Plan Personal de Cariera

Imagine preview
(8/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Plan Personal de Cariera.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 11 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 5 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Introducere

Mă numesc Bivol Georgiana,sunt studentă în anul III la facultatea de Sociologie și comunicare ,specializarea Comunicare și Relații publice,Brasov.Chiar dacă mai sunt câteva luni până la terminarea facultății și ar trebui să știu ce vreau sa fac pe viitor,sunt ușor nehotărâtă în ce domeniu să activez.

Acum aproximativ 2 ani și jumătate ani în urma, atunci când am ales să mă înscriu la aceasta secție, probabil că, la prima vedere, unul dintre singurele avantaje ale acesteia era că suna bine. Sunt convinsă că nici 20% dintre colegii mei nu au știut de la început ce presupune să fii student la Comunicare și Relații Publice sau ce o să “se facă” atunci când vor termina facultatea. Bineînțeles, nici eu nu am ieșit din acest tipar.

Acum funcțiile cadrul facultății de Comunicare Relații publice :

1 . Mass - Media ( reporter ,redactor , editor , producător,prezentator etc . ) ,

2. Comunicare , respectiv

- Publicitate ( copywriter , art director , designer masss media , brand manager , coordonator de campanii de imagine electorale , media planner , etc. )

- Servicii Sociale ( consilieri , cercetători asistenți de cercetare științele sociale , documente învățământul superior , etc)

- PR ( Relații Publice ) cu funcții precum : Agent PR , negociator structuri manageriale , purtător de cuvânt , consilier media , consilier politic , inițiator evenimente Pr, etc. )

Nu despre ceilalți colegi mei, dar abia pe la sfârșitul anului 2 am început să imi dau seama , exact, ce presupune fii student aici. Cred una dintre explicații ar fi faptul ca in primii ani (, cu precădere, anul întâi) materiile parcurse au fost alese de așa încât ne formăm o cultură generală.

Am intrat contact cu persoane care chiar aveau un cuvânt de spus domeniul Relațiilor Publice, Advertising-ului Mass-media, persoane de la care am facem ceva practic, adică ceea ce ne doream de foarte mult timp.

Pot spune cu siguranță că, la finalul celor 3 ani de facultate, multe informații își vor arată utilitatea mai târziu: ce înseamnă o campanie de PR, ce înseamnă o situație de criză și gestionarea ei, ce înseamnă comunicare interpersonala, ce înseamnă creativitate și cât de mult contează, ce înseamnă să știi să vorbești libera€¦ și multe altele.

Planul de carieră şi rolul acestuia în dezvoltarea profesională

Termenul de carieră este asociat cu ideea de mişcare ascendentă sau de avansare a unei persoane într-un domeniu de activitate dorit, cu scopul de a obţine mai mulţi bani, mai multă responsabilitate sau de a dobândi mai mult prestigiu şi mai multă putere.

Succesiunea statutelor şi rolurilor ocupate de o persoană în cursul vieţii sale” este definiţia dată de Dicţionarul de psihologie pentru termenul de carieră.

Cariera este influenţată de un spectru larg de factori: nevoi personale, context social şi economic, interese, alte preocupări ale vieţii adulte etc. Stadiile vârstelor constituie un element generator pentru descrierea etapelor carierei

Exploatarea joburilor preferate

Dintre joburile enumerate mai sus pot spune că joburile care reprezintă un real interes pentru mine sunt PR ,producător,prezentator.

PR-account manager

Relațiile publice sau PR-ul reprezintă modul de comunicare a€“probleme și mesaje-între firmă și public,disciplină care se ocupă de reputația unei firme.Scopul PR este de a câștiga înțelegerea și sprijinul publicului țintă,dar și de a-I influența opțiunile și atitudinea.

Fisiere in arhiva (1):

  • Plan Personal de Cariera.doc

Alte informatii

Universitatea Transilvania din Braşov Facultatea de Drept şi Sociologie Specializrea: Comunicare şi Relaţii Publice, An II, Gr. I