Studiu de Caz: Prietenul la Nevoie se Cunoaste !

Imagine preview
(9/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Studiu de Caz: Prietenul la Nevoie se Cunoaste !.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 4 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ion Stegaroiu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca.

Fratele cel mare te iubeste, acest download este gratuit. Yupyy!

Domeniu: Comunicare

Extras din document

c)decodificarea si interpretarea.

Se refera la descifrarea simbolurilor transmise si respectiv explicarea sensului lor, proces formalizat in receptarea mesajului.

Aceste doua procese care compun receptia sunt puternic influentate de experienta trecuta a receptorului de asteptarile si abilitatile acestuia, de a descifra si interpreta diverse simboluri.Prin intermediul lor se constata daca s-a produs sau nu comunicarea, daca emitentul si receptorul au inteles in acelasi mod mesajul.

d)filtrarea

Consta in deformarea sensului unui mesaj datorita unor limite fiziologice sau psihologice

e)feed-back-ul incheie procesul de comunicare. Prin intermediul sau, emitentul verifica in ce masura mesajul a fost inteles corect sau a suferit filtrari.

a)codificarea intelesului

Consta in selectarea diferitelor simboluri capabile sa exprime semnificatia unui mesaj.

Emitent: -prietena mea

Receptor:-Eu

Fiind un proces de comunicare bilaterala, rolurile de receptor si emitent se schimba intre ele revenind atat mie cat si prietenei mele.Forma de comunicare din cazul de mai sus prezinta caracteristicile comunicarii bilaterale:

- Iese de sub controlul exclusiv al emitentului prin interventia receptorului : in cazul de mai sus are loc un dialog atat in cadrul convorbirii telefonice cat si mai apoi la intalnirea propriu zisa.

- In comparatie cu comunicarea unilaterala pare mai dezorganizata, deoarece receptorii au posibilitatea interventiilor prin intrebari, sugestii,comentarii:in cazul de mai sus au fost puse doar intrebari fiind o simpla intalnire intre doua prietene :”Mihaela ne putem intalni?”, “Ce s-a intamplat nu mai veneai?”

- Cere mai mult timp intrucat transmiterea si receptia se pot transforma in discutii.In cadrul convorbirii telefonice trasmiterea mesajului nu s-a transformat intr-o discutie datorita zgomotului produs de “echipa de muncitori care reparau trotuarul facand o galagie in suportabila .” acesta fiind un factor ce tine de domeniul comunicarii deformand mesajul eu intelegand doar ora si locul intalnirii:” …cafeneaua Mozart, la 4:30….”

Fisiere in arhiva (1):

  • Studiu de Caz - Prietenul la Nevoie se Cunoaste !.doc