Omniasig

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Omniasig.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comunicare, Management

Extras din document

Cap.1. Prezentarea organizatiei

In 1995 cand si-a inceput activitatea, Omniasig avea o singura sucursala si 12 angajati. Astazi, Omniasig a devenit membru al unuia dintre cele mai importante grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, Vienna Insurance Group. Numara peste 273 de sucursale, agentii si puncte de vanzare iar echipa este formata din aproximativ 1700 de angajati cu carte de munca si peste 12 000 de agenti la nivel national.

Omniasig se constituie astazi intr-unul din reperele importante ale industriei asigurarilor din Romania, cu o cifra de afaceri care o situeaza in piata de profil pe pozitia a treia.

Cota de piata Omniasig pe piata asigurarilor generale – 16,64% in anul 2008

Numarul de inregistrare la Registrul Comertului: J40/8364/1994

- Cod Unic de Inregistrare: R5589684

- Capitalul social subscris si varsat: 206.476.120 RON

- Structura Actionariatului Omniasig:

Vienna Insurance Group – 98,86%

Persoane juridice de nationalitate romana – 0,25%

Persoane fizice de nationalitate romana– 0,89%

- Consiliul de Supraveghere

Peter Höfinger – Presedinte

Hans Peter Hagen – Vicepresedinte

Robert Haider – Membru

- Directoratul

Constantin TOMA – Presedinte

Constantin Marica – Vicepresedinte

Liviu Andrei Stoicescu – Membru

- OMNIASIG ofera o gama complexa de produse de asigurare adaptate cererii specifice persoanelor fizice si juridice, in conformitate cu prevederile Legii nr. 136 din 1995 si nr. 32 din 2000. dupa cum urmeaza :

Asigurari de bunuri si Asigurari Tehnice

Asigurari Agricole

Asigurari de raspunderi

Asigurari de Aviatie

Asigurari Maritime

Asigurari Auto(RCA si Carte Verde, Casco, CMR)

Asigurari Tramvaie

Asigurari Material Rulant

Asigurari de bunuri in tranzit ( CARGO )

Asigurarea de accidente persoane

Asigurarea de asistenta medicala pentru calatorii in strainatate

Asigurarea de credite si garantii

Asigurarea de pierderi financiare

Pentru a-si completa portofoliul de servicii oferite consumatorilor, pe langa serviciile de asigurari precizate mai sus, grupul Omniasig a patrus in anul 2007 si pe piata pensiilor private.Acestia au inceput atat prin administrarea fondului de pensii privat obligatoriu (pilonul 2) cat si a fondului de pensii facultativ (pilonul 3), fiind prima companie care s-a aliniat noilor reglementari pentru aceste tipuri de societati.

Deoarece acest segment este relativ nou pentru piata romaneasca, Omniasig isi va asuma si un rol educativ, printr-o abordare profesionala, vizand atat persoanele fizice apartinand tuturor categoriile de varsta cat si segmentul corporativ.

Misiunea grupului este de a oferi clientilor servicii de cea mai buna calitate si de inalt profesionalism, sperand sa ajunga lideri pe piata romaneasca in domeniul asigurarilor.

Recent inclusa de catre revista Capital in topul celor mai bune companii pentru care e bine sa lucrezi, Omniasig crede ca succesul organizatiei se afla intr-o stransa corelatie cu utilizarea resurselor umane adevcate, fiind intr-o continua cautare de oameni motivati si gata sa se alinieze motto-ului companiei: “Facem business din placerea de a face business.”

Cap.2. Descrierea problemei si a cauzelor

In urma interviului avut cu managerul societatii , si ascultand si parerile angajatilor din nivele ierarhice inferioare, am ajuns la urmatoarea concluzie: criza financiara existenta atat pe plan mondial cat si in Romania are grave repercursiuni asupra personalului angajat in cadrul companiei.

Acestia se simt amenintati ca si-ar putea pierde locul de munca in urma restructurarilor, sunt lipsiti de motivare pentru a-si indeplinii atributiile si productivitatea muncii in cadrul intreprinderii a inceput sa scada simtitor,lucru potentat si de scepticismul clientilor fata de serviciile oferite.

Fisiere in arhiva (1):

  • Omniasig.doc