Stilistica Presei

Imagine preview
(6/10 din 3 voturi)

Acest referat descrie Stilistica Presei.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 7 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domenii: Comunicare, Mass Media, Statistica

Extras din document

INTRODUCERE

“In gura presei’’ , in fiecare seara de la 23.05, la Antena 3 , te pune in tema cu subiectele din ziarele de a doua zi , interpretate fiind de Mircea Badea asa ca foarte bine s-a gandit cine s-a gandit sa faca emisiunea asta cu el.

Trecand peste micile lui obsesii cu fabrica de chibrituri , Mircea Badea are destul curaj sa spuna lucrurilor pe nume ,fara subtilitati de neinteles, cotituri si exagerari. Ori e alba ori e neagra. Si cum in tara asta totul e gri spre negru , Badea va avea subiecte la nesfarsit.

Deosebirea dintre programul pe care il realizeaza Mircea si emisiunile pe aceeasi tema ale altor televiziuni este ca, spune el, „eu voi fi firesc, normal, nu voi reproduce mecanic niste texte”.

Fie ca indragesc sau dispretuiesc, fie emisiunea, fie pe prezentatorul ei, romanii par sa nu se mai sature de “In gura presei “.Secretul pare a fi formatul emisiunii unul destul de original in planul media romanesc, sufocat de "socant", "extraordinar" si "incredibil" adica mult, prost si fara substanta. Presa nu este pur si simplu citita, deoarece acest lucru cred ca poate fi facut de oricine. In schimb articolele sunt discutate, comentate, in unele cazuri punandu-se in discutie veridiciatea lor. Emisiunea este un periplu prin societatea romaneasca, o observare atenta si in general fatalista a acesteia, dandu-ne inca o data ocazia sa realizam in ce tara "frumoasa" traim. Parca plecand de la ideea "ca nimic nu este ceea ce pare" dl. Mircea Badea "condimenteaza" emisiunea cu tot felul de informatii referitoare la dedesubturile societatii romanesti, lucruri care pot surprinde in general neplacut, ca sa nu spun ingrozi, audienta.

Seara de seara exista cinci subiecte mai pe larg discutate din ziarele sau revistele de pe piata romaneasca, trei dintre acestea fiind legate de politica tarii noastre iar cealalte facand referire la starurile tarii sau la articolele privire la oamenii comuni ai tarii.

Titlul emisiunii “In gura presei” ne sugereaza ca traim intr-o societate in care presa detine puterea iar noi ne aflam “in gura ei”, lucru care ne face sa vedem tot ce se intampla fie cai de bine sau de rau, fapt realizat de catre Mircea Badea.

BADEA SI PROBLEMA “BASESCU”

In ultimele 2 luni subiectul cel mai controversat din tara noastra a fost demiterea presedintelui Traian Basescu asadar tema cea mai dezbatuta de jurnalistii romani. Mircea Badea a fost in acest timp si nu numai ,criticat de lumea ‘’probasesciana’’ ca fiind sustinator al domnului Voiculescu(proprietarul “Antenelor”). Badea a ripostat sustinand ca atata timp cat este platit de domnul enuntat mai sus nu este etic sa vorbeasca de rau despre el.

Realizatorul aproape in fiecare seara discuta deci despre presedintele demis. De mentionat este insa ca nu el creaza subiectele ci el citeste din presa. Inca de la prima vedere Mircea Badea se dovedeste a nu fi un sustinator al lui Basescu asadar nu il ridica in slavi. In mai multe emisiuni am observat ca s-a discutat despre problema terenurilor vandute si cumparate si razvandute si razcumparate de presedinte in care Badea ne-a demonstrat ca unele lucruri sunt ciudate.O problema legata de acelasi presedinte este disputa dintre acesta si primul ministru Calin Popescu Tariceanu. Modul in care acest subiect a fost discutat ne-a dat de inteles ca problemele iscate intre cei 2 sunt puerile si drept uramare s-a ajuns la incidentul “biletelul” care a adus tara in situatia de a merge la vot !

Fisiere in arhiva (1):

  • Stilistica Presei.doc