SC In Invest SRL

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie SC In Invest SRL.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 8 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Diana Hristache

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domenii: Comunicare, Finante

Extras din document

PREZENTAREA COMPANIEI:

SC IN Invest SRL este o companie romaneasca de intermediere financiara. Ne aflam pe piata din 2003 si oferim atat servicii de brokeraj financiar cat, servicii de consultanta financiara, 2 portofolii de investii proprii cu grade diferite de risc dar avem si o baza de data proprie cu analize financiare. Actionam in special pe BVB si SIBEX, dar actionam si pe piete mai cunoscute precum NYSE, AMEX, TSE, FSE, LSE etc. Compania are un capital social subscris si integral varsat de 3.000.000 RON detinut in mod egal de catre cei 2 asociati: Neagoe Simina si Iancu Elena.

De la momentul infiintarii si pana astazi am reusit sa ne dublam capitalul social, aceasta majorare fiind datorata cresterii numarului de tranzactii si implicit ddezvoltarii pietei de capital.

SC IN Invest SRL functioneaza pe baza deciziei de autorizare CNVM nr 3098/10.09. 2003.

Numar de inregistrare la Registrul Comertului: J15/198751/12.09.2003

Forma juridica a societatii: societate cu raspundere limitata

Capital social: 3.000.000 RON

Numarul inregistrarii in Registrul Asigurarilor: RA 006/12.09.2003

Echipa de Conducere:

- Director General: Georgeta Ionescu

- Director Financiar-Contabil: Marian Codreanu

- Director Tranzactionare si Vanzari: Nadia Boldisteanu

- Director Resurse Umane: Cecilia Ene

- Director PR: Gabriel Staicu

- Director de Cercetare-Dezvoltare: Lucian Zaman

ORGANIGRAMA:

CULTURA ORGANIZATIONALA:

Societatea noastra urmareste promovarea tinerilor.Pentru aceasta, angajarile se fac anual doar din randurile proaspetilor economisti. Cautam sa formam si promavam un personal dinamic flexibil in gandire, capacitate de intelege si analiza informatii complexe si cu bune abilitati de comunicare. Investim in peronalul nostru oferindu-le o serie importanta de trainguri atat de tipul “On the job” cat si de tipul “Evolution”. Promovam in special spiritual de echipe pentru ca in viziunea noastra in aceasta meserie succesul nu vine niciodata fara colaboratori potriviti. Dar nici cei ce au fost fideli organizatiei nu sunt inlaturati. Din contra ei sunt aceea ce prin experienta dobandita ocupa fie poeturi in conducere, fie ajung sa fie mentori noilor intreti in randurile organizatiei. Acordam o atentie deosebita clientilor, de altfel in cadrul intrunirilor brokeri nostri sunt in permanenta la dispozitia acestori, se deplaseaza intotdeauna in locurile specificate de clienti.

In ceea ce priveste socializarea organizational, compania pune mare accent pe acest aspect, de aceea exista o serie ampla de petreceri: Petrecerea de peimire a noilor angajati, Petrecerea de Pasti, Petrecerea de Craciun, Petrecerea de Anul nou si Petrecerea de aniversare a companiei, atunci cand are loc si decernarea premiului de angajatul anului. Saptamanal fiecare angajat isi preda un raport al activitatii si primeste informatii privitoare la activitatile viitoare, precum si un feedback.

Comunicare interna se realizeaza astfel:

A. După gradul de oficializare:

- comunicarea formală este cea care se derulează conform cu actele normative, cu structura organizaţională ierarhică, şi este legată îndeosebi de desfăşurarea procesului de muncă;

- comunicarea informală este aceea care se stabileşte spontan în cadrul relaţiilor dintre resursele umane ale Ace Asig şi cuprinde informaţia cu caracter personal sau general;

B. După direcţia în care circulă informaţia:

- comunicarea descendentă. Mesajele pornesc de la un anumit nivel ierarhic şi sunt destinate nivelurilor inferioare. Mijloacele utilizate sunt variate: jurnal intern, afişaj, reuniune, notă de serviciu, informare telefonică, video.

- comunicarea ascendentă. Mesajele circulă în sens invers, de la bază către nivelurile ierarhice. Mijloacele utilizate sunt: cutie de idei, sondaj, afişaj.

- comunicarea orizontală. Schimbul de la egal la egal între departamentele diferite, prezentă prin intermediul întâlnirilor între diferitele departamente de asemenea si prin intermediul rubricilor în cadrul tablourilor de afişaj.

C. După modul de transmitere a informaţiei:

- comunicarea scrisă utilizată pentru transmitere de note interne, rapoarte, decizii, planuri.

- comunicarea orală. Se intalneste: faţă în faţă şi prin intermediul telefonului.

- comunicarea audio-vizuală. Utilizata in special in cadrul video - conferintelor pentru a mentine o legatura cat mai stransa cu filialele din teritoriu.

- comunicarea nonverbală. însoţeşte atât comunicarea scrisă, cât şi comunicarea orală, prin comunicarea nonverbală senzorială.

D. După conţinutul informaţiei:

- comunicarea operaţională Utilizată în special pentru a transmite ordine, instrucţiuni ce abordează urmatoarele teme: organizarea muncii, norme de calitate şi diferite aspecte tehnice;

- comunicarea motivantă. Ea abordează, trei domenii: contextul general organizarea tehnică şi funcţională , organizarea internă.

Moduri de comunicare in SC IN Invest SRL:

* Scris

Memorandum

Raport

Instrucţiuni scrise

Scrisoarea adresată personalului

Revista presei

Sondajul de opinie

Cutia de idei

*Oral

Telefonul

Discuţiile individuale

Reuniunea

Conferinţa, video-conferinta

Vizita în întreprindere

Cercurile de calitate

*Audio-vizual

Proiectii

Bloc-notes-ul

Prezentări pe computer

Filmul

Fisiere in arhiva (1):

  • SC In Invest SRL.doc

Alte informatii

Firma de brokeraj, la Faculattea de Economie