Relansarea Dresurilor - Diamond

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Relansarea Dresurilor - Diamond.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 5 fisiere doc de 29 de pagini (in total).

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Silviu Crisan

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

S.C. ADESGO S.A.

Adesgo este cel mai mare producător de ciorapi pantalon, ciorapi, şosete, din fire poliamidice şi lycra, pentru femei şi copii din România.

Compania a fost înfiinţată în anul 1926, ca proprietate particulară a lui Arthur Drechsel având ca obiect de activitate producerea şi comercializarea ciorapilor din bumbac şi mătase pentru femei.

Între anii 1926-1940, Adesgo se dezvoltă prin construirea unor noi corpuri de clădiri şi prin aducerea unor maşini de tricotat ciorapi împreună cu utlilajele auxiliare, de la firme cu mare renume. Maiştrii şi specialiştii erau în exclusivitate străini. Producţia realizată era comercializată în magazine specializate şi susţinută de acţiuni publicitare.

După al doilea război mondial U.R.S.S. a dobândit dreptul de control asupra bunurilor germane din Romania şi implicit asupra Adesgo, situaţie care s-a menţinut până în 1954, când compania a fost redată statului român.

Principalele evenimente care au marcat evoluţia firmei, din 1950 până în perioada actuală, s-au concretizat în realizarea unor produse în premieră pentru piaţa românească dintre care amintim: ciorapii din fire sintetice în 1953, ciorapii fără cusătură în 1960, ciorapii pantalon din fire poliamidice texturate în 1969, ciorapii pantalon cu desene jacquard, ciorapii cu fire elastomer-lycra în 1993, ciorapii pantalon lycra 3D în 1996.

Această evoluţie a fost susţinută de investiţii realizate pentru: dezvoltarea spaţiilor construite, a capacităţilor de producţie prin dotări cu utilaje performante şi de mare randament, exploatate de personal calificat.

În anul 1993 Adesgo şi-a schimbat natura proprietăţii devenind o societate pe acţiuni cu capital integral privat. În perioada post-privatizării cultura organizaţională a companiei a fost îmbunătăţită. Prin eforturi proprii s-au făcut investiţii pentru achiziţia de noi utilaje.

Rezultatele Adesgo au fost confirmate prin aprecieri la nivel naţional prin ocuparea locului I şi II pe ţară, pentru rezultate economice în anul 1993, respectiv 1994.

În perioada anilor 1998 – 2002, pachetul majoritar de acţiuni a fost deţinut de grupul belgian N.V. Bonneterie Bosteels de Smeth S.A Ca urmare Adesgo a suferit mari schimbări în toate structurile activităţilor sale, la sfârşitul anului 2000 devenind una din cele mai moderne fabrici de ciorapi din Centrul şi Estul Europei.

Din iunie 2002, compania LOAR B.V., parte a Grupului Argaman Industries LTD. a preluat pachetul majoritar de acţiuni ADESGO.

Creşterea treptată dar substanţială a cifrei de afaceri şi extinderea prezenţei produselor Argaman pe pieţele externe, ca efect al activităţii de export, reprezintă intenţiile grupului legate de ADESGO.

Compania îşi va dubla producţia şi cifra de afaceri, şi va deveni alături de Grupul Argaman unul din cei mai importanţi producători de ciorapi din Europa.

La ora actuală, ADESGO este cel mai mare producător de dresuri de damă din România cu o capacitate de producţie de peste 900.000 de perechi pe lună, adaptându-se la cele mai variate cerinţe din domeniul producţiei de dresuri.

Pe piaţa locală, Adesgo este prezent cu marca DIAMOND, un brand special creat pentru a satisface cele mai exigente gusturi şi cerinţe variate ale clienţilor, atât din punct de vedere al utilităţii şi calităţii, cât şi al tendinţelor în modă. DIAMOND este o gamă completă de dresuri create pentru fiecare moment al zilei sau ocazie.

Întregul proces tehnologic, de la tricotat până la ambalat se desfăşoară în cadrul companiei. În prezent, ca şi în trecut, compania pune un accent deosebit pe calitatea produselor realizate.

Produsele ADESGO

Diamond - O nebunie de ciorapi

Moda contemporană explodează de culori – banalii ciorapi, pe care îi găseam până acum doar în câteva nuanţe, devin adevărate arme de seducţie prin combinaţiile de culori şi modele cât mai îndrăzneţe.

În acest context, regăsim pe piaţa din România o gamă largă de produse comercializate de firma Adesgo S.A. sub marca DIAMOND. Varietatea oferită de firmă poate fi sintetizată astfel:

Ciorap pantalon gros

Fineţe: 70 den

Compoziţie:

 6% lycra

 94% poliamidă 6.6

Mărimi: I-VI Opaque

Ciorap pantalon gros

Fineţe: 70 den

Compoziţie:

 6% lycra

 94% poliamidă 6.6

Mărimi: I-VI

Miracol

Ciorap pantalon semigros

Fineţe: 44 den

Compozţtie:

 20% lycra 3D

 80% poliamidă 6.6

Cu bazon

Chilot “T”

Vârf demarcat

Mărimi: I - V Feeling

Ciorap pantalon semi-gros

Fineţe: 40 den

Compoziţie:

 94% poliamidă 6.6

 6%lycra

Mărimi: I-V

Finesse

Ciorap pantalon fin, stretch

Fineţe: 15 den

Compoziţie:

 5% elastan

 95% poliamidă 6.6

Mărimi: I-V Emanuelle

Ciorap pantalon fin, cu chilot “T”

Fineţe: 15 den

Compoziţie:

 3% elastan

 97% poliamidă 6.6

Mărimi: I-V

 Gama Trendy care include 7 modele de dresuri:

Vogue

Ciorap pantalon cu dungi orizontale

Fineţe: 25 den

Compoziţie:

 8% lycra

 92% poliamidă 6.6

Cu bazon

Chilot “T”

Vârf nedemarcat

Mărimi: I - V Cool

Ciorap pantalon cu model fagure

Fineţe: 30 den

Compoziţie:

 9% lycra

 91% poliamidă 6.6

Cu bazon

Chilot “T”

Vârf demarcat

Mărimi: I - V

Rombetto

Ciorap pantalon cu model romburi

Fineţe: 30 den

Compoziţie:

 8% lycra

 22% poliester

 70% poliamidă 6.6

Cu bazon

Chilot întărit

Vârf nedemarcat

Mărimi: I - V Passion

Ciorap pantalon plasă cu romburi

Fineţe: 76 den

Compoziţie:

 14% lycra

 86% poliamidă 6.6

Cu bazon

Chilot nedemarcat

Vârf nedemarcat

Mărimi: I - IV

Captive

Ciorap pantalon cu model plasă fină

Fineţe: 20 den

Compoziţie:

 13% lycra

 87% poliamidă 6.6

Cu bazon

Chilot întărit

Vârf nedemarcat

Mărimi: I - V Delicate

Şosete ¾ cu model plasă fină

Fineţe: 20 den

Compoziţie:

 15% lycra

 85% poliamidă 6.6

Manşeta confort

Vârf demarcat

Mărime universală

Funky

Ciorapi peste genunchi cu dungi orizontale

Fineţe: 40 den

Compoziţie:

 6% lycra

 94% poliamidă 6.6

Manşetă confort

Vârf demarcat

Mărime universală

Întrucât tendinţele modei merg spre modele tot mai colorate şi spre imprimeuri tot mai diverse, ultimii ani au fost dedicaţi de firmă spre dezvoltarea acestui segment şi spre satisfacerea dorinţelor femeilor de a ieşi în evidenţă purtând modele tot mai variate de dresuri.

Provocarea

În contextul în care programele de investiţii ale firmei Adesgo S.A. s-au îndreptat în ultimii ani mai mult spre sectorul dresurilor cu diferite modele şi culori, sectorul de dresuri clasice a rămas la forma dezvoltată şi lansată iniţial. Mai mult decât atât, în urma unui studiu de piaţă efectuat, s-a constatat faptul că dresurile clasice prezente pe piaţă sub marca DIAMOND înregistrează o scădere a cotei de piaţă în raport cu aceleaşi game de produse prezente pe piaţă sub mărcile Mondex şi Daria.

Fisiere in arhiva (5):

 • Relansarea Dresurilor - Diamond
  • Anexa 2.doc
  • Anexa 3.doc
  • Anexa 4.doc
  • anexa1.doc
  • proiectanca omota comunicare.doc

Alte informatii

UNIVERSITATEA „LUCIAN BLAGA” SIBIU Facultatea de Ştiinţe Economice Specializarea Comunicare în afaceri şi relaţii publice ale firmei