Liverpool - Dosar

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Liverpool - Dosar.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 2 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

LIVERPOOL

Este un oraş şi un Burg Metropolitan în cadrul Comitetului Metropolitan Merseyside în regiunea Nord West England.

Este unul dintre principalele oraşe engleze, zona metropolitană având peste 800 000 locuitori.În secolul XIX Liverpool era considerat al doilea port al Imperiului Britanic dupa Londra.

Vechiul oraş portuar Liverpool a fost înscris în anul 2004 pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO.

In 2008, oraşul este Capitală Europeană a Culturii împreună cu Stavanger din Norvegia.

LIverpool, locul de unde trupa Beatles a plcat să cucerească lumea, este oraşul care aşteaptă în acest an un milion de turişti din şaizeci de ţări, pentru că este capitala culturală europeană.

După Londra, Liverpool are cele mai multe muzee, teatre, galerii de artă şi monumente, de la grandioasa St. Georges la alte două catedrale impozante, Anglicana şi Metropolitana, astfel încât oraşul fondat în urmă cu 800 de ani pare un muzeu în aer liber.

Catedrala Catolică Metropolitană, cunoscută şi sub denumirea de Catedrala lui Hristos Împărat, este o catedrală romano- catolică. Aceasta a înlocuit o catedrală mai veche şi anume pe cea a Sf. Nicolae, Copperas Hill.

Oraş-port, format în urma asimilării miilor de imigranţi şi navigatori sosiţi din toate colţurile lumii,Liverpool cunoaşte până în prezent o diversitate religioasă şi un număr important de lăcaşuri de cult

Catedrala Catolica Metropolitana, cunoscuta si sub denumirea de Catedrala lui Hristos Imparat, este o catedrala romano-catolica aflata in orasul Liverpool, Anglia. Aceasta a inlocuit o catedrala mai veche, si anume, pe cea a Sfantului Nicolae, Copperas Hill.

Catedrala este scaunul de resedinta al arhiepiscopului de Liverpool, centrul Bisericii Catolice din Liverpool, cat si biserica metropolitana a provinciei ecclesiastice de nord.

In anul 1853, episcopul Goss l-a insarcinat pe Edward Welby Pugin (1833-1875) cu ridicarea unei noi catedrale romano-catolice

Fisiere in arhiva (1):

  • Liverpool - Dosar.doc