Teo Trandafir - Imaginea Personala

Imagine preview
(8/10 din 2 voturi)

Acest referat descrie Teo Trandafir - Imaginea Personala.
Mai jos poate fi vizualizat un extras din document (aprox. 2 pagini).

Arhiva contine 1 fisier doc de 5 pagini .

Profesor indrumator / Prezentat Profesorului: Gabriela Rusu Pasarin

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce-ti trebuie pentru documentarea ta, il poti descarca. Ai nevoie de doar 3 puncte.

Domeniu: Comunicare

Extras din document

Imaginea unei persoane este mai intai o reprezentare si cuprinde multiple componente. Mai intai personalitatea unei fiinte traduce sau tradeaza realitatea ei. Persoana isi proiecteaza caracterul si insasi natura intreprinderilor ei ii demonstreaza identitatea. Orice persoana, dincolo de personalitatea sa, isi formeaza o imagine, aceea pe care vrea sa o puna in circulatie. Trebuie stiut totusi ca, daca aceasta imagine proiectata este prea indepartata de personalitatea reala a individului, va exista in mod inevitabil o fisura. Ori imaginea va fi ridiculizata si persoana va suporta efecte negative,ori persoana va trebui sa-si orienteze comportamentul in functie de imaginea pe care vrea sa sa o proiectze despre ea insasi si va fi respectata.

A proiecta o imagine e una si a fi perceput la inaltimea acestei imagini e altceva. Auzim adesea spunandu-se: “ Daca il vei cunoaste, vei avea o alta imagine despre el”. Acest lucru vrea sa spuna ca imaginea primita nu este conforma imaginii reale sau proiectate. A-ti construi o imagine nu este totul, mai trebuie ca sa ea sa fie acceptata ca atare de interlocutori. Imaginea este compusa de individ si in functie de imaginea perceputa. Personalitatile politice fac sondaje pentru a sti ce gandesc oamenii despre ele si isi modifica imaginea si comportamentul in functie de aceste informatii. Daca publicul crede ca un politician nu inspira incredere, acesta din urma va apela la consiliere pentru a afla care sunt motivele si isi va modifica comportamentul pentru a inlatura aceasta perceptie negative. Realizatorii de emisiuni tv isi pot da seama daca sunt perceputi asa cum trebuie consultand audienta realizata. In cazul in care se atinge un nivel ridicat se mai pot incerca imbunatatiri prin acordarea publicului posibilitatea de a-si exprima propriile pareri si preferinte, in caz contrar se fac sondaje si o serie de activitati si interventii menite sa schimbe situatia actuala.

Impreuna cu autoimaginea, se realizeaza imaginea globala care defineste o persoana si care insumeaza toate elementele caracteristice.

Teo Trandafir s-a nascut la data de 2 iunie 1968 in Pitesti, judetul Arges. A absolvit Facultatea de Limbi si Literaturi Straine, Sectia araba-engleza. Televiziunea a intrat in viata lui Teo pe cand era in clasa a II-a, atunci cand unchiul sau si-a cumparat un televizor. Intalnirea cu televiziunea a fost dragoste la prima vedere!

Se considera a fi „un pacatos cu umor“. Este plina de superstitii, iubeste disciplina, comunicarea, dar nu despre sine. Teo este una dintre foarte putinele vedete de televiziune care a reusit sa atinga cote de audienta impresionante, numai datorita inteligentei sale si a umorului debordant de care a dat dovada in cei peste 14 ani de emisiuni de divertisment.

Nu vorbeste despre viata sa personala, aceasta ramanand, mai mereu, in spatele celei profesionale, marea preocupare a lui Teo fiind aceea de a face lumea sa se simta bine si de a-i urmari in continuare cu interes emisiunile. Nu se simte confortabil cu celebritatea ei, de care incearca sa scape. Pare a fi un om sceptic, desi are sensibilitati surprinzatoare, multa vreme motorul dupa care a functionat fiind disperarea! Numele ei inseamna televiziune. A creat un stil, a cucerit milioane de oameni prin umor, inteligenta si vointa. Viata ei bogata, plina de veselie la prima vedere, n-a fost lipsita de tragedie, teama sau disperare.

Pentru a realiza imaginea vedetei de televiziune Teo Trandafir dar si a omului Teo Trandafir este necesara o incursiune in activitatea, in mediul ei social, punctand tipologiile de imagini in functie de sursa.

I Imaginea barometru este redata prin prisma sondajelor de opinie, a increderii in personalitate

In urma unui amplu sondaj de opinie desfasurat pe perioada a trei luni de zile printre cititoare, revista Superbebe prezinta, in numarul de august, Topul Mamicilor-Vedete 2008, unde Teo se situeaza pe locul 3. [ Teo a recunoscut in cateva interviuri ca, imediat dupa ce a infiat-o pe Maia, a suferit o mica depresie. Era o femeie in varsta de 36 de ani, cu multe tabieturi si, dintr-o data, s-a trezit cu un copil care plangea din doua in doua ore pentru a fi hranit, plimbat, leganat. Insa, usor, usor a depasit aceasta perioada, iar acum, Teo si Maia par de nedespartit. Iar cand o auzi pe Teo cat de frumos vorbeste despre fiica ei si cu cata grija, cu siguranta vei spune ca este cea mai devotata si dedicata mama din lume. De aceea si vacantele si le petrece oricand, cu cea mai mare placere, alaturi de Maia: "In acest an, ne vom face vacanta in Romania, deoarece Maia a avut otita si nu am chef sa-i explic turcului turceste ca pe fiica-mea o doare urechea, asa ca, in Romania, am intotdeauna pe cineva caruia sa-i explic romaneste. Vom merge la mare deoarece doamna doctor ne-a spus ca marea ne salveaza si cu siguranta vom ajunge si la munte, asa cum am facut si anul trecut", ne-a declarat Teo Trandafir.]

Fisiere in arhiva (1):

  • Teo Trandafir - Imaginea Personala.doc

Alte informatii

Proiect la Imagine personala, facultatea de Comunicare si relatii publice, Univ Craiova