Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: doc
Pagini : 12 în total
Cuvinte : 3867
Mărime: 25.42KB (arhivat)
Publicat de: Adelina P.
Puncte necesare: 6
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Minica Mirela

Extras din referat

REZUMAT

În prima parte a lucrării vom vorbi despre comunicarea externă , vom defini ce este comunicarea externă rolul şi importanţa ei precum şi necesitatea existenţei ei într-o lume cu o concurenţă atât de mare.

În continuare vom dezbate problemele ce se ivesc într-o intreprindere atunci când nu se ţine cont de comunicarea internă.

În încheiere vom vorbi despre team building , un răspuns la problemele ce apar în intreprindere din cauza lipsei comunicări

Cuvinte Cheie:comunicare exeternă, comunicare internă, teambuilding, comunicarea formală, comunicarea informală.

1. INTRODUCERE

În procesul conducerii întreprinderilor se întâlnesc zilnic, situaţii care impun conducătorilor acestora să analizeze, conform unei concepţii directoare, deciziile fundamentale, necesar a fi adoptate, pentru a menţine în viaţă întreprinderea şi dacă este posibil să o şi dezvolte.

Orice întreprindere, care a reuşit să se menţină şi să se dezvolte cunoaşte în mod cert cât de importantă este comunicarea atât pentru clienţii care au apelat la produsele sau serviciile sale, cât şi pentru ea însăşi, condiţie fără de care întreprinderea nu poate rezista pe piaţă.

Nu se pote accepta ideea că o întreprindere poate să funcţoioneze fără existenţa unei „reţele de comunicare”, bine pusă la punct, care să ajute la o bună relaţionare şi comunicare între angajaţi.

Nu putem vorbi deci, despre existenţa unei afaceri fără să facem referire la comunicare.

Când vorbim despre comunicare avem de ales dintr-o paletă foarte variată, dar în această lucrare vom încerca să vorbim doar despre urmatoarele forme ale comunicarii în afaceri:

1. Comunicarea internă

2. Comunicarea externă

Vom încerca să insistăm mai mult, pe modul în care putem combina formele comunicării pentru a avea rezultate cât mai bune într-o întreprindere, şi rolul team building-ului în comunicarea internă.

2. CE ESTE COMUNICAREA

Comunicare este o caracteristică fundamentală a existentei.

Toate funcţiile manageriale sunt realizate cu ajutorul comunicării, ca un proces de înţelegere între oameni cu ajutorul transferului de informaţie.

De multe ori se crede că, comunicarea este acelaş lucru cu informarea dar cele două fiind toţuşi diferite.

Informarea ţine exclusiv de transferul de conţinut (emisie şi receptare), în timp ce comunicarea economică se referă la schimburile de structuri cognitive ce vizează schimbarea comportamentului celuilalt. Adesea, comunicarea este coborâtă, de obicei la nivel de simplă informare, rezultatul fiind absenţa unui feedback adecvat din partea receptorilor. În lipsa feedbackului, deciziile se iau exclusiv la nivelul managerial, fără consultarea celor implicaţi direct în realizarea scopurilor organizaţiei.

Informarea constă deci, în relaţionarea oamenilor cu faptele, iar comunicarea în relaţionarea interpersonală. Informarea funcţionează într-un singur sens, de la emiţător către receptor. Dimpotrivă, comunicare se realizează în mai multe direcţii, fiecare emiţător devenind la rândul lui receptor şi invers, în cadrul aceleiaşi secvenţe de comunicare.

Preview document

Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 1
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 2
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 3
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 4
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 5
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 6
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 7
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 8
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 9
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 10
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 11
Team building - tehnică de comunicare eficientă în interiorul firmei - Pagina 12

Conținut arhivă zip

  • Team Building - Tehnica de Comunicare Eficienta in Interiorul Firmei.doc

Alții au mai descărcat și

Comunicarea internă, factor de succes într-o organizație

Definiţii ale comunicării Comunicarea stă la baza tuturor proceselor, interacţiunilor şi relaţiilor interumane, după cum am menţionat şi anterior....

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Comunicare financiar-bancară

TEMA 1 Comunicarea financiar-bancară – obiect de studiu. Imaginea instituţiilor financiar-bancare 1.1. Comunicarea financiar-bancară – obiect de...

Comunicare verbală și non-verbală

COMUNICAREA NONVERBALA Intr-un sens foarte larg acest termen desemneaza orice proces prin care o informatie este transmisa de la un element la...

Te-ar putea interesa și

Eficiența investițiilor directe

OBIECTIVE: →însuşirea conceptelor fundamentale - fezabilitate, studiu de fezabilitate, analiză de risc, analiză de senzitivitate, indicatori de...

Ai nevoie de altceva?