Modalități de promovare - secția CRP, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 1236
Mărime: 13.94KB (arhivat)
Publicat de: Ilarion Man
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Frunza, Sandu
Facultatea de Stiinte Poitice Administrative si ale Comunicarii

Extras din referat

Activitatea de relaţii publice este prezentă în din ce în ce mai multe domenii. Creşterea gradului de relaţionare a organizaţiilor cu mediul , precum şi creşterea responsabilităţii sociale a organizaţiilor a condus spre sfârşitul secolului XX la o integrare fără precedent a relaţiilor publice în numeroase zone de activitate ca : guvern şi armată, sport, turism, petrecerea timpului liber, organizaţiile non-profit, corporaţiile, educaţie, sau relaţiile publice internaţionale.

Astfel , a fost necesară înfiinţarea unei specializări de Comunicare şi Relaţii Publice , şi în cadrul Universtităţii Babeş- Balyai. Facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative ale Comunicării a “gazduit” înfiinţarea unei astfel de specializări în anul 2000,”responsabilii” fiind un grup de cadre didactice din cadrul facultăţii. Secţia CRP s-a dezvoltat mai întâi sub umbrela catedrei de jurnalism, catedra de comunicare şi relaţii publice propriu-zisă luând naştere în anul 2003.

Public-ţintă

Publicul ţintă principal este constituit din tinerii cu vârste cuprinse între 14-20 de ani, activi , receptivi, dar nehotărâţi cu privire la cariera pe care o vor urma, existând şi publicuri secundare : studenţii (care doresc o a doua specializare), persoanele ( de peste 20 de ani) cu studii medii sau superioare, care doresc sa urmeze cursurile unei facultăţi/o a doua facultate.

Obiective

- creşterea unei cereri iniţiale faţă de serviciul oferit de secţia CRP

- creşterea notorietăţii secţiei CRP

- determinarea consumatorului , în acest caz a viitorului student, de a prefera serviciul/înscrierea în cadrul secţiei CRP, altor secţii

- creşterea awarness-ului cu privire la secţia CRP

- construirea încrederii în secţia CRP

- mărirea numărului de studenţi care se vor înscrie în cadrul acestei secţii

- crearea unei atitudini favorabile faţă de secţia CRP

Strategii si tactici ATL

- Crearea de suporturi informative

1. Tipărirea de afişe informative , care vor fi expuse în incinta facultăţilor, a liceelor, şi a căminelor studenţeşti, conţinând: descrierea generală a specializării, (în linii mari) ,activităţile pe care le poate presta studentul, dupa obţinerea licenţei în cadrul acestei secţii, scurte impresii ale foştilor studenţi din cadrul CRP, care activează în domeniu , ajungând să aibă o carieră înfloritoare urmând aceste cursuri, ofertele de burse din cadrul facultăţii, cât şi din străinătate (incluzând şi exchange-urile de studenţi).

2. Tipărirea de pliante/flyere, care vor fi distribuite/lipite în căminele studenţeşti, în incinta facultăţilor şi a liceelor, cu scopul informării publicului asupra:

-beneficiilor urmării cursurilor CRP (dezvoltarea din ce in ce mai mult a pieţei din România determină o nevoie crescândă de specialişti în comunicare şi relaţii publice )

-tarifelor practicate de Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării

- compatibilităţii cu sistemul de învăţământ occidental din acest domeniu ( in speţă cu planurile de învăţământ ale Universităţii din Salzburg, Ludwig Maximillian Universität München şi Michigan State University.)

Preview document

Modalități de promovare - secția CRP, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - Pagina 1
Modalități de promovare - secția CRP, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - Pagina 2
Modalități de promovare - secția CRP, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - Pagina 3
Modalități de promovare - secția CRP, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - Pagina 4
Modalități de promovare - secția CRP, Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării - Pagina 5

Conținut arhivă zip

  • Modalitati de Promovare - Sectia CRP, Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Ai nevoie de altceva?