motociclete. Era perioada directorilor executivi în stilul starurilor rock. Erau identificaţi de critici prin modelul de blugi purtaţi şi prin simţul dezvoltat al proprietăţii.

Această dezvoltare tehnologică şi proliferare a directorilor exe¬cutivi celebri şi a companiilor pe internet a adus nu doar o schimbare în înfăţişarea staffului executiv, ci şi o schimbare culturală, reguli inedite, definiţii şi standarde noi de acceptabilitate socială.

Iată câteva elemente-cheie care au stimulat schimbarea culturală:

- Internetul

- Blogurile

- Comunicarea wireless

- Schimbul de fişiere prin internet

- Tehnologia TiVo

- Telefoanele mobile

- Televiziunea prin cablu

- Viagra

- Falimentul companiei de electricitate Enron

- Drepturile homosexualilor

- Crearea reţelelor de radio sau televiziune

- SIDA

- Site-ul de ştiri online Drudge Report

- Raportul Starr (în scandalul Monica Lewinsky)

Tehnologia a jucat un rol important în schimbările culturale, dar reclamele la televiziune care vorbeau despre ,,noua atitudine" descriau foarte puţin schimbările din economie, limbaj, stiluri şi valori. Gândiţi-vă la următoarele exemple :

Procesul lui O. J. Simpson a schimbat modul de percepţie a milioane de oameni despre avocaţi, comentatori ai programelor de ştiri, diferenţe rasiale şi despre lege.

Au fost distribuite prezervative în liceele publice, iar reclamele Ia

prezervative au apărut în ziare şi la televiziune

Fisiere in arhiva (1):

  • Etica si Relatiile Publice.doc