Modalitati de Promovare - Sectia CRP, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Modalitati de Promovare - Sectia CRP, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Frunza, Sandu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Activitatea de relaţii publice este prezentă în din ce în ce mai multe domenii. Creşterea gradului de relaţionare a organizaţiilor cu mediul , precum şi creşterea responsabilităţii sociale a organizaţiilor a condus spre sfârşitul secolului XX la o integrare fără precedent a relaţiilor publice în numeroase zone de activitate ca : guvern şi armată, sport, turism, petrecerea timpului liber, organizaţiile non-profit, corporaţiile, educaţie, sau relaţiile publice internaţionale.

Astfel , a fost necesară înfiinţarea unei specializări de Comunicare şi Relaţii Publice , şi în cadrul Universtităţii Babeş- Balyai. Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative ale Comunicării a “gazduit” înfiinţarea unei astfel de specializări în anul 2000,”responsabilii” fiind un grup de cadre didactice din cadrul facultăţii. Secţia CRP s-a dezvoltat mai întâi sub umbrela catedrei de jurnalism, catedra de comunicare şi relaţii publice propriu-zisă luând naştere în anul 2003.

Public-ţintă

Publicul ţintă principal este constituit din tinerii cu vârste cuprinse între 14-20 de ani, activi , receptivi, dar nehotărâţi cu privire la cariera pe care o vor urma, existând şi publicuri secundare : studenţii (care doresc o a doua specializare), persoanele ( de peste 20 de ani) cu studii medii sau superioare, care doresc sa urmeze cursurile unei facultăţi/o a doua facultate.

Obiective

- creşterea unei cereri iniţiale faţă de serviciul oferit de secţia CRP

- creşterea notorietăţii secţiei CRP

- determinarea consumatorului , în acest caz a viitorului student, de a prefera serviciul/înscrierea în cadrul secţiei CRP, altor secţii

- creşterea awarness-ului cu privire la secţia CRP

- construirea încrederii în secţia CRP

- mărirea numărului de studenţi care se vor înscrie în cadrul acestei secţii

- crearea unei atitudini favorabile faţă de secţia CRP

Strategii si tactici ATL

- Crearea de suporturi informative

1. Tipărirea de afişe informative , care vor fi expuse în incinta facultăţilor, a liceelor, şi a căminelor studenţeşti, conţinând: descrierea generală a specializării, (în linii mari) ,activităţile pe care le poate presta studentul, dupa obţinerea licenţei în cadrul acestei secţii, scurte impresii ale foştilor studenţi din cadrul CRP, care activează în domeniu , ajungând să aibă o carieră înfloritoare urmând aceste cursuri, ofertele de burse din cadrul facultăţii, cât şi din străinătate (incluzând şi exchange-urile de studenţi).

2. Tipărirea de pliante/flyere, care vor fi distribuite/lipite în căminele studenţeşti, în incinta facultăţilor şi a liceelor, cu scopul informării publicului asupra:

-beneficiilor urmării cursurilor CRP (dezvoltarea din ce in ce mai mult a pieţei din România determină o nevoie crescândă de specialişti în comunicare şi relaţii publice )

-tarifelor practicate de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării

- compatibilităţii cu sistemul de învăţământ occidental din acest domeniu ( in speţă cu planurile de învăţământ ale Universităţii din Salzburg, Ludwig Maximillian Universität München şi Michigan State University.)

Fisiere in arhiva (1):

  • Modalitati de Promovare - Sectia CRP, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.doc

Alte informatii

Facultatea de Stiinte Poitice Administrative si ale Comunicarii