Presa Irlandeza

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Presa Irlandeza.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comunicare, Mass Media

Extras din document

Presa irlandeză are o foarte mare popularitate, 91% din persoanele adulte citind cu regularitate ziarele (conform National Newspapers of Ireland si Joint National Readership Survey)

Cele mai importante cotidiane sunt Irish Independent, The Irish Examiner, The Irish Times, Irish Daily Star, si Evening Herald, tirajul si in acelasi timp cel mai mare număr de cititori avându-l Irish Independent.

Varianta de duminică a Irish Idependent, Sunday Independent conduce de asemenea în topul celor mai citite publicatii cu aproximativ un milion de cititori pe săptămână, în conditiile în care populatia Irlandei este de 4 milioane de locuitori. Alte ziare de duminică importante The Sunday Tribune, The Sunday Business Post, Ireland on Sunday si Sunday World. Editiile de duminică au de obicei tiraje duble fată de celelalte zile ale saptămânii.

O nouă tendintă a presei irlandeze este de a avea variante locale a ziarelor din Regatul Unit: The Irish Sun, Irish Mirror, Irish News of the World, editia irlandeză a The Sunday Times, The Irish Daily Star, Irish Daily Mail

Presa locală este de asemenea foarte dezvoltată fiecare comitat si oras mare, având cel putin două ziare, majoritatea săptămânale. Singura exceptie este chiar capitala Dublin, fiind singurul oras mare fără un ziar local.

Cotidiane format broadsheet

- The Irish Examiner

- The Irish Independent (apare atât în format broadsheet cât si în tabloid)

- The Irish Times

Săptămânale sau editii de duminică format broadsheet

- The Sunday Business Post

- The Sunday Independent

- The Sunday Times

- The Sunday Tribune

- Metro Éireann

Cotidiane format tabloid

- Irish Daily Star

- The Evening Herald

- Irish News

- Irish Daily Mirror

- The Irish Sun

- Irish Daily Mail

- The Newsletter

Săptămânale sau editii de duminică format tabloid

- The Sunday World

- The Irish Catholic

- Irish Farmers' Journal

- The Irish Field

- Irish News of the World

- Irish Daily Star Sunday

- The Irish Mail on Sunday

- Irish People

- Irish Republican News

Irish Independent

A fost lansat în anul 1905, de către William Martin Murphy un controversat om de afaceri. Irish Independent este succesorul lui Daily Irish Independent, care apăruse în 1890. este cel mai bine vândut ziar din Irlanda cu un număr de aproximativ 160 000 de exemplare pe editie. Din noiembrie 2009 publică, în fiecare miercuri, un supliment în limba irlandeză (sau gaelică), in 150 000 de exemplare.

Irish Examiner

A fost fondat de John Francis Maguire în anul 1841, numele original fiind Cork Examiner. Ciculă în principal în regiunea Munster, având sediul în orasul care i-a dat numele initial Cork, dar este distribuit si în celelalte regiuni ale tării. Are un tiraj de aproximativ 57 000 de exemplare.

Irish Time

A aparut pentru prima dată la 29 martie 1859. Este considerat un ziar liberal. Are un tiraj de aproximativ 114 000 de exemplare pe editie.

Fisiere in arhiva (1):

  • Presa Irlandeza.doc