Situatii de Criza

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Situatii de Criza.
Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 10 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras, cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Cuprins

Introducere 2
Cap. I Compania de transport aerian WizzAir 2
1.1 Prezentarea companiei 2
1.2 Situatie neprevazuta 3
1.3 Declaratiile reprezentantilor 4
Cap. II Situatia nu se schimba 5
2.1 Alte neplaceri în cadrul companiei WizzAir 5
2.2 Explicatii si justificari 7
2.3 Wizz Air cauta solutii 7
Romanii isi cunosc prea putin drepturile de zbor 10

Extras din document

Introducere

Desi exista numeroase încercari de abordare a crizei si a situatiilor de criza, nu s-a ajuns înca la o definitie unanim acceptata. Specialistii Centrului European pentru Studii de Securitate George C. Marshall definesc criza ca o situatie care ameninta obiective principale, restrictioneaza timpul de reactie si surprinde factorii de decizie.

O alta opinie este aceea ca, criza reprezinta acea perioada în dinamica unui sistem social caracterizata prin acumularea accentuata a dificultatilor si izbucnirea conflictuala a tensiunilor. Ea se concretizeaza în manifestarea unor aspecte temporare sau cronice ale modului de organizare a unui sistem, exprimând incapacitatea acestuia de a functiona în modalitatea existenta. Iesirea din criza se face fie prin schimbarea

fundamentala a sistemului, fie prin modificari importante, adoptive ale structurii sale. Criza are la baza cauze economice, politice, sociale, religioase, juridice, etnice etc., care nu au fost rezolvate în cadrul sistemului în timp util si în mod pasnic, în scopul armonizarii raportului dintre nevoi si posibilitati. Însa, niciodata, o criza nu va avea la baza numai una din categoriile de cauze enumerate mai sus. Întotdeauna, ea va fi generata de o suma de cauze, din care una sau unele vor avea un rol primordial.

Cap. I Compania de transport aerian WizzAir

1.1 Prezentarea companiei

Wizz Air este o companie de transport aerian, proiectul de înfiintare a companiei s-a conturat în iunie 2003, în momentul în care sase persoane cu o experienta vasta în domeniul transporturilor aeriene si cu rezultate de exceptie în alte domenii industriale au facut echipa cu József Váradi, Directorul General Executiv al Companiei. În numai trei luni, Wizz Air era deja o companie înmatriculata si gata de zbor.

Prima cursa a decolat în ziua de 19 mai 2004, de la Katowice. Astazi, Wizz Air detine în regiune 6 baze operationale: Katowice, Varsovia, Gdansk în Polonia, Budapesta în Ungaria, Sofia în Bulgaria si Bucuresti în România, operând curse catre aproape 50 de destinatii. În ianuarie 2008, Wizz Air va inaugura cea de-a 7-a baza la Poznan.

Obiectivul este acela de face din calatoria cu avionul o modalitate abordabila de transport pentru cetatenii Europei Centrale si de Est, precum si de a oferi o experienta noua de zbor tuturor calatorilor din Uniunea Europeana. Pentru a face din experienta Wizz Air o experienta remarcabila în privinta serviciilor si a raportului dintre banii dati si valoarea primita, sunt puse la lucru tehnologii de ultima ora. Wizz Air ofera un model simplu de deservire, ceea ce înseamna: calatorie fara bilet, utilizarea unor aeroporturi secundare eficiente din punct de vedere al costurilor si timpului, saloane de calatorie de clasa unica, cu scaune de piele, alegerea locului în momentul îmbarcarii si furnizarea de servicii la cerere, contra cost.

Wizz Air este consecventa în exploatarea unor aparate de zbor noi, de cea mai buna calitate în clasa tehnologica din care fac parte, a caror operatiuni de întretinere sunt asigurate de catre Lufthansa Technik, una dintre cele mai importante companii de întretinere din lume. Prin aceasta, compania poate atinge în mod constant un înalt standard de deservire a calatorilor. Wizz Air detine o flota tânara de aparate Airbus A320 cu 180 de scaune de piele la bord.

În ceea ce priveste Wizz Air pe piata aeriana româneasca, Natasa Kazmer a declarat ca Wizz Air si-a propus ca pana in vara anului 2008 sa devina principalul operator de zboruri low-cost din Romania, urmarind sa detroneze competitorul de pe primul loc, Blue Air. Oferta Wizz Air cuprinde cele mai mici preturi, de la 69 la 133 de euro, aeronave noi, personal orientat spre satisfacerea necesitatilor clientilor. Secretul preturilor mici la bilete vine din minimizarea costurilor pe tichete, a dezvaluit reprezentantul Wizz Air. Momentan, cota de piata a Wizz Air in Romania se ridica la 27-30%, ocupand locul doi, dupa Blue Air.

Pentru ianuarie 2008, Wizz Air si-a propus sa ajunga la un trafic de calatori la nivelul tarii noastre de 500.000.

Întrebata cum caracterizeaza piata de transport aerian de la noi, Natasa Kazemer a aratat ca Romania are un potential de crestere insemnat. Aceasta perioada se poate caracteriza prin intrarea unor competitori noi pe piata, concurenta acerba si chiar falimente. Ea a apreciat ca tara noastra are aeroporturi in curs de dezvoltare, dar sunt necesare investitii mai mari in infrastructura.

Fisiere in arhiva (1):

  • Situatii de Criza.doc