Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL

Referat
8.5/10 (2 voturi)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1494
Mărime: 13.44KB (arhivat)
Publicat de: Iulian Ghiță
Puncte necesare: 6

Cuprins

  1. I. Descrierea afacerii
  2. 1) Descrierea ideii de afaceri
  3. 2) Descrierea societăţii
  4. 3) Descrierea produselor şi serviciilor
  5. 4) Localizarea restaurantului
  6. II. Planul de marketing
  7. 1) Descrierea pieţei
  8. 2) Trendul pieţei
  9. 3) Concurenţa şi alte influenţe
  10. III. Plan operaţional
  11. IV. Managementul afacerii
  12. 1) Descrierea echipei manageriale
  13. 2) Cosultanţii – cheie
  14. 3) Proprietarii afacerii
  15. 4) Organizarea afacerii

Extras din referat

I. Descrierea afacerii

1. Descrierea ideii de afaceri

Prin intermediul magazinului pe care îl deţine S.C. “ROGE’96” S.R.L. prestează servicii de alimentaţie publică. Portofoliul său de clienţi cuprinde în special persoane fizice sau juridice din zona de vest a municipiului Bucureşti, ca rezultat al localizării magazinului.

Obiectivul general urmărit de managementul companiei este de creştere a volumului activităţii şi implicit a profitabilităţii.Pe baza cunoştinţelor dobândite, succeselor anterioare şi tipului serviciilor oferite, strategia viitoare a afacerii va fi una de diferenţiere calitativă faţă de oferta concurenţei.

Afacerea îsi propune să se distingă ca exponent de marcă pentru tipul de servicii oferit. Recunoaşterea acestei poziţii se va face prin atingerea în interval de 2 ani a unui volum al cifrei de afaceri de 40.000.000.000 lei.Conform studiilor de piaţă efectuate, o asemenea cifră de afaceri va asigura firmei o cotă de piaţă de aproximativ 10% din piaţa-ţintă.

Calitatea serviciilor va fi asigurată şi îmbunătăţită prin menţinerea unui control strict din partea managerului, organizarea de pregătiri periodice pentru personalul ce va fi nou angajat şi pentru cel deja existent.

2. Descrierea societăţii

S.C. “ROGE’96” S.R.L. este persoană juridică română cu sediul în str. Tolbei, nr. 4, sector 6, Bucureşti, fiind înfiinţată în actuala formă juridică- societate cu răspundere limitată- şi sub actuala denumire la data de 15.06.1996.

Obiectul principal de activitate îl constituie “ comercializarea de mărfuri alimentare cu amănuntul”, conform codului CAEN 5211.

În prezent societatea dispune de un capital social de 1.000.000.000 lei. Finanţarea activităţii sale se face predominant din surse proprii.

Tendinţele pieţii pe care evoluează afacerea sunt favorabile expansiunii planificate de aceasta. Potrivit cercetării de piaţă efectuate, clienţii-ţintă îşi manifestă tot mai evident înclinaţia de a frecventa magazinele mici din apropierea casei.

3. Descrierea produselor şi serviciilor

Magazinul ROGE’96 oferă o gama diversificata de produse, clienţii având posibilitatea de a alege din aceasta gamă largă de produse.

Obiectivul unităţii este de a satisface pe deplin exigenţele clienţilor, având în vedere că preocuparea oamenilor pentru o alimentaţie sănătoasă şi hrănitoare este în creştere în ultimii ani.

Magazinul este renumit pentru calitatea şi diversitatea produselor oferite clienţilor .

Cea mai bună dovadă a atractivităţii şi calităţii ofertei magazinului o reprezintă frecventarea acestuia de un număr mare de personalităţi.

Asigurarea calităţii este principalul avantaj competitiv al magazinului, deoarece firma şi-a dezvoltat un program performant de asigurare a acesteia prin:

- dotările şi echipamentele moderne;

- controlul strict al respectării normelor interne de funcţionare.

O persoană din conducerea unităţii (şeful de magazin) va supraveghea în permanenţă respectarea standardelor sanitare şi de calitate a produselor, precum şi modul de deservire a clienţilor. Aceiaşi persoană se va ocupa şi de relaţiile cu furnizorii, stabilind necesarul de materii prime, negociind modalităţile şi termenele de livrare şi plată.

4. Localizarea restaurantului

Magazinul ROGE’96 se află amplasat în apropierea Parcului Sergiu Celibidache, ceea ce-i oferă un vad comercial deosebit. Magazinul beneficiază de vecinătatea unui loc intens circulat şi de faptul că în aporpiere se află numeroase centre de afaceri.

II. Planul de marketing

1. Descrierea pieţei

În cadrul sectorului zerţiar serviciile de alimentaţie publică ocupă locul 16 la nivel naţional, vânzările anuale fiind de aproximativ 4.000.000.000 lei. În aceste condiţii activitatea magazinelor private reprezintă aproximativ 90% din totalul activităţii de alimentaţie publică.

Conform cercetării de piaţă comandate de societatea ROGE’96, românii cheltuiesc în medie 10% din venituri pentru a cumpara produse

Preview document

Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 1
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 2
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 3
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 4
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 5
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 6
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 7
Plan de Afaceri SC Roge 96 SRL - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Plan de Afaceri Sc Roge 96 SRL.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Managementul Resurselor Umane

ENUNTAREA TEMELOR 1. Procurati o fisa de post si analizati structura si corectitudinea intocmirii acesteia, concordanta dintre activitatea ce...

Audit Financiar

Catre Consiliul de Administratie sau alt reprezentant adecvat al clientului care angajeaza auditorul. Aceasta scrisoare reprezinta o confirmare a...

Ai nevoie de altceva?