Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor

Referat
7/10 (1 vot)
Domeniu: Comunicare
Conține 1 fișier: docx
Pagini : 5 în total
Cuvinte : 2057
Mărime: 228.64KB (arhivat)
Publicat de: Florin Balint
Puncte necesare: 7
Profesor îndrumător / Prezentat Profesorului: Sef. lucrări dr. ing. Doian Andronoiu
Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor
Universitatea Dunarea de Jos, Galati

Cuprins

  1. Ce este un conflict?
  2. Există numeroase tentative de definire sau înțelegere a conflictelor: atât în literatura de specialitate, cât și în viziunea oamenilor simpli. Ceea ce le este comun poate fi rezumat in termenii urmatori: conflictul se manifestă ca o stare de fapt (situatie) sau ca un tip de comportament care este rezultatul uneia sau mai multor incompatibilități sau opoziție între scopuri, activități și interacțiuni între entități sociale (indivizi, grupuri, organizații, culturi / societăți în ansamblu).
  3. Managementul conflictelor
  4. Conflictele pot avea loc în orice organizație și pot fi mai sănătoase dacă au reușit în mod eficient, gestionarea conflictelor fiind ceea ce este necesar pentru ameliorarea disputelor, pentru rezultate efective și pozitive. Abilitățile umane pot participa efectiv la soluționarea conflictelor. Managerul sau conducătorul oricărei organizații trebuie să aibă abilitățile de conducere, astfel încât problema să rezolve definitiv, fără a afecta relațiile din cadrul angajaților. Pentru a face față necazului, trebuie să fii cunoscut și trebuie să construiești atmosfera cu concentrare pentru a rezolva conflictele de rutină. Pentru rezultatele pozitive ale conflictelor, ar trebui să existe o situație avantajoasă; strategiile proiectate ar trebui să fie eficiente, prin negociere și comunicare.
  5. În orice organizație, conflictele sunt considerate cele mai bune, deoarece există o oportunitate pentru creșterea personală și organizațională, prin conflicte există, eliminarea rivalilor (concurenților), percepția nevoilor de opoziție și lupta pentru putere și favoare. Conflictele sunt văzute ca potențiale de creștere. Deoarece conflictele sunt naturale, astfel încât acestea sunt bune și necesare și se bazează pe cele mai multe conflicte, diferențierea reală. Conflictele sunt importante pentru administratori; pentru ei, cel mai simplu mod de a înțelege ce este în mintea noastră, conflictele sunt expresii în situații specifice. Prin formarea fundamentală după rezolvarea conflictelor, există relații sociale productive și creative. Conflictele sunt necesare organizației, pentru că vine gândirea inovatoare, pentru o gestionare adecvată a acestora, negativitatea trebuie evitată și abilitățile manageriale de conflict trebuie adoptate de lider (Wiley, 2011).
  6. Fiecare conducător sau supraveghetor trebuie să aibă abilitățile de conducere; negocierea este cea mai bună modalitate de a face față conflictelor, în negocieri ambele părți, care au probleme, înțeleg corect propozițiile și soluționează problemele prin contract reciproc. Conducătorul trebuie să discute cu membrii grupului pentru a-și rezolva problemele sau conflictele. Liderul nu trebuie să fie agresiv; el ar trebui să accepte și să respecte pe toată lumea din cadrul echipei sale. Liderul trebuie să învețe și să antreneze angajații că ar trebui să rămână în prezent și să uite trecutul. El nu ar trebui să facă niciodată ipoteze și ar trebui să ia feedback de la angajați despre unul pe altul și despre el. Leaderul ar trebui să accepte realitatea și ar trebui să construiască relațiile pozitive cu membrii echipei și subordonații (Rahim, 2010).
  7. În calitate de lider de echipă, este responsabilitatea mea să colaborez și să colaborez cu membrii echipei și subordonații, în caz de conflict; Trebuie să înțeleg ambele părți și ar trebui să ia decizii în mod eficient. Ar trebui să fac mediul organizației mele, care este liberă de conflicte. Voi acorda respect membrilor mei; Ar trebui să introduc cunoștințele de conflict care sunt importante pentru menținerea și productivitatea, voi introduce strategiile care vor avea succes.

Extras din referat

Ce este un conflict?

Există numeroase tentative de definire sau înțelegere a conflictelor: atât în literatura de specialitate, cât și în viziunea oamenilor simpli. Ceea ce le este comun poate fi rezumat in termenii urmatori: conflictul se manifestă ca o stare de fapt (situatie) sau ca un tip de comportament care este rezultatul uneia sau mai multor incompatibilități sau opoziție între scopuri, activități și interacțiuni între entități sociale (indivizi, grupuri, organizații, culturi / societăți în ansamblu).

Managementul conflictelor

Conflictele pot avea loc în orice organizație și pot fi mai sănătoase dacă au reușit în mod eficient, gestionarea conflictelor fiind ceea ce este necesar pentru ameliorarea disputelor, pentru rezultate efective și pozitive. Abilitățile umane pot participa efectiv la soluționarea conflictelor. Managerul sau conducătorul oricărei organizații trebuie să aibă abilitățile de conducere, astfel încât problema să rezolve definitiv, fără a afecta relațiile din cadrul angajaților. Pentru a face față necazului, trebuie să fii cunoscut și trebuie să construiești atmosfera cu concentrare pentru a rezolva conflictele de rutină. Pentru rezultatele pozitive ale conflictelor, ar trebui să existe o situație avantajoasă; strategiile proiectate ar trebui să fie eficiente, prin negociere și comunicare.

În orice organizație, conflictele sunt considerate cele mai bune, deoarece există o oportunitate pentru creșterea personală și organizațională, prin conflicte există, eliminarea rivalilor (concurenților), percepția nevoilor de opoziție și lupta pentru putere și favoare. Conflictele sunt văzute ca potențiale de creștere. Deoarece conflictele sunt naturale, astfel încât acestea sunt bune și necesare și se bazează pe cele mai multe conflicte, diferențierea reală. Conflictele sunt importante pentru administratori; pentru ei, cel mai simplu mod de a înțelege ce este în mintea noastră, conflictele sunt expresii în situații specifice. Prin formarea fundamentală după rezolvarea conflictelor, există relații sociale productive și creative. Conflictele sunt necesare organizației, pentru că vine gândirea inovatoare, pentru o gestionare adecvată a acestora, negativitatea trebuie evitată și abilitățile manageriale de conflict trebuie adoptate de lider (Wiley, 2011).

Fiecare conducător sau supraveghetor trebuie să aibă abilitățile de conducere; negocierea este cea mai bună modalitate de a face față conflictelor, în negocieri ambele părți, care au probleme, înțeleg corect propozițiile și soluționează problemele prin contract reciproc. Conducătorul trebuie să discute cu membrii grupului pentru a-și rezolva problemele sau conflictele. Liderul nu trebuie să fie agresiv; el ar trebui să accepte și să respecte pe toată lumea din cadrul echipei sale. Liderul trebuie să învețe și să antreneze angajații că ar trebui să rămână în prezent și să uite trecutul. El nu ar trebui să facă niciodată ipoteze și ar trebui să ia feedback de la angajați despre unul pe altul și despre el. Leaderul ar trebui să accepte realitatea și ar trebui să construiască relațiile pozitive cu membrii echipei și subordonații (Rahim, 2010).

În calitate de lider de echipă, este responsabilitatea mea să colaborez și să colaborez cu membrii echipei și subordonații, în caz de conflict; Trebuie să înțeleg ambele părți și ar trebui să ia decizii în mod eficient. Ar trebui să fac mediul organizației mele, care este liberă de conflicte. Voi acorda respect membrilor mei; Ar trebui să introduc cunoștințele de conflict care sunt importante pentru menținerea și productivitatea, voi introduce strategiile care vor avea succes.

Bibliografie

1. https://www.colourbox.com/vector/word-cloud-conflict-management-vector-21421269 (accesat la data 15.01.2019)

2. http://www.rasfoiesc.com/educatie/psihologie/sociologie/MANAGEMENTUL-CONFLICTULUI23.php (accesat la data 15.01.2019)

3. https://bohatala.com/what-is-conflict-management/ (accesat la data de 15.01.2019)

4. https://blog.udemy.com/stages-of-conflict/ (accesat la data de 15.01.2019)

5.

Preview document

Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 1
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 2
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 3
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 4
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 5
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 6
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 7
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 8
Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor - Pagina 9

Conținut arhivă zip

  • Tehnici de comunicare - Managementul conflictelor.docx

Alții au mai descărcat și

Comunicarea în Situații de Criză

Introducere Astăzi, termenul de „criză” a intrat în vocabularul cotidian. El este folosit frecvent riscând să se demonetizeze datorită...

Negocierea

1. NEGOCIEREA. DEFINIRE ȘI CARACTERISTICI „Negocierea înseamnă să obții maximul de la oponentul tău.” Marvin Gaye Negocierea este omniprezentă...

Comunicarea interpersonală șef-subordonat

1. Conceptul de comunicare Planificarea obiectivelor şi a resurselor, elaborarea strategiilor, adoptarea deciziilor şi declanşarea acţiunilor nu...

Comunicarea Organizațională

1. Note introductive Prin definitie, comunicarea reprezintă “contact, relație, legătură”. Comunicarea este o componentă esenţială a vieţii,...

Comunicațiie și telecomunicațiile în cadrul biroului

Comunicarea este folosită și de strămoșii noștri și vor fi folosite și în viitor. Fără comunicare nu ne putem descurca în ziua de azi ori unde...

Importanța comunicării interne în desfășurarea activității manageriale

1. Introducere Alegerea temei a constituit o provocare, atât în sensul abordării unui domeniu total nou pentru mine, cât și din perspectiva...

Comunicarea în Cadrul Grupului

Oamenii traiesc organizati în grupuri deoarece sunt fiinte sociale. Un grup social reprezinta un ansamblu de indivizi între care exista relatii...

Strategii de refacere a imaginii unei organizații afectate de criză

Introducere Lucrarea de faţă îşi propune să vorbească despre instituţiile publice, din perspectiva lor funcţională, şi despre importanţa imaginii...

Te-ar putea interesa și

Rolul programelor de consiliere în asigurarea parteneriatului școală-familie

Daca lumea devine din ce in ce mai complexa dar si mai problematica si contradictorie, educatia este chemata sa raspunda din ce in ce mai adecvat...

Creativitatea

„Creativitatea înseamnă a lua elemente cunoscute şi a le asambla în moduri unice.” Jaques Fresco Pornind de la motto-ul menționat anterior, se...

Comunicarea Managerială în Conflictul Organizațional

INTRODUCERE “Aproape fiecare problemă, fiecare conflict, fiecare greşeală sau neînţelegere are la nivelul cel mai de jos o problemă de...

Managementul Strategic al Resurselor Umane - Rompetrol

1. Prezentarea firmei Rompetrol Group N.V. este o companie petrolieră multinaţională cu sediul central în Olanda şi care are principalele...

Raport de practică - Hotel Izvoraș

I N T R O D U C E R E Republica Moldova, desi are o suprafata mica, dispune de un considerabil potential turistic, reprezentat de un ansamblu...

Reproiectarea Sistemului de Resurse Umane la SC Metro SRL

METRO Cash&Carry Romania Prezent în România încă din 1996 prin divizia sa de cash & carry, Metro reprezintă nu doar un magazin ci o...

Comportamentul Producătorului în Condițiile Tranziției la Economia de Piață

Analiza comportamentului producătorului în condiţiile tranzţiei la economia de piaţă nu se poate face fără a prezenta succint, date istorice ce...

Diferența dintre consiliere educatională, consiliere psihologică și psihoterapie

Înainte de a putea intra în compararea acestor termeni, o înțelegere mai aprofundată a fiecăruia este necesară. Mai exact, ce anume este...

Ai nevoie de altceva?