Strategia de Comunicare a Universitatii Al.I.Cuza, Iasi

Imagine preview
(7/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Strategia de Comunicare a Universitatii Al.I.Cuza, Iasi.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Strategia de comunicare poartă numele « Premii de 7 miliarde de lei ! ». Ea are ca scop informarea populaţiei cu privire la proiectul conducerii Universităţii "Alexandru Ioan Cuza", Iaşi, de alocare a sumei de 7 miliarde de lei vechi pentru stimularea cercetării la facultăţile şi colectivele cu cele mai bune rezultate în activitatea de cercetare, pentru anul 2005. De asemenea, obiectivul acestei campanii este şi unul de dezvoltare organizaţională, de stimulare a participării active a doctoranzilor la proiectele organizate pentru ei de către consiliul UAIC.

Astfel, campania, atât cea de informare, cât şi cea de dezvoltare organizaţională, presupune distribuirea de materiale promoţionale (afişe, broşuri, fluturaşi), o prezentare în format power point, precum şi un articol apărut într-o publicaţie de profil. Deşi campania se axează, în principal, pe stimulul evident economic, s-a încercat, de asemenea, şi o încurajare de implicare a doctoranzilor în activităţile colective, de dezvoltare a raporturilor existente între cadrele organizaţionale ale universităţii şi doctoranzi, stabilirea unui climat de apropiere şi încredere reciprocă, menit să modifice, măcar în mică măsură, situaţia existentă în acest domeniu.

Campania de informare se va desfăşura pe durata a trei zile, însumând un număr total de 24 de ore.

Beneficiarul acestei campanii este Universitatea Alexandru Ioan Cuza, din Iaşi. Publicul ţintă este reprezentat de doctoranzi, atât cei tineri, cât şi cei mai vechi în domeniu, facultăţile din cadrul UAIC, în general şi cadrele didactice, cercetătorii, în particular.

Desfăşurarea proiectului va implica două etape : informarea populaţiei cu privire la existenţa unui eveniment de prezentare a ofertei universităţii şi desfăşurarea acestui eveniment, care va aduce la cunoştinţa celor prezenţi datele de interes general.

Astfel, au fost redactate materialele promoţionale dedicate acestui proiect. Fluturaşele, care urmează să fie distribuite în cadrul facultăţii, au un caracter de anunţare a unui plan de acţiune viitor (în acest scop se foloseşte şi modelul hârtiei de papirus). Ele au un caracter destul de lapidar, fiind menite să stârnească interesul cu privire la faptul menţionat anterior. Ideea folosită este cea a încurajării implicării publicului ţintă în acest proiect, prin stimularea imaginaţiei : găsirea unei conexiuni între Universitatea Al.I.Cuza şi premiile de 7 miliarde de lei. Aceste fluturaşe au fost distribuite, în data de 14 mai 2007, în corpurile universităţii în care îşi au sediile facultăţile care organizează studii doctorale în UAIC.

Primul afiş face o prezentare a intenţiei Universităţii de a oferi premiile în valoare de 7 miliarde de lei, pentru a stimula cercetarea la facultăţile şi colectivele cu cele mai bune rezultate în activitatea de cercetare. Nici acest afiş nu dă nici o dată concretă cu privire la modalitatea de alocare a acestor premii, menirea lui fiind de a realiza acea conexiune care a fost doar presupusă în cadrul fluturaşului.

Acestea afişe vor fi lipite în interiorul aceloraşi sedii ale facultăţilor care organizează studii doctorale în UAIC.

Fisiere in arhiva (1):

  • Strategia de Comunicare a Universitatii Al.I.Cuza, Iasi.doc