Supersize Me

Imagine preview
(8/10 din 1 vot)

Acest referat descrie Supersize Me.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 13 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Ana Maria Teodorescu

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 4 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

“Super size me” este un film documentar din 2004, scris, produs si care il are ca actor principal pe Morgan Spurlock, un regizor de film independent..Pe o perioada de 30 de zile acesta supravietuieste mancand numai mancare McDonald’s. Documentarul surprinde efectele fizice si psihice pe care acest mod de alimentatie le are asupra lui. In timpul experimentului Spurlock, mananca la fast-food de trei ori pe zi, iar regulile jocului sunt ca el sa consume cel putin odata fiecare produs din meniul Mc Donald’s. De fiecare data cand este intrebat daca doreste meniul “Super Size” trebuie sa accepte oferta.Acesta a consumat o medie de 5000 de calorii in fiecare zi a experimentului.

Inainte de a lansa acest experiment, in anul 2003, Spurlock, in varsta de 32 de ani, avea 1,88 de cm si o greutate normala de 84 de kilograme.Dupa 30 de zile in care a consumat numai produse McDonald’s, acesta a luat in greutate 11 kg. A experimentat deasemenea disfunctii sexuale si probleme la nivelul ficatului.

PUBLICUL:

Filmul se adreseaza populatiei americane, indeosebi persoanelor cu venituri reduse (pentru ca meniul McDonald’s are un pret scazut in SUA), dar si celor care au o alimentatie nesanatoasa, datorita programului incarcat.

Materialul este realizat pentru tinerii americani supraponderati, dar si pentru copii care, datorita publicitatii excesive dar si a locurilor de joaca prin care corporatiile reusesc sa-i atraga, vad in produsele fast-food un mod de viata. Se incearca o constientizare a publicului asupra pericolului pe care aceste companii il pot reprezenta pentru ei.

In acest documentar se realizeaza o reconstituire a realitatii cu ajutorul actorilor, in special a lui Morgan Spurlock. Acesta doreste sa scoata la lumina problema obezitatii, punand-o intr-o stransa legatura cu produsele fast-food. Reconstituirea se realizeaza prin incercarea de a imita (intr.-un mod exagerat totusi) comportamentul alimentar al unui numar de consumatori McDonald’s americani. Documentarul, ca forma filmica se realizeaza prin fotografierea unui obicei alimentar influentat de o corpotatie. Filmul are si caracteristici specifice unui reality-show, daca privim din perspectiva faptului ca jurnalistul se filmeaza pe parcursul celor 30 de zile de desfasurare a experimentului, putand fi surprinse toate trairile si dispozitiile cauzate de mancarea fast-food, considerata daunatoare. Initial il vedem amuzandu-se, apoi neincrezator, iar apoi manifestand o repulsie fata de mancare.

Productia este un pseudo-eveniment, deoarece scopul principal este acela de a crea imagine , chiar daca in cazul nostru este vorba de una nefavorabila. Cea mai mare corporatie fast-food din lume McDonald’s , este pusa intr-o lumina proasta, documentarul sugerand legatura acestei corporatii cu obezitatea, problema de mare interes social. Se incearca trasarea unei granite intre responsabilitatea personala si cea corporativa.

McDonald’s este principala tinta a filmului.Spurlock ii acuza pentru expansiunea in spitalele locale, si pentru faptul ca restaurantele lor fac dificila de aflat lista nutritionala , o lista pe care ar trebui sa o afiseze in restaurante, absurditatea salatelor lor si pentru optiunile lor “sanatoase” care au un continut de grasime mai ridicat decat alte feluri de mancare .I se mai reproseaza deasemenea felul in care McDonald ‘s se vinde copiilor, prin crearea locurilor de joaca si prin reclamele asa de agresive astfel incat mai multi scolari cunosc clovnul McDonald’s, mai bine decat pe Iisus. Spurlock isi propune sa extinda analiza si sa exploreze ‘cultura gigantismului’ care persista in Statele Unite. Faptul ca o bautura racoritoare etichetata ‘mare ‘ in Franta , poate fi vazuta ca fiind mica in America.este de asteptat intr-o tara unde masinile si salariile corporatiilor sunt atat de mari.

Calatoreste in mai multe orase si descopera ca foarte multi adolescenti sunt crescuti cu regimuri care aproape le garanteaza ca vor ajunge obezi la maturitate.

Spurlock spune aproape tot timpul cat de mult ii place mancarea pe care o consuma: este ieftina, gustoasa si il face sa se simta foarte bine.

“Super size me” este un documentar inedit asemanator unui jurnal personal, care combina elemente traditionale cum ar fi interviurile cu expertii cu o voce din off si inregistrarile neprelucrate ale regizorului insusi.

Fisiere in arhiva (1):

  • Supersize Me.doc

Alte informatii

acest referat face o analiza din punct de vedere pr-istic a unui documentar care ii apartine lui morgan spurlock. este vorba despre razboiul pe care il duce impotriva produselor fast-food si a consecintelor pe care companii precum Mc donald's le au asupra americanilor