Limbajul culorilor

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Limbajul culorilor.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 14 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Culoarea vorbește o limbă 3
Semnificația culorilor 4
Roșul 4
Rozul 4
Portocaliul 5
Galbenul 5
Maroul 6
Albastrul 6
Verdele 7
Violetul 7
Albul 8
Negrul 8
Griul 9
Turcoazul 9
Auriul 10
Argintiul 10
Bejul 11
Concluzii 12
Bibliografie 13

Extras din document

Culoarea vorbește o limbă

Știați că o culoare vorbește o limbă? Ființele umane răspund emoțional la culoare. Ei fac alegeri subconștiente și decizii ca răspuns la o culoare. Când lucrați la un proiect, luați în considerare culoarea folosită și semnificațiile acesteia. Prin alegerea culorii, puteți trimite un mesaj neintenționat. Un exemplu ar fi hârtia de împachetat. Hârtia de împachetat maro dă impresia de confort, de lucru manual. Hârtia neagră strălucitoare dă impresia de eleganță și rafinament. În concluzie, nu ai folosi hârtie de împachetat pentru a face invitații la un eveniment sofisticat și vice-versa.

Îmbrăcămintea pe care o purtăm, culorile cu care ne înconjurăm spun ceva despre noi. Designerii și artiștii înțeleg acest lucru și folosesc culori pentru a declara ceva. De-a lungul timpului aceste declarații au evoluat într-un limbaj simbolic.

Companiile au cunoscut acest lucru de ani de zile. Produsele sunt ambalate în culori specifice pentru a atrage cumparătorii. De exemplu, produsele alimentare împachetate în ambalaje de culoare neagră sunt considerate a fi de lux. Consumatorii cred că acest produs este de o calitate mai bună și vor plăti mai mult pentru acesta din cauza ambalajului. Subconștientul reacționează la culoare astfel încat ei nu își dau seama de ce fac achiziția respectivă. Oamenii fac majoritatea alegerilor zilnice la nivel de subconștient, fără să cunoască motivele care stau la baza alegerilor pe care le fac.

Semnificația culorilor

Roșul

Este o culoare care simbolizează entuziasm și energie ridicată.

Când o persoana se uită la ceva care este de culoare roșie există un răspuns fizic în creier. Hormonul adrenalină este eliberat și stimulează o respirație și o bătaie a inimii mai rapidă. Culoarea roșie semnifică dragoste, pasiune și entuziasm. Culoarea roșie este asociată negativ cu furie și agresiune, la fel ca în termenul „a vedea roșu”.

Rozul

Rozul este culoarea iubirii de sine și a altora. Această culoare simbolizează prietenie, afecțiune, armonie și pace interioară. Se crede că pietrele roz aduc liniște, relaxare, acceptare și neutralizează frustrarea.

Portocaliul

Portocaliul simbolizează toamna și sezonul recoltei, fericire, copilărie și capriciu. Portocaliul este o altă culoare care are un răspuns fizic în creier. Această culoare stimulează apetitul. Restaurantele fast-food folosesc des culoarea portocalie în siglă și decor, încercând să afecteze foamea oamenilor în subconștient.

Fisiere in arhiva (1):

  • Limbajul culorilor.docx

Bibliografie

- https://www.thesprucecrafts.com/the-language-of-color-2585022
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-black/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-blue/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-yellow/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-pink/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-beige/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-silver/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-grey/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-gold/
- https://www.bourncreative.com/meaning-of-the-color-turquoise/
- https://ateliertally.com/colour-affect-lives-conclusion/
- https://dustn.tv/what-colors-communicate/