Relatii Publice - Imaginea Cosmote

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Relatii Publice - Imaginea Cosmote.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Cosmote Romania s-a lansat la sfarsitul anului 2005, in prezent reteaua de distributie a companiei detinand 500 de magazine si peste 9.000 de puncte de vanzare independente. Dupa primele patru luni pe piata romaneasca, Cosmote a atins un numar de peste 275.000 de clienti. Compania are in momentul de fata 90% acoperire a populatiei si aproximativ 75% acoperire geografica in Romania.

Dupa ce Vodafone a achizitionat Connex formând actualul Connex-Vodafone, acum grecii de la OTE înlocuiesc defunctul Cosmorom cu nou numitul Cosmote. Foarte interesant este faptul ca noul brand Cosmote a adoptat culoarea verde, iar noi românii avem un puternic sentiment de déjà vu. Cosmote exista deja în Grecia si va intra si în Bulgaria, Albania si Macedonia. Daca nu ar fi aparut preluarea Connex de catre Vodafone, ma îndoiesc, cel putin pentru România, ca OTE-ul ar fi introdus Cosmote cu aceleasi culori ca acum. Însa, cu siguranta au "simtit" grecii ca Vodafone (rosu) va înlocui actualul Connex-Vodafone si atunci pot în mod usor profita de enorma valoare de brand câstigata (pe bani multi) de culoarea verde (ramasa libera) pe piata româna. Faina tactica.

Mai avem de asteptat probabil vreo jumatate de an pâna când se vor mai linisti apele în domeniul telefoniei.

Cosmote, creat pe ruinele defunctului Cosmorom, incearca sa devina un competitor serios pentru gigantii Orange si Vodafone, care isi impart piata aproape frateste. „2.000 de minute in retea in orice zi, la orice ora, pentru doar trei euro”, suna foarte tentant oferta de lansare.

A fost prea tentant insa. Reteaua nu a facut fata numarului imens de apeluri generate de noua cartela. Un incendiu a izbucnit la sediul Romtelecom ,cauzat, cel mai probabil, de un scurtcircuit, cazand astfel retelele ROMtelecom si Cosmote, cel din urma folosindu-se de ROMtelecom pentru trasport de apeluri. Reteaua Cosmote nu a fost operabila timp de 2 saptamani, iar imaginea Cosmote a fost destul de grav afectata, utilizatorii neputand folosi serviciile Cosmote. Vorbind despre acest subiect, seful Cosmote, Nikolaos Tsolas, spune ca nu a fost nimic in neregula cu oferta in sine.

„Am fost placut surprinsi de numarul celor interesati. Insa acest numar a fost prea mare. Imaginati-va ca 20 de oameni ar incerca sa iasa in acelasi timp pe usa”, spune directorul executiv COSMOTE.

Fisiere in arhiva (1):

  • Relatii Publice - Imaginea Cosmote.doc