Retorica si argumentare

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Retorica si argumentare.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier docx de 3 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Despre ce credeți că vom vorbi azi? Puțin suspans pentru a lăsa misterul să se așterne pe gândurile noastre. Subiecte pot fi mii și mii, dar pentru moment aș vrea să ne raportăm la ceva cât mai actual. Cum ar fi dacă ați fi acum în vacanța voastră de vis, v-ați relaxa și ați uita de tot și toate? Parcă aud nerăbdarea și extazul arzând în interiorul vostru. N-o să dezbatem ce vacanțe sunt în vogă ci, vom analiza ce beneficii au acestea în viața noastră și cât de important este să avem această libertate de a alege cum și unde ne petrecem timpul liber.

Măsurile guvernamentale din perioada pandemiei au avut și încă au un impact larg asupra drepturilor fudamentale ale omului, precum sunt drepturile la libertatea de circulație și de întrunire. Din păcate, în aceste situații, la nivel global, trebuie să existe un echilibru care presupune limitarea unor drepturi „pentru respectarea drepturilor și libertăților altora”. Această atitudine trebuie să o regăsim la fiecare persoană, fiindcă noi suntem primii care trebuie să respectăm și să limităm drepturile, după priorități, având îndatoriri față de comunitate. În acest context, drepturile la libera ciculație, la vacanțe și la întâlniri au fost discreditate în favoarea dreptului la sănătate. Din cauza tuturor măsurilor impuse, a restricțiilor și a nesiguranței, pandemia de coronavirus a reprezentat sau poate încă reprezintă un factor de stres pentru unii oameni. Se pune întrebarea: Cât de mult ar trebui să rămână astfel de măsuri în vigoare, fără ca ele să provoace daune sănătății? Din păcate, un răspuns concret nu există și chiar dacă s-ar găsi, diferă în funcție de situație. Problema este că, toate aceste decizii se răsfrâng tot asupra omului, la nivel psihic și imunitar. Menționând până acum aceste aspecte teoretice, aș vrea să vin în întâmpinarea voastră și cu niște argumente plauzibile privind beneficiile vacanțelor, fie ele sub orice formă sau în locurile unde voi vi le propuneți sau vi le doriți.

Unul dintre beneficiile vacanțelor este creșterea productivității. Cercetările arată că scopul unui concediu nu este doar de a ne relaxa cu familia sau prietenii și de a lua o pauză de la rutina zilnică , ba chiar este un beneficiu pentru locul de muncă și pentru dezvoltarea propriei cariere. Există companii în care absența din alte motive decât cele legate de sănătate este la un nivel mic și angajații se simt compleșiti de task-uri și de nivelul de încărcare. În schimb, acolo unde angajații își iau concediu regulat, s-a demonstrat că aceștia își văd job-ul și sarcinile pe care le au de îndeplinit ca fiind un efort mic. Totodată, o pauză bine meritată poate stimula creativitatea, poate ajuta la reconectarea cu eul interior și la auto-descoperire. Eliminarea stresului oferă o nouă perspectivă asupra vieții, ajută la ridicarea nivelului de energie și contribuie la rezolvarea unor probleme care anterior păreau imposibil de rezolvat.

Fisiere in arhiva (1):

  • Retorica si argumentare.docx