OTP Bank

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie OTP Bank.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 9 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

1. INFORMATII GENERALE:

OTP Bank Romania este parte a OTP Group, unul dintre cele mai importante grupuri financiare din Europa Centrala si de Est, cu operatiuni in tari precum Ungaria, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Ucraina, Serbia si Romania. Prezenta din 2005 pe piata bancara din Romania, OTP Bank si-a propus sa devina o banca universala puternica, care sa ofere servicii complete pentru clienti personae fizice si companii.

Obiectivul declarat, inca de la cumpararea in 2004 a RoBank, a fost acela de a atinge pe termen mediu o cota pe piata de 4-5%. In toate actiunile pe care le-a intreprins de-a lungul celor peste 3 ani de cand este prezenta pe piata locala, OTP Bank Romania s-a construit, prin inovatie si competenta, drumul catre acest obiectiv, oferind servicii bancare atat persoanelor fizice cat si companiilor.

OTP Bank România se poziţionează ca o bancă ce oferă servicii financiare competitive şi este mereu atentă să îşi îmbunătăţească produsele şi serviciile, astfel încât să devină un etalon de calitate atât din punctul de vedere al produselor şi serviciilor, cât şi din punctul de vedere al atitudinii angajaţilor. OTP Bank România nu intenţioneaza să lupte pe paliere de servicii cât mai accesibile ca preţ, ci să convinga potenţialii clienţi că este important să beneficieze de oferte corecte, dar şi de servicii la cele mai înalte standarde.

OTP Bank România oferă canale alternative şi pachete de servicii asociate produselor, un domeniu în care OTP Bank este lider incontestabil în Ungaria – având o cotă de piaţă de 50% pe servicii de Call Center, 70% pe Internet Banking şi 70% pe Mobile Banking. De când a pătruns pe piaţa din România, OTP Bank a analizat cu atenţie piaţa locală şi a identificat în permanenţă noi oportunităţi de investiţie şi dezvoltare, câştigându-şi astfel dreptul de a fi considerată o bancă inovativă.

În prezent, OTP Bank Romania, prin activităţile financiar-bancar-asigurări-leasing-pensii, poate să ofere clienţilor săi o gamă completă de produse şi servicii: credite cu sau fără garanţie ipotecară, produse de economisire, carduri de debit/ credit, carduri pentru tineri, OTPdirekt, OTP express, Money Gram.

Parte dintr-un grup inovativ, OTP Bank a lansat pentru prima dată pe piaţa din România cardul cu design unic – VISA Clasic Transparent şi a introdus creditul în franci elveţieni, produs ce s-a dovedit de succes pe piaţa românească.

OTP Bank România oferă soluţii financiare integrate pentru companiile mici şi soluţii financiare adaptate fiecărei companii. Segmentul persoane fizice joacă un rol important în dezvoltarea băncii. Evoluţia segmentului va fi susţinută de abordarea bazată pe pachete de servicii, crearea unor canalele alternative si de produsele performante şi calitative. În calitate de client OTP Bank, vei beneficia de servicii de încredere şi de consiliere din partea personalului băncii, gata oricând să te ajute să alegi o ofertă pe măsura aşteptărilor tale.

1.1. COMPANII MEMBRE OTP GROUP IN ROMANIA:

OTP Bank Group a achizitionat, în luna noiembrie a anului 2005, compania de asigurări non-viaţă, Ceccar Romas, care a devenit OTP Garancia Asigurări. Achiziţia a fost făcută de către OTP Garancia Insurance, companie deţinută în proporţie de 100% de OTP Bank Group. OTP Bank România S.A. a devenit, la rândul său, acţionar, în ianuarie 2006.

In februarie 2008, Groupama a achizitionat de la OTP Bank Group, în procent de 100%, OTP Garancia, una dintre companiile de asigurări de top din Ungaria, împreună cu subsidiarele sale din Bulgaria, România şi Slovacia, pe care le deţine în totalitate.

Următoarea companie membră OTP Bank Group, în România, este OTP Leasing România. OTP Leasing România a intrat pe piaţa de profil din România în luna august din 2007, având ca obiect de activitate prestarea serviciilor de leasing financiar, printr-un spectru variat de produse: leasing auto şi de echipamente. Astăzi, 7 sucursale din toată ţara aşteaptă clienţii cu produse avantajoase, beneficiind de aprobarea rapidă a cererilor de leasing şi de serviciile excelente post-vânzare, oferite printr-un concept bine definit de “ customer care.”

Acţionarii majoritari ai OTP Leasing România IFN S.A. sunt Merkantil Bank Ungaria, parte a Merkantil Group, care deţine 70% şi OTP Bank România S.A., care detine 30% din actiuni. Merkantil Group este unul dintre liderii pieţei de finanţare auto din Ungaria.

OTP Group în România a înfiinţat OTP Consulting Romania SRL la 11 septembrie 2007. Compania oferă servicii pentru sprijinirea investiţiilor străine în România, precum şi consultanţă pentru autorităţile locale şi IMM-uri în accesarea fondurilor UE şi implementarea proiectelor finanţate. Principalii acţionari ai OTP Consulting Romania sunt OTP Bank România, care deţine 74,9 % din acţiuni şi OTP Hungaro Projekt, una dintre cele mai bune companii în domeniu de consultanţă şi de proiectare din Ungaria, cu 25,1% din acţiuni.

OTP Consulting Romania asigură clienţilor soluţii complexe, create pe nevoi specifice, care pot constitui un argument important în alegerea serviciilor sale. OTP Consulting Romania funcţionează sub coordonarea Departamentului Investiţii şi Coordonare UE din cadrul Diviziei Retail a OTP Bank România.

Tot în luna septembrie 2007, a fost creată şi compania OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, cu scopul de a administra fonduri de pensii private obligatorii. Acţionarii companiei sunt OTP Pénztárszolgáltató ZRT, cu 51% din acţiuni şi OTP Garancia Biztositó ZRT cu 49%. Fondul OTP Strateg Fond de Pensii Facultative şi OTP Fond de Pensii Administrate Privat au fost autorizate de Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) şi oferă investiţii cu grad de risc mediu pentru fiecare pilon.

OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul său este Banca Comercială Română (BCR). Compania OTP Fond de Pensii Administrat Privat, care administrează fondul OTP Fond de Pensii, va investi două treimi din fonduri (66%) în instrumente cu grad de risc scăzut, respectiv în titluri de stat, obligaţiuni municipale şi corporative.

OTP Asset Management România, ultima companie înfiinţată de OTP Group în România, a devenit activă în 5 noiembrie 2007. Activitatea principală a societăţii constă în administrarea organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare şi a altor organisme de plasament colectiv, cu respectarea condiţiilor din legislaţia valorilor mobiliare. Capitalul social al OTP Asset Management Romania este de 1.610.000 Euro, iar acţionariatul este alcătuit din OTP Fund Management LTD, Hungary (cel mai mare adminstrator de active din Ungaria, cu peste 5 mld EUR inclusiv fonduri de pensii) şi OTP Bank România S.A. De curând, OTP AMR a primit autorizarea de la CNVM pentru desfăşurarea activităţilor de administrare fonduri deschise & fonduri închise de investiţii şi managementul de portofoliu – Corporate.

Obiectivul principal anunţat de OTP Asset Management România este să reuşească, printr-un management performant, să atingă o cotă de aproape 9% din piaţa de profil, până în anul 2011. Produsele dezvoltate de companie sunt reprezentate atat fondurile deschise de investitii, OTP AvantisRo (investiţii în acţiuni), OTP BalansisRo (investiţii în instrumente cu venit fix şi acţiuni), OTP Comodis (investiţii în depozite, certificate de depozit, certificate de trezorerie) cat si de primul fond inchis de investitii cu capital garantat OTP GarantisRO.

Fisiere in arhiva (1):

  • OTP Bank.doc