Promovarea - Relatii Publice

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Promovarea - Relatii Publice.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Relatiile publice- constituie relativ recent ca o activitate distincta, desfasurata de întreprinderi, institutii, organisme publice s.a. din tarile cu o economie dezvoltata- implica din partea întreprinderii cultivarea unor contacte directe, realizate consecvent si sistematic, cu diferite categorii de public, cu persoane influente din conducerea altor întreprinderi din tara sau strainatate, cu mass media, cu reprezentati ai puterii publice, lideri de opinie etc., în scopul obtinerii sprijinului acestora în efortul de pastrare si dezvoltare a intereselor sale. Ca domeniu distinct de activitate al agentilor economici, relatiile publice se înscriu între instrumentele cele mai moderne ale politicii de comunicatie în societatea contemporana, întrunind totodata si veritabile atribuite promotionale.

Obiectivul principal al activitatii de relatii publice este de a instaura, în rândul unei cât mai mari parti a publicului, un climat de încredere în firma respectiva, în capacitatea ei de a satisface trebuintele si exigentele diferitelor categorii de consumatori si utilizatori. Caracteristic acestui gen de activitate este faptul ca se îndreapta spre promovarea relatiilor cu persoane fizice si juridice, cautând sa cultive încredere si întelegere, ca se adreseaza opiniei publice prin intermediul diverselor categorii de public, ca activitatea sa are doua sensuri – catre public si dinspre public -, ca încearca sa câstige atasamentul si simpatia consumatorilor potentiali.

Mijloacele utilizate în activitatea de relatii publice sunt foarte variate: editarea de brosuri si jurnale de întreprinderi, organizarea de manifestari – de genul congreselor, colocviilor, seminariilor-, acordarea de interviuri, crearea si difuzarea de filme, înfintarea de fundatii, initierea si sustinerea diverselor opere filantropice si de caritate, participarea la diverse actiuni sociale si de interes public etc. Alegerea tehnicilor concrete este determinata în principal de categoria de public careia se adreseaza – intern sau extern.

În cadrul publicului intern se includ, în general, toate categoriile de personal angajate în activitatea proprie a unei întreprinderi. Actiunile de relatii publice adresate acestora urmaresc crearea unui climat favorabil de munca, a unei colaborari adresate acestora urmaresc crearea unui climat favorabil de munca, a unei colaborari permanente în scopul desfasurarii unei activitati a unei firmei, a produselor si serviciilor ce alcatuiesc oferta acesteia etc. De altfel, echilibrul intern ;si buna functionare a unei firme determina, în buna masura, imaginea sa în exterior. În acelasi timp, prin actiunile de relatii publice adresate publicului intern, conducerea întreprinderii poate cunoaste opiniile si sugestiile propriilor salariati, a caror valorificare ar conduce la perfectionarea activitatii sale. În acest scop, sunt folosite numeroase pârghii(morale, materiale s.a.) care sa stimuleze interesul si initiativa angajatilor în desfasurarea unei activitati eficiente, în sporirea prestigiului întreprinderii.

În ceea ce priveste publicul extern, acesta este format din numeroase segmente spre care întreprinderea îsi îndreapta oferta sa si fata de care trebuie sa-si particularizeze formele si instrumentele de actiune, potrivit specificului si reactiilor posibile ale acestora. Principalele segmente de public extern pentru o întreprindere sunt: consumatorii – cea mai importanta categorie de public din punctul de vedere al firmei – agentii economici ce actioneaza în cadrul pietei (furnizorii si intermediari), în situatiile financiare si cele ale puterii publice, asociatiile profesionale etc.

Fisiere in arhiva (1):

  • Promovarea - Relatii Publice.doc

Alte informatii

Relatii publice , Manifestari promotionale