Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 8 în total
Cuvinte : 1229
Mărime: 95.62KB (arhivat)
Publicat de: Georgiana L.
Puncte necesare: 5
Specializare: Informatică Eonomică
Materie: Managementul Afacerilor

Cuprins

  1. 1. INTRODUCERE
  2. 2. CONCEPTE TEORETICE MANAGEMENTUL, NEVOILE ȘI DORINȚELE
  3. 3. PREZENTAREA CELOR DOUĂ FIRME
  4. 4. MATRICEA EXEMPLELOR
  5. 5. CONCLUZII
  6. 6. BIBLIOGRAFIE

Extras din referat

INTRODUCERE

Lucrarea va avea ca temă principală posibilitatea de dezvoltare pe plan personal și profesional privită din două puncte de vedere: într-o companie multinațională, respectiv într-o entitate mică, având la bază tematica Satisfacerea unei nevoi vs. Îndeplinirea unui vis.

Vom analiza acest subiect printr-o comparație între cele două concepte, atât din punct de vedere al afacerii mari, așadar firma aleasă fiind Gucci , cât și din cel al afacerii mici din Brașov, o casă de modă locală, respectiv Style Up . Segmentul de activitate al acestora este domeniul vestimentar. Vom analiza posibilitățile de dezvoltare în cadrul unei firme mici, respectiv în cadrul unei firme mari, astfel vom putem analiza cum și cât de repede poate avansa un angajat pentru a ajunge la îndeplinirea unui vis și implicit satisfacerea nevoilor sau dacă nu există posibilitate de evoluție, respectiv, angajatul stagnează la ideea de satisfacere minimală a nevoilor.

CONCEPTE TEORETICE MANAGEMENTUL, NEVOILE ȘI DORINȚELE

Păstrează-ți visele vii. Înțelege că pentru a realiza ceva trebuia să ai credință și încredere în tine, viziune, muncă, determinare și dăruire. Amintește-ți că toate lucrurile sunt posibile pentru cei care cred. (Devers)

Să ne gândim la conceptul de „organizație”. Sunt posibile multe definiții, dar majoritatea acestora includ caracteristicile oamenilor, scopurile și intențiile acestora. Așadar, putem defini o organizație ca fiind o entitate socială care asigură necesarul structurii pentru a atinge scopuri specifice, mai simplu spus, o întreprindere sau unitate comercială care vinde bunuri sau servicii.

Obiectivele sunt rezultatele dorite. Planurile sunt documente care descriu modul în care vor fi îndeplinite obiectivele. Obiectivele ar putea fi strategice sau financiare și ar putea fi declarate sau reale. Planurile pe termen lung sunt cele cu un interval de timp mai mare de trei ani. Planurile pe termen scurt acoperă un an sau mai puțin. Planurile permanente sunt planuri în curs de desfășurare care oferă orientări pentru activitățile efectuate în mod repetat și care conduc spre împlinirea unui vis atât din punct de vedere a unei organizații mici, cât și al unei organizații mari.

FIG.1 Piramida lui Maslow

Sursa: https://mihaibotez.ro/probleme-multiple-solutii-multiple/piramida-lui-maslow/

O nevoie este ceva care este necesar pentru ca un organism să trăiască o viață sănătoasă. Nevoile se disting de dorințe. Cu alte cuvinte, o nevoie este ceva necesar pentru o viață sigură, stabilă și sănătoasă (de exemplu, aer, apă, alimente, terenuri, adăpost), în timp ce o dorință este aspirațiea către un bun, un scop, un serviciu etc.

Bibliografie

A S. Bhaskaran și N. Sukumaran, “National Culture, Business Culture and

Management Practices: Consequential Relationships?” Cross Cultural Management:

An International Journal, vol. 14, nr. 7, 2007

A Silvia SUMEDREA, Alina Simona TECĂU(Economic Sciences - Vol. 9 (58) No. 1 - 2016)-Internship - tool for improving the employability of Economic Science graduates

A Business Managemant and Organisation, ERASMUS+ STRATEGIC PARTNERSHIP FOR YOUTH 2015

WEBOGRAFIE

A https://mihaibotez.ro/piramida-lui-maslow/

A https://www.gucci.com/

A https://www.style-up.ro/

Preview document

Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 1
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 2
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 3
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 4
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 5
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 6
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 7
Satisfacerea unei nevoi versus îndeplinirea unui vis - Pagina 8

Conținut arhivă zip

  • Satisfacerea unei nevoi versus indeplinirea unui vis.docx

Ai nevoie de altceva?