Roman in Spania - Cum Comunica Emigrantul Roman

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Roman in Spania - Cum Comunica Emigrantul Roman.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier ppt de 12 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Date generale

Emigratia esta actul sau fenomenul parasirii tarii sau regiunii natale de catre un individ sau un grup de indivizi pentru a se stabili in alta tara.

din fr. émigration, lat. emigratio, -onis

Motivele pentru care un individ decide sa emigreze sunt numeroase si foarte variate. De fiecare data emigratia are la baza aceeasi nemultumire fata de situatia cu care individul se confrunta in tara natala si este impulsionata de credinta ca in tara in care vor ajunge, aceste neajunsuri vor fi rapid si permanent rezolvate.

Sunt roman - locuiesc in Spania - I

Emigrantul este un om intre doua lumi. In afara de faptul ca are nevoi si strategii pe care incearca sa le implineasca prin lucrul in afara tarii, este un om care comunica frecvent cu cei de acasa.

Telefonarea, trimiterea de pachete sau bani, mail-urile sau video chat-ul, vizite sau doar mici barfe ocazionate de intalnirile cu alti romani sunt doar cateva dintre modalitatile prin care romanii plecati in strainatate incearca sa mentina legatura cu tara.

Sunt roman -locuiesc in Spania - II

Romanii ajunsi in Spania s-au intalnit in jurul bisericilor, apoi au aparut locutoriile , restaurantele, barurile si discotecile cu specific romanesc, magazine sau raioane unde s-au comercializat produse romanesti.

S-a dezvoltat presa in limba romana (Roman in lume, Noi in Spania) si, ca urmare a preocuparii autoritatilor spaniole au aparut asociatiile romanesti (FEDROM, Dor roman, Miorita)

Cautate la inceput de catre orice emigrant roman in Spania, o data stabilit acolo si cu o situatie materiala vizibil mai buna, romanii incearca sa se izoleze de orasele cu puternice comunitati romanesti.

Fisiere in arhiva (1):

  • Roman in Spania - Cum Comunica Emigrantul Roman.ppt