Psihologia Reclamei

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Psihologia Reclamei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Manea Iodela

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

1. Rolul gestalt-ului în procesarea informatiei vizuale

Analizaţi rolul gestalt-ului spart în comunicarea publicitară. Exemplificaţi şi argumentaţi pe un poster A4 (aprox 150 cuvinte).

Posterul nr. 1

Sursa: http://corcholat.com/!5mK

Ca si exemplu de reclama in care intalnim gestaltul spart avem posterul de mai sus de la Nestea. In aceasta reclama ne este prezentata o fata insetata care isi potoleste setea cu ajutorul unui pahar de Nestea rece. Ceea ce este atipic, ceea ce ne face sa intoarcem privirea si sa memo- ram reclama este faptul ca fata este formata atipic, ea reprezinta multitudinea de paie de baut asezate intr -un anumit fel, astfel incat ochiul nostru sa recunoasca forma unei fete. Astfel, ceea ce este un simplu obiect, paiul de baut, multitudinea acestora transforma functia obisnuita, proprie a obiectului, intr-o functie mai complexa, si aceea de a reprezenta ceva mai mult decat natura sa de simplu obiect, de a reprezenta un cu totul alt concept, fata, decat cel cu care suntem obisnuiti. Posterul transmite o informatie creand o imagine care trece dincolo de faptele obiective, de natura fizica a obiectelor. Atfel, publicul este implicat in descifrarea mesajului, in descoperirea imaginii ambigue la inceput, dar clare la sfarsit, fapt ce respecta principiile gestaltiste.

2. Nonverbalul în comunicarea publicitara

Pornind de la categoriile gestuale ale lui Paul Ekman (1969) ilustraţi fiecare categorie gestuală cu 2 postere explicitând pentru fiecare exemplu în parte (100 cuvinte) semnificaţia elementelor de conduită nonverbală.

Expresorii

Posterul nr. 2

Sursa: http://www.iqads.ro/ad_8277/yoplait_family_5_minute.html

Creatorii de la McCann, folosesc o imagine vesela cu o familie moderna, unita, (mama, tata si cei doi copii) in care acestia gusta din iaurtul cremos, rad cu pofta, se bucur – familia perfecta care traieste in armonie, exprimandu-si propriile sentimente si trairi! In imaginea folosita de cei de la McCann, membrii familiei au sentimente bune (iubire, intelegere, liniste, comunicare si respect), manifestand intentia de a sta cat mai aproape unii de altii.

Fisiere in arhiva (1):

  • Psihologia Reclamei.doc